DevForum Pub & Chat🍻

Visual Studio Code are remote in WSL, IntelliJ acum cred ca are ceva similar sau deschizi fisierele din wsl in IntelliJ cu path-ul wsl.

Pur si simplu dai git clone in WSL, instalezi pe linux ce iti trebuie si deschizi WSL remote in VSCode de exemplu. (eu asa am lucrat pe Windows in ultima perioada, cu VSCode in WSL)

Fisierele din WSL sunt disponibile in Windows cu \\wsl$\Ubuntu

Pai ruleaza in wsl, nu pe windows. Si atunci “vede” treburile din mnt ca o partitie diferita (chiar cu un filesystem diferit).

Inteleg ca lumea vrea sa isi seteze ide-ul “pe lical” (adicatelea windows), dsr pt aia este vscode rulat in wsl (si altele). Optimizam pt a edita fisiere sau pt a rula aplicatia?

E commonsense.

2 Likes

Am reușit să-l fac să funcționeze foarte bine, nu îl mai schimb, dar înțeleg ce zici. să fie mount-ul invers, nativ în mașina wsl și editat prin share-ul expus spre Win.

De acord. Privind în urmă este common sense.

Dar la momentul respectiv nu era😅

@Emanuel_Gug le editezi ca orice alte fișiere. Sunt disponibile în Explorer, etc.

Adoptarea linux ca mediu de lucru e un proces care necesita investirea de timp pt aprofundare. Am asteptat confirmarea ca wsl e un linux adevarat, nu ceva half-baked, inainte de a accepta mutarea in acest mod de lucru. Inainte de asta am innebunit departamentul IT sa imi dea un vm cu linux, evident not streamlined si impredictibil dpdv networking.

1 Like

A incercat cineva Multipass in loc de WSL?

1 Like

Haha, mi-a luat putin timp.

Pe production as optimiza pentru aplicatie, evident. Dar nu înțeleg ce e greșit în a vrea să optimizezi pentru editatul fișierelor pe dev, că de-aia dev, ai debugger, n-ai caching.

E common sense relativ. Nici acum nu înțeleg de ce ar fi de 10 ori mai lent. Plus că pe hyperv fix tot așa e și totuși e extrem de rapid, deși tot din Windows lucrez.

1 Like

Sistemele de virtualizare si de containere trebuie sa aiba o integrare intima si optimizari intre host si VM sau container.

Unde nu este aceasta optimizare, merge incet.

De ex. FUSE pe Linux, unde operatii de I/O trec prin user space, sau Docker cu Virtualbox pe Windows.

Deci nu e un “dat” ca daca merge Hyper-V bine, trebuie sa mearga si WSL rapid cand acceseaza file system Windows. E nevoie de drivere speciale si integrari speciale pentru aceste optimizari.

Absolut de-acord, dar din ce știu wsl folosește hyperv. În esență e tot o mașină virtuală hyperv doar că vine cu o integrare mai deosebită cu shell-ul din windows.

Am văzut că atunci când lucram cu el fix aceleași lucruri se întâmplau ca și când lucram cu hyperv.

Cred că e vorba de ce spui tu, integrarea IO nu e făcută cum trebuie.

Mi se pare mie sau Cortana cam e lăsată să moară? Nu mi s-a părut că mai apare prin comunicatele MS în ultima vreme.

Experiențe recente:

  • îi spun să-mi pună un reminder în outlook. Cortana: „ok, ți-am pus un reminder în To Do, dar vezi că trebuie să ai aplicația instalată”.
  • nu poate să controleze Spotify.

image

1 Like

“Microsoft discontinued the use of the app on Android and iOS in 2021 and Nadella said at the time he no longer saw the product as a competitor to Alexa or Google Assistant”

Nu mai știu ce figură publică spunea că Alexa, Siri, Google Assistant și Cortana au fost niște tentative slabe de asistenți virtuali și că in curând vor fi înlocuite. Sau probabil aduse la zi.

Alexa are vreo 115.000 de skill-uri si unele ar fi contracost, doar că de acum chiar nu le mai vrea nimeni.

Eu aștept un asistent cu voce cu LLM la capătul liniei. Iar la voce să folosească modelele astea noi care pot modula vocea si să aibă tonuri/emoții.

2 Likes

Nu este viabil comercial sa asculti 24/7 ce se intampla in camera (asta daca nu vinzi reclame), de aceea avem cuvinte de actionare precum Alexa sau Ok Google.

Teoretic un model de ML ar putea sa isi dea seama daca cineva vorbeste cu Alexa sau nu, iar in functie de cerinta sa trimita sau nu la server ce se vorbeste ca sa se analizeze cu un model mai avansat precum GPT.

Daca se identifica ca se vorbeste cu alexa, se creeaza practic un apel la un model de GPT.

Totusi cred ca e mult prea scump ceva frumos facut.

3 Likes

nu este viabil deloc :slight_smile:


pe langa faptul ca este o incalcare a intimitatii si mai ce vreu tu

e super simplu de identificat ii dai 3 intrebari super complicate din diverse domenii :smiley: :smiley:

Apropo, la Tesla-uri toata lumea spune ca e oribil ecranul in timpul condusului, dar foarte putini scot in evidenta faptul ca Tesla are comenzi de voce. Tot ce pot face cu mana se poate face prin comenzi.

E.g. seteaza temperatura la 23 de grade, opreste/porneste stergatoarele…

(68) Tesla Model 3 VOICE COMMANDS (2021 Controls + SIRI) - YouTube

Nu sunt șofer, dar șoferii cu care am mers nu folosesc tot timpul ștergătoarele în mod… previzibil. Uneori picură, dar nu plouă. Este suficient să dai drumul la ștergătoare doar o tură la fiecare 30-40s. Cred că aș lua-o pe câmpii să aud șoferul cum dă comenzi să pornească și să oprească ștergătoarele de două ori pe minut :sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile:

Plus că nu toți au o pronunție suficient de bună în limbile acceptate de Tesla…

2 Likes

Tesla are stergatoare automate de fapt si da, sunt enervante.