Domeniu pe un host, subdomeniu pe DigitalOcean

Am următoarea problemă, care a apărut acum câteva zile:

  1. Am un domeniu pus la mxhost (ionutstaicu.com)
  • în cpanel, în DNS editor, am adăugat un A entry cu test.ionutstaicu.com și IP-ul dropletului
  • am un droplet pe DO, pe domeniul xxxx.zzz.
  • și pe domeniul ăsta am adăugat un A entry cu test.ionutstaicu.com și IP-ul dropletului.

Ei bine, treaba asta a mers excelent pentru aproximativ un an, cu vreo șapte-opt subdomenii.

Ieri îmi spune clientul că nu mai are acces la staging. Dau ping la subdomeniu, Ping request could not find host. Adaug un subdomeniu nou, de probă, nu merge.

Dacă adaug ip domeniu în HOSTS, merge.

Am încercat de pe două domenii principale să fac manevra asta, degeaba. Nu mai merge și pace.

Habar n-am de unde ar putea fi problema. O fi vreun update mai rebel care face fițe pe DO? (nu am decât un singur droplet pe care pot testa)? De pe două host-uri diferite?


Conținutul history.log:

Start-Date: 2016-11-10  02:34:09
Commandline: /usr/bin/unattended-upgrade
Install: linux-headers-4.4.0-47:amd64 (4.4.0-47.68, automatic), linux-image-4.4.0-47-generic:amd64 (4.4.0-47.68, automatic), linux-image-extra-4.4.0-47-generic:amd64 (4.4.0-47.68, automatic), linux-headers-4.4.0-47-generic:amd64 (4.4.0-47.68, automatic)
Upgrade: libmpx0:amd64 (5.4.0-6ubuntu1~16.04.2, 5.4.0-6ubuntu1~16.04.4), libgcc-5-dev:amd64 (5.4.0-6ubuntu1~16.04.2, 5.4.0-6ubuntu1~16.04.4), linux-headers-generic:amd64 (4.4.0.45.48, 4.4.0.47.50), linux-libc-dev:amd64 (4.4.0-45.66, 4.4.0-47.68), linux-image-generic:amd64 (4.4.0.45.48, 4.4.0.47.50), cpp-5:amd64 (5.4.0-6ubuntu1~16.04.2, 5.4.0-6ubuntu1~16.04.4), libitm1:amd64 (5.4.0-6ubuntu1~16.04.2, 5.4.0-6ubuntu1~16.04.4), libcilkrts5:amd64 (5.4.0-6ubuntu1~16.04.2, 5.4.0-6ubuntu1~16.04.4), libasan2:amd64 (5.4.0-6ubuntu1~16.04.2, 5.4.0-6ubuntu1~16.04.4), libquadmath0:amd64 (5.4.0-6ubuntu1~16.04.2, 5.4.0-6ubuntu1~16.04.4), gcc-5-base:amd64 (5.4.0-6ubuntu1~16.04.2, 5.4.0-6ubuntu1~16.04.4), libstdc++-5-dev:amd64 (5.4.0-6ubuntu1~16.04.2, 5.4.0-6ubuntu1~16.04.4), libtsan0:amd64 (5.4.0-6ubuntu1~16.04.2, 5.4.0-6ubuntu1~16.04.4), libubsan0:amd64 (5.4.0-6ubuntu1~16.04.2, 5.4.0-6ubuntu1~16.04.4), g++-5:amd64 (5.4.0-6ubuntu1~16.04.2, 5.4.0-6ubuntu1~16.04.4), gcc-5:amd64 (5.4.0-6ubuntu1~16.04.2, 5.4.0-6ubuntu1~16.04.4), liblsan0:amd64 (5.4.0-6ubuntu1~16.04.2, 5.4.0-6ubuntu1~16.04.4), libgomp1:amd64 (5.4.0-6ubuntu1~16.04.2, 5.4.0-6ubuntu1~16.04.4), libatomic1:amd64 (5.4.0-6ubuntu1~16.04.2, 5.4.0-6ubuntu1~16.04.4), libcc1-0:amd64 (5.4.0-6ubuntu1~16.04.2, 5.4.0-6ubuntu1~16.04.4), libstdc++6:amd64 (5.4.0-6ubuntu1~16.04.2, 5.4.0-6ubuntu1~16.04.4), linux-generic:amd64 (4.4.0.45.48, 4.4.0.47.50)
End-Date: 2016-11-10  02:35:18

Start-Date: 2016-11-16  03:53:49
Commandline: apt-get upgrade
Upgrade: php7.0-cli:amd64 (7.0.12-1+deb.sury.org~xenial+1, 7.0.13-1+deb.sury.org~xenial+1), libapt-inst2.0:amd64 (1.2.12~ubuntu16.04.1, 1.2.15), update-notifier-common:amd64 (3.168.1, 3.168.2), php7.0-fpm:amd64 (7.0.12-1+deb.sury.org~xenial+1, 7.0.13-1+deb.sury.org~xenial+1), libsystemd0:amd64 (229-4ubuntu11, 229-4ubuntu12), apt:amd64 (1.2.12~ubuntu16.04.1, 1.2.15), php7.0-opcache:amd64 (7.0.12-1+deb.sury.org~xenial+1, 7.0.13-1+deb.sury.org~xenial+1), php7.0-common:amd64 (7.0.12-1+deb.sury.org~xenial+1, 7.0.13-1+deb.sury.org~xenial+1), udev:amd64 (229-4ubuntu11, 229-4ubuntu12), libapt-pkg5.0:amd64 (1.2.12~ubuntu16.04.1, 1.2.15), libudev1:amd64 (229-4ubuntu11, 229-4ubuntu12), php7.0-json:amd64 (7.0.12-1+deb.sury.org~xenial+1, 7.0.13-1+deb.sury.org~xenial+1), php7.0-mbstring:amd64 (7.0.12-1+deb.sury.org~xenial+1, 7.0.13-1+deb.sury.org~xenial+1), php7.0-readline:amd64 (7.0.12-1+deb.sury.org~xenial+1, 7.0.13-1+deb.sury.org~xenial+1), php7.0-xml:amd64 (7.0.12-1+deb.sury.org~xenial+1, 7.0.13-1+deb.sury.org~xenial+1), systemd-sysv:amd64 (229-4ubuntu11, 229-4ubuntu12), php7.0-curl:amd64 (7.0.12-1+deb.sury.org~xenial+1, 7.0.13-1+deb.sury.org~xenial+1), libpam-systemd:amd64 (229-4ubuntu11, 229-4ubuntu12), php7.0-mcrypt:amd64 (7.0.12-1+deb.sury.org~xenial+1, 7.0.13-1+deb.sury.org~xenial+1), systemd:amd64 (229-4ubuntu11, 229-4ubuntu12), apt-utils:amd64 (1.2.12~ubuntu16.04.1, 1.2.15), apt-transport-https:amd64 (1.2.12~ubuntu16.04.1, 1.2.15), accountsservice:amd64 (0.6.40-2ubuntu11.2, 0.6.40-2ubuntu11.3), libaccountsservice0:amd64 (0.6.40-2ubuntu11.2, 0.6.40-2ubuntu11.3), php7.0-mysql:amd64 (7.0.12-1+deb.sury.org~xenial+1, 7.0.13-1+deb.sury.org~xenial+1)
End-Date: 2016-11-16  03:54:34

Start-Date: 2016-11-22  14:05:20
Commandline: /usr/bin/unattended-upgrade
Upgrade: python2.7-dev:amd64 (2.7.12-1~16.04, 2.7.12-1ubuntu0~16.04.1), imagemagick:amd64 (8:6.8.9.9-7ubuntu5.1, 8:6.8.9.9-7ubuntu5.2), python2.7-minimal:amd64 (2.7.12-1~16.04, 2.7.12-1ubuntu0~16.04.1), libmagickwand-6.q16-2:amd64 (8:6.8.9.9-7ubuntu5.1, 8:6.8.9.9-7ubuntu5.2), libpython2.7:amd64 (2.7.12-1~16.04, 2.7.12-1ubuntu0~16.04.1), python2.7:amd64 (2.7.12-1~16.04, 2.7.12-1ubuntu0~16.04.1), libpython3.5:amd64 (3.5.2-2~16.04, 3.5.2-2ubuntu0~16.04.1), python3.5:amd64 (3.5.2-2~16.04, 3.5.2-2ubuntu0~16.04.1), python3.5-minimal:amd64 (3.5.2-2~16.04, 3.5.2-2ubuntu0~16.04.1), libpython2.7-dev:amd64 (2.7.12-1~16.04, 2.7.12-1ubuntu0~16.04.1), imagemagick-6.q16:amd64 (8:6.8.9.9-7ubuntu5.1, 8:6.8.9.9-7ubuntu5.2), libmagickcore-6.q16-2-extra:amd64 (8:6.8.9.9-7ubuntu5.1, 8:6.8.9.9-7ubuntu5.2), tar:amd64 (1.28-2.1, 1.28-2.1ubuntu0.1), libmagickcore-6.q16-2:amd64 (8:6.8.9.9-7ubuntu5.1, 8:6.8.9.9-7ubuntu5.2), libpython2.7-minimal:amd64 (2.7.12-1~16.04, 2.7.12-1ubuntu0~16.04.1), imagemagick-common:amd64 (8:6.8.9.9-7ubuntu5.1, 8:6.8.9.9-7ubuntu5.2), libpython3.5-stdlib:amd64 (3.5.2-2~16.04, 3.5.2-2ubuntu0~16.04.1), libpython2.7-stdlib:amd64 (2.7.12-1~16.04, 2.7.12-1ubuntu0~16.04.1), libpython3.5-minimal:amd64 (3.5.2-2~16.04, 3.5.2-2ubuntu0~16.04.1)
End-Date: 2016-11-22  14:05:35

Start-Date: 2016-11-23  10:24:49
Commandline: apt-get upgrade
Upgrade: procps:amd64 (2:3.3.10-4ubuntu2, 2:3.3.10-4ubuntu2.2), isc-dhcp-common:amd64 (4.3.3-5ubuntu12.3, 4.3.3-5ubuntu12.4), libprocps4:amd64 (2:3.3.10-4ubuntu2, 2:3.3.10-4ubuntu2.2), python3-distupgrade:amd64 (1:16.04.17, 1:16.04.18), ubuntu-release-upgrader-core:amd64 (1:16.04.17, 1:16.04.18), unattended-upgrades:amd64 (0.90ubuntu0.1, 0.90ubuntu0.2), linux-firmware:amd64 (1.157.4, 1.157.5), isc-dhcp-client:amd64 (4.3.3-5ubuntu12.3, 4.3.3-5ubuntu12.4), python-pip-whl:amd64 (8.1.1-2ubuntu0.2, 8.1.1-2ubuntu0.4)
End-Date: 2016-11-23  10:25:02
1 Like

Cel mai probabil Cpanel de mxhost nu functioneaza cum trebuie, nu face update si nu adauga mai departe datele in DNS.

Poti testa daca un domeniu e rezolvat de un anumit nameserver cu:

  dig test.ionutstaicu.com @ns1.mxhost.ro
  dig test.ionutstaicu.com @ns2.mxhost.ro

Am mai patit sa fie ok pe un server dar nu si pe celalalt.

Ca sa verifici autoritatea care se ocupa de domeniul respectiv:

  dig -t soa ionutstaicu.com

  ionutstaicu.com.	42978	IN	SOA	ns1.mxhost.ro. mxhost.ro.gmail.com. 2011120502 86400 7200 3600000 86400
4 Likes

Așadar… fază foarte mișto:

  1. Se pare că mxhost nu face update la DNS. Nu știu dacă e o chestie temporară, dar momentan nu doare, deci nu deschid tichet. Încă.
  • Clientul a făcut ceva modificări în server, modificări de care tocmai am aflat (și nici nu sunt foarte sigur ce anume s-a modificat), prin urmare, nu mai mergea bine toată treaba.

A fost ziua mea norocoasă. S-au aliniat planetele perfect :smiley:

@pghoratiu bun dig, e prima dată când aud de el, dar m-a ajutat să-mi dau seama ce și cum.