Nu. Ma astept la o alta mentalitate.
E trist. Dar as da mai mult vina pe companiile care permit asa ceva. Am auzit de cazuri mult mai nasoale la Microsoft, Meta sau Google unde lucrau oamenii 2-4 ore pe saptamana si erau platiti cu peste 100k pe an.
Mai mult, as da vina din nou pe companii care nu pun in calcul motivatia programatorilor absolut deloc. Asta e ce duce la atata nepasare, ineficienta si la programatori care dau upvote la asa ceva.
Desigur, nu e doar vina companiilor.
Eu intru regulat pe reddit.
Vinerea pe r/romania, ca să iau pulsul societății. In general e dominat de pseudo-jurnalisti care promovează site-uri de știri. Tot ei, desi nu pot demonstra asta, fac downvote la orice e publicat nou si nu e știre.
Apoi in week-end intru pe r/science, probabil cel mai de calitate sub. De obicei citesc titlurile care au peste 1k voturi, iar dacă mi se mare interesant mai citesc si articolul.
Cu siguranță gasesc cel putin 2-3 articole fascinante in fiecare săptămână.
Articole de specialitate din IT nu caut in mod special, ci le descopăr din navigare.
PS: am uitat laptopul afară peste noapte si l-a plouat o oră. Funcționează! Șansa a făcut să fie închis si s-a scurs apa.
Un nou feature care imi place la DevForum, o bara la sfarsitul fiecarui topic, cu statistici despre topicul respectiv.
Cum ai facut sa iti apara graficul asta frumos ?
Edit: Dai click pe de vizualizari.
Ce chestie, am testat și eu cu ChatGPT 4o și chiar nu numără corect “r”-urile. Abiat după ce insiști să numere o face corect.
Păi fix aia e, că nu numără corect Ci doar vede că ești nemulțumit și încearcă alt path, până dă de cel care tu îi zici că e ok. Bine, probabil se și face reinforcing cu timpul. Dar acolo nu se execută absolut nici o operațiune logică efectiv (în afară de cele ale LLM-ului, corect).
Și încă văd că e plin de deștepți care-mi zic că AI (ei zic AI, dar de fapt la LLM-uri se referă) va termina toate joburile programatorilor.
pentru ca nu numara, ci ghiceste
Nu mereu. Am observat că pentru a face calcule sau analize ChatGPT 4o uneori crează mici bucăți de cod python și le rulează într-un mediu intern.
Si Gemini greșește.
Dacă vrei să răspundă corect cere să afle numărul de litere întâi.
This is a simple test, but please pay attention and execute the request carefully.
The test:
How many occurrences of letter “r” can you find in the word “strawberry”?
Make sure you count the letters first.
D-aia zic eu că lingvistica aplicată va face diferența in utilizarea AI in viitor.
Chiar dacă AI va fi inteligent, tot va depinde de input performanța lui.
PS: după alte câteva teste tot face greșeli. Reușește să spună că sunt 3 de r, dar greșește poziția.
Imi aduce aminte de examenele de C de la facultate.