Documentar despre Inteligența Artificială – 3h 33min cu tot ce știu eu despre AI, la început de 2025

N-am primit suficient roast pe Reddit, așa că am ales să postez și aici. :slight_smile:

După ce-am disecat economia din 2024 cu video-ul ăsta, m-a prins anul 2025 editând un mega video – care a ieșit mai degrabă de lungimea unui documentar, de 3 ore și 33 minute – despre AI.

Da, știu, 3 ore 'jumate. Cât două filme. Foarte mult. Poate prea mult. Dar eu zic că e destul de dens oricum, și chiar sper să ajute pe câțiva dintre voi cu detalii și abordări utile. Motivul pentru care am ales să-l fac așa lung, deși toată lumea cu care am vorbit înainte să-l public m-a sfătuit să-l împart pe episoade, e că mi se pare că-i fac un deserviciu subiectului dacă nu-l concatenez într-un singur efort de comunicare coerent, pentru că fac niște legături și referințe care ar fi putut să se piardă ușor dacă ratai vreun video dintr-o eventuală serie episodică, spre exemplu. Așa am simțit eu că servesc mai bine înțelegerii subiectului. Poate am greșit, și-s convins că mulți oameni care ar fi putut să-l vadă n-or s-o facă doar fiindcă se sperie că e lung. Dar e ceva asumat.

Practic e un brain dump al tuturor lucrurilor relevante pe care le știu eu despre subiect, cu link-uri relevante și resurse utile în caz că vreți să aprofundați subiectul.

Disec pe scurt ce e AI-ul, care-s categoriile de AI relevante acum, care-s părțile bune și cum îl poți folosi azi, care-s părțile nasoale și de ce să te ferești (dacă poți) și încerc să emit niște concluzii și să analizez opinii relevante despre un viitor în care va fi cu siguranță prezent și AI-ul într-o formă sau alta.

Găsiți, deci, variantele:

Varianta text:

Mulțumesc pentru atenție și orice feedback e binevenit! Serios, aș vrea să fac video-uri mai bune pe viitor și mă bazez pe feedback-ul vostru pentru asta.

14 Likes

Foarte bun documentarul. Recomand!!!

2 Likes

Mulțumesc! Sper c-am acoperit toate unghiurile posibile, deși sigur mi-au scăpat niște lucruri. Dacă mai știți și voi chestii interesante pe subiect, aș fi curios să le aflu.

1 Like

Foarte tare, o trecere în revistă foarte bună.

Mi-a plăcut foarte mult și am apreciat că fiecare argument și părere a fost susținută și de surse.

Mai rar o asemenea bunătate de video. Congrats!

2 Likes