Dezvoltator pe Blockchain - Ce parere aveti? Se merita?

Sper ca va gasesc bine si ca pandemia va oferit mai mult timp pentru dezvoltare!

Azi am citit un articol la GDB - Cum sa faci bani din Blockchain? - in care este prezentata o metoda care ar trebuii sa va placa!:slight_smile: Dezvoltator Blockchain!

Sincer sa va spun nu am nici o treaba cu programarea si mereu am fugit ea pentru ca stiam ca ma depaseste! Acum stau sa ma gandesc ca la ce salarii sunt, sincer va spun, am devenit interesata!:slight_smile:

Din ce am inteles presupune sa stii Solidity, ceva Java, sa stii cum functioneaza un blockchain, un contract inteligent, ceva engleza si mult timp si ambitie! Cererea este destul de mare, la final de 2019 a fost una dintre cele mai cautate joburi pe Linkedin. In plus vad companii mari care fac angajari!
Salarii - peste 70k GBP in UK si in SUA incepe de la 100k pe an. Nu e rau zic eu!

Simplu nu cred ca este, dar vreau sa va cer si voua parerea. In primul rand vreau sa intreb daca avem pe acest forum dezvoltatori Blockchain? Iar in al doilea rand vreau sa ii rog daca ne pot ajuta, pe noi incepatorii, cu un curs/ghid care sa ne faca viata mai usoara atunci cand invatam un limbaj de programare.

1 Like

My two cents: nu cred ca alearga nimeni cu 70k pe ani dupa programatori care stiu “ceva X, Y, Z”.

Din ce am vazut pana acum pentru 70K se cere sa fii expert in acel domeniu si sa il visezi noaptea, sa poti duce proiecte de unul singur si sa intelegi lucruri in profunzimea lor (nu ma refer neaparat la domeniul blockchain)

Motivul pentru care salariu este 70K si nu de 22k este pentru ca sunt mai putin oameni care pot raspunde la aceste cerinte.

4 Likes

Tehnologia blockchain nu inseamna numai smartcontracts iar fenomenul este unul extrem de complex chiar daca nu pare. Cred ca pana sa te gandesti la un salariu trebuie sa studiezi mult si sa ajungi sa stapanesti foarte bine domeniul plus programare la modul serios pentru ca aia platiti bine sunt cei care dezvolta arhitecturi blockchain nu rasolesc maruntisuri pe unul existent. In plus articolul ala e o prostie ca toate articolele de genul cum sa faci milioane fara sa stii nimic, cum slabesti miraculos, etc… nu te lua dupa ele.

4 Likes

Analiza mea imi spune ca cea ce spui tu costa mult mai mult de 70k. Daca “le visezi noaptea” inseamna ca stii sa iti negociezi salariul si nu te arunci la primul venit, parerea mea.

Pai tocmai ca nu sunt, sunt de acord cu tine, dar de ce nu sunt? Asta este intrebarea? Ca doar nu te astepti la autoritati sa implementeze in scoli!:slight_smile: Cred ca mai multe discutii si incurajari in directia asta ar putea aduce valoare.

Normal sa te gandesti la salariu, uneori asta te motiveaza sa pornesti la drum! Fenomenul este extrem de complex, stiu, dar de asta sunt aici si nu pe facebook!:slight_smile: Caut sa invat. Cu siguranta voi incepe de jos si voi face chestii usoare, dar din ce stiu eu asta e drumul catre expert/profesionist?

Cat despre articol, fiecare cu parerea lui si bineinteles trebuie respectata. Dar in afara ca titlul este de genul clickbait, in rest articolul este bun sa iti trezeasaca interesul.

Poți continua cu un curs sau două de aici: https://www.udemy.com/courses/search/?q=blockchain%20programming

1 Like

Multumesc de raspuns. Si eu recomand cursurile de pe Udemy. Ce vreau eu nu am gasit. Eu caut un curs care sa te ajute sa inveti programare!:slight_smile:

Încearcă cursul acesta: https://www.udemy.com/course/learn-how-to-code/

1 Like

Ce mă distrează posturile de genul, am auzi că se fac bani, vrei și eu :slight_smile:

Știi ca piloții de avion au salarii mai mari, nu? Sau doctorii? Sau inginerii in aeronautică?

Problema e că presupui că in IT ca să ajungi la același nivel de salarizare nu trebuie să fii așa de avansat ca in acele domenii.

Practic diferența între cursurile astea de Udemy e ca și cum ai zice că dacă faci o post-liceală de asistent medical vei ajunge la aceeași performanță și salarizare ca un neurochirurg.

Da, sunt acele salarii in IT dar cum zicea cineva aici, alea vin după niște ani de experiență dovedită (dacă e să presupunem că ignorăm studiile) iar ca să dovedești experiența aia trebuie să fii foarte bun pe nișa aia.

Iar când discutăm de blockchain discutăm de criptografie și securitate, blockchainul nu e ceva nou neaparat, e doar o combinație de tehnologii existente intr-o noua paradigmă dar cam atât. Au o aplicabilitate reală extrem de limitată și îngustă.

4 Likes

Pentru mine este important sa stiu cat se castiga, minim si maxim. Primul research al meu, pana sa postez aici, a fost pe tema asta. Este esential sa stiu ca sa vad daca merita sa imi pierd timpul sa merg mai departe.

Eu cred ca e mai mult de atat, la fel cum cred ca este loc mult de dezvoltare pe Blockchain. Nu stiu daca esti familiar, avansat sau nu ai nici o treaba cu Blockchain, dar sa presupunem ca esti avansat, defapt esti un dezvoltator Blockchain(m-as bucura sa fi), de unde ai inceput? Eu vreau sa incep de undeva! :slight_smile:

Udemy este o platforma buna pentru a incepe. Regula #1: nu da mai mult de 20-30$ pe niciun curs online oricat ti-ar promite. Pentru incepatori nu exista cursuri care sa ofere prea multa valoare pentru ca tine foarte mult de nivelul de intelegere al cursantului

In ceea ce priveste matematica din spatele blockchainului poti aici sa iti faci o idee de unde pleaca ideea: https://mathinvestor.org/2017/08/the-mathematics-behind-blockchain/

2 Likes

Ms mult! Am stat ceva aseara la citit dar trebuie sa invat si alte chestii pana sa ajung la matematica. Momentan incerc sa inteleg The elliptic curve digital signature algorithm.

Mi-a placut si articolul Is blockchain technology about to upend the financial world? A intarit ceea ce deja stiam!:slight_smile:

Astept in continuare stafaturi, ponturi si alte resurse

Doar mie mi se pare aceasta postare fara rost, continut doar pentru a genera buzz in jurul ideii de blockchain si bitcoin + un pic de SEO?

8 Likes

Un curs pe youtube: https://www.youtube.com/watch?v=pZSegEXtgAE

Tehnologia blockchain nu inseamna numai smartcontracts iar fenomenul este unul extrem de complex chiar daca nu pare.

Am mai vazut niste tutoriale si toate se opresc pana la a-mi explica ce e “extrem de complex” in ele. Cam multi profesori online care se limiteaza la Hello World.

Programarea pe un blockchain existent nu e chiar o treaba super grea, nici intelegerea structurii blockchain in sine. Totusi implementarea unui blockchain de la zero e mai mult decat complicata mai ales ca exista mai diverse abordari fiecare cu filosofia lui (eg. public, privat, hibrid, centralizat, decentralizat, distribuit). Si eu am constatat ca marea majoritate a materialelor sunt superficiale pentru ca nu prea poti explica pe scurt astfel de lucruri. Ma refer de exemplu la distribuirea si sincronizarea unui blockchain in retea, stocarea si criptarea datelor onchain si offchain, implementare smartcontract sandboxed, identitatile distribuite, etc…

Nu cred ca trebuie sa sti decat la nivel de principiu. Orice limbaj de programare ai folosi are deja implementate librarii pentru algoritmii de criptare cunoscuti (rsa, pem, aes, md5 si ce mai ai nevoie acolo), nu trebuie decat sa stii cum sa-i folosesti in contextul tau.

Te pup! Esti un dragut! Tu esti baiatul cu presupusul pe forum?

1 Like

Ms mult, acum ma bag sa ma uit :slight_smile:

Sa stii ca nu ma dau batuta!:slight_smile:

Vreau sa adun cat mai multe resurse pot inainte sa ma apuc de cumparat cursuri. Asa ca multumesc pentru orice sfat sau tip pe care il primesc.

Companiile mari nu prea fac angajari remote. Companiile mari tind sa tina cont de studii cand fac angajarile.

Cam cum arata uneori joburile astea investigate (exemplu ales nu chiar la intamplare, ci pentru a sublinia o idee):

Cum le vede cel care face investigatia:

Acum ca intrebi si avand in vedere ca celelalte 2 postari au linkuri catre acelasi site, dah si mie mie mi se pare spam.

3 Likes