Difuzare filme live pe Facebook


(Gabriel Iulian) #1

Nu știu dacă postarea mea este în categoria corecta, însă sunt " client" nou.

MA interesează cum as putea posta/difuza filme live pe o pagina de Facebook, fără ca acel live sa fie șters automat sau blocat. Mai exact cum pot obține o licență/drept de difuzare. Ce prețuri ar fi și cum se procedează? Ma poate ajuta cineva? Sper ca mi-am exprimat destul de bine ideea temei. Am o pagina micuța cu mulți prieteni cărora ne place sa vedem filme în grup cât mai mare, am avut ceva filme fără probleme însă multe sunt blocate sau șterse automat, asta ma enervează maxim și as vrea sa știu ce preț unde cum se procedează. Mersi


(cosmos) #2

Ce vrei tu sa faci este imposibil.

Acele licente de care spui, sunt foarte scumpe. Cinematografele platesc o granada de bani pt un film. Drepturi de autor si altele.

Copyright strike !

Chiar daca cumperi un film pe dvd, blue-ray licenta te lasa doar ca tu sa il vezi, fara sa il distrubui public. Ca te uiti la tv cu mai multi prieteni este o alta chestie.
Un dvd, blue-ray are mecanisme care impiedica copierea(teoretic)

Intr-adevar, sunt pagini care fac live-uri cele mai multe cu desene animate.

Nu te juca cu drepturile de autor. Este o chestie seriasa. Pedeapsa pt incalcarea lor este destul de mare.

:slight_smile:


(István F.) #3

Nu poți, e un abuz, live nu e făcut să filmezi filme.

O excepție ar fi dacă ar fi filmul tău, dar chiar și atunci poți primi report-uri fiindca n-au făcut live pentru filme ci pentru evenimente/diverse chestii.

Faza e că suntem în România, dacă întrebi un avocat o să îți spună probabil chestii de genul : Da, e ilegal, dar dacă nu au 2 martori experți care să zică că tu ai făcut stream de pe acel calculator și cont n-au ce să îți facă. În plus ar trebui aprobarea unui judecător să îți intre în casă, să îți confiște calculatorul și să îți ia datele de la furnizorul de internet. Chiar și atunci, mai mult ca sigur legea nu ia în considerare rețelele sociale și live stream-ul pe ele, se poate găsi ceva cale de ieșire, poți să spui și că e parodie, sau un live stream educațional.

Deci știi cum e, dacă vreo firmă de copyright enforcement nu sare cu banii la vreun procuror specializat ca să te oprească faci ce vrei mult și bine, cel puțin dacă schimbi conturile facebook.

Twitch e bun pentru filme, nu te blochează dacă e pe privat, youtube în schimb da. Trebuie să modifici filmul foarte puțin ca să fie în ramă aproape invizibilă și sunetul să fie un pic diferit, dar fără diferențe la auz pentru facebook/youtube.


(Gabriel Iulian) #4

Am observat și eu asta! Dar ideea pe care nu o înțeleg este ca sunt pagini care au pus un film anume iar la mine același film a fost blocat! Asta nu înțeleg, cum ei pot și eu nu? De schimbat profile au fost câteva. Și totuși ca recomandare pentru modificare filmului la sunet sau eu știu?


(Gabriel Iulian) #5

Nu ma joc cu ei! Citisem undeva ca un grup ar fi avut ceva probleme cu legea dar nu la noi în tara. Ma rog, nu înțeleg de ce nu se permite… Ce fac eu este non-profit. Adică, nu înțeleg ce au de pierdut, claritatea filmelor sunt uneori slabe versiune cam sau semnal slab la internet, deci practic ar însemna că le și fac o reclama nu? La o adică " vrei ceva mai bun, mergi la cinema sau cumpăra dvd" corect?


(cosmos) #6

Drepturi de propietate intelectuala.
Tu vrei sa faci live-uri pe Facebook cu filme care sunt sub influenta drepturilor de autor[1]. Conform unei decizii a ICCJ Facebook-ul este loc public.
Acest lucru este valabil in mai multe tari[2]

Tu ai intrebat asta

Simplu.
Cumperi DVD-ul sau blue ray-ul pt calitate mai buna !
Oricum dvd-urile precum si alete medii sunt protejate cu drm

Mai clar de atat nu am cum sa fie.

Inclusiv TOS-ul Facebook precum si Communityt standards nu permit acest lucru. Cel putin teoretic, ca practic este altceva


[1] Cel putin filmele de pe la TV, care se difuzeaza la cinema. Cele mai comune live-uri de pe facebook sunt cele la desene animate
[2] http://adevarul.ro/news/eveniment/facebook-e-spatiu-public-vad-romanii-decizia-curtii-supreme-1_547f491ea0eb96501e553d7c/index.html


(Ionuț Staicu) #7