#DevStream - Lucru cu TypeScript

Optional, puneti email pentru notificare inainte de stream:

Eveniment: #WebDev streaming Duminica, 26 Martie 2017 (ora 20:00 PM).
Subiect: Working with TypeScript (motivatie, exemple de build, workflow, exemplu proiect)
Limba: Romgleza
Format: Live stream, arhiva publicata pe YouTube.
Durata: 30 min

PS: Sugestii sunt bine-venite

10 Likes

count me in! :laughing:

3 Likes

Good, momentan nu stiu cum sa fac broadcast sa anunt lumea. Adica pot pune canalele mele de Twitch si YouTube dar as vrea sa pot sa dau mesaj gen Slack sau Discord. Daca aveti sugestii pls shoot.

https://www.livecoding.tv/ sau Youtube, la youtube ai chat.

Eu am încercat TypeScript și nu îl folosesc, typings practic îți adaugă încă un nivel de complexitate care la 90% din proiecte nu aduce nimic util. Nu e destul că am deja o grămadă de librării, îmi trebuie și typings-urile de la ele care nu vor fi up to date mai niciodată.
Implementarea ES6 în TypeScript e enervantă, diferențe mari de la Babel.

2 Likes

Ar trebui sa-i mai dai o șansă. A evoluat ceva de la vremea lui typings. Acum ai namespaceul @types pe npm, unde găsești un echivalent al fiecărui pachet (mai mare) cu tipuri. Ai dependency la x si devDependency la @types/x. E un workflow OK. Nu e perfect, și mai sunt discrepanțe, dar nu am găsit un deal breaker.

In schimb ai un type checker pentru un typesystem destul de mișto, clase, async/await etc direct in tsc si un workflow decent. De exemplu, ptr componente server side, folosesc doar tsc, fără webpack , Babel etc. Pentru componente front-end mai trebuie un mic webpack și esti g2g. Poți da skip in întregime la babel& friends așadar, daca vrei, și tot ai goodies din es2016.

2 Likes

10x, checking it out.

Deci tu ai un proiect (ES5, ES6) pe care il transpilezi la ES6 cu module type AMD sau Require si nu iti place codul rezultat? TypeScript nu adauga noise. As vrea sa explorez si diferentele in sesiunea live.

1 Like

Refac azi un proiect cu TS să văd problemele. Știu că prima dată când am încercat let pe TS am rămas mască fiindcă let din exterior a mers ca let din interior, de fapt nu e block scoped ci global sau în funcție. În for parcă e block scoped și chestii de genul…

Daca tot a venit vorba de TypeScript, astazi pe Packt Pub este gratuita cartea Learning TypeScript

4 Likes

Nu pot sa fac azi streaming pentru ca sunt prins cu niste treburi personale.

Cu toate acestea am apucat sa pregatesc un repo https://github.com/serbanghita/TypeScript-Builds pe baza caruia sa discutam diverse. O sa adaug si un exemplu cu Gulp, Grunt, Webpack si Fusebox. Cand ma eliberez saptamana viitoare o sa pornesc stream-ul si o sa anunt aici.