Echipamente in chirie/leasing

Device-urile sunt noi sau folosite?

1 Like

Sunt noi, mac-ul vine sigilat.

Un punct negativ e ca se instaleaza ManageEngine si are un profil de MDM cu Inki.Tech, deci nu e dispozitivul tau, e categoric un dispozitiv inchiriat pentru a lucra de pe el.

Recovery mode-ul nu are parola cand vine, deci daca vrei poti chiar scoate MDM-ul sau sa il inlocuiesti cu alt MDM, dar e distractie.

2 Likes

E corect ce spune Istvan. Dispozitivele sunt noi. In ceea ce priveste securitatea dispozitivului noi il livram cu ManageEngine in pachet pentru a spori securitatea atat a datelor, cat si a dispozitivelor voastre. Noi nu avem acces la nimic si nici nu ne dorim. Nu putem instala softuri sau impune politici de securitate intrucat nu dorim sa atingem datele de pe dispozitiv din ratiuni ce tin de raspunderea ce vine la pachet. Va incurajam totusi sa pastrati acel MDM caci este vital pentru securitatea dispozitivului si a datelor de pe el.

3 Likes

Nu, din cate stiu nu exista in Romania un astfel de serviciu. exista Grover in Germania si Raylo in UK

MDM-ul este folosit pentru a putea face remote lock & wipe dacă device-ul este furat sau pierdut, ceea ce este un beneficiu al serviciului pe care-l oferim pentru că îmbunătățește securitatea datelor. Acceptăm și folosirea MDM-ului clientului dacă acesta respectă anumite standarde de securitate.

2 Likes

Care e avantajul față de Find my mac-ul oferit de Apple inafara de configurare din fabrica ?

1 Like

Tehnic infrastructura de securitate folosită de noi este aceeași ca aceea de la Find my mac, însă varianta enterprise, adică prin integrare cu Apple Device Enrollment Program. Asta face ca dispozitivele (și datele de pe ele) să fie securizate pe întreg ciclul de viață, înainte ca ele să ajungă la utilizator, inclusiv în perioadele în care este în tranzit (spre utilizator, service, etc), și fără să necesite ca utilizatorul să activeze Find my Mac.

Oarecum legat de acest subiect aș menționa că avem aceeași facilitate implementată și pentru dispozitive Android, prin integrare cu Android Enterprise Zero-touch, a.î. un client cu care are atât device-uri Apple cât și Android va beneficia de un baseline de securitate similar pe ambele platforme.

2 Likes

Care sunt condițiile pentru a închiria un device? Dacă firma este deschisă de o zi, se poate închiria un laptop de exemplu? Cât durează toată procedura cu un laptop pe care îl aveți pe stoc?

2 Likes

Salut, orice companie care doreste sa ne devina client trece printr-un proces de credit scoring. Din pacate o firma care nu are date financiare depuse la ANAF nu trece de acest filtru. Procedura este automata si pasii sunt: cerere facuta pe site >> credit scoring >> ID check al administratorului (similar ca la revolut samd) >> semnare electronica a contractului >> confirmare comanda dispozitive si adresa de livrare >> livrarea produselor.
partea de curierat dureaza in general 3-5 zile caci livram dintr-un hub logistic regional, dar cu partea de paperwork cred ca ne miscam bine, ne incadram in 24 de ore, dar depinde si de cat de repede raspunde clientul :slight_smile:

si pe windows?

o treaba nu inteleg la modelul de business:

  • din taxa aia device-urile se platesc cam in 2 ani
  • eu ca si client n-am nici un interes sa tin device-ul cand apare urmatoarea generatie, poate doar lenea
  • ce faceti cu echipamentele vechi de un an?

Pentru echipamente Windows activăm BitLocker înainte de livrarea echipamentului ceea ce asigură că datele sunt criptate tot timpul. Din păcate nu există o modalitate de remote lock si wipe integrată low level așa cum există în ecosistemele Apple și Android așa că maximul ce putem face pentru a proteja datele este să le criptăm.

Toate device-urile returnate trec printr-un proces de data wipe/factory reset și refurbishment. Prețul de pe website este pentru contracte pe 2 ani. Dacă un client returnează sau schimbă produsul mai devreme se percepe o taxa de mentenanță de 90 euro + TVA. De obicei diferența de performanță între generații consecutive de device-uri nu e suficient de mare încât să se merite efortul și costul de a face upgrade în fiecare an, însă vrem să facilităm procesul pentru clienții pentru care e important să aibă ultimul model sau a căror nevoi se schimbă în timp.

2 Likes

La 2 ani are sens. Si dupa 2 ani e vreo reducere daca pastrez device-ul?

1 Like

Eu din ce am citit contractul, trebuie sa returnezi device-ul la sfarsitul contractului sau sa faci alt contract, ceea ce inseamna ori un dispozitiv nou, ori posibil primesti ceva oferta personalizata.

Daca il tii te taxeaza destul de scump.

Dispozitivul pe care il am eu iese la 0 abia dupa 3 ani, iese in 2 ani doar daca il iau pe sub mana fara TVA si nici nu se prea gasea configuratia specifica la cei care vand pe olx de exemplu, asta inseamna si fara asigurare/garantie. Altfel cu emag-ul/iSTYLE categoric e mai scump decat chiria pe 2 ani. La 3 ani+ iesi mai scump daca nu se actualizeaza abonamentul cu valoarea reziduala, doar ca nu dai banii dintr-o data.

2 Likes

văzusem thread-ul și mă pregăteam să vin să recomand și eu Inki :smiley: apoi am văzut că de fapt e și @Cristian_Darie_INKI aici și nu mai e nevoie de (extra)recomandări.

welcome back, Cristi!

3 Likes

Momentan nu am prevăzut o reducere dacă păstrați același device, pentru că aveți posibilitatea de a returna device-ul și primi unul nou fără niciun extra-cost, variantă pe care o considerăm a fi preferabilă pentru client. Este vreun motiv pentru care, după 2 ani, ați prefera un (mic) discount în loc să primiți un device nou?

Eu de exemplu schimb foarte greu device-urile: telefonul cand crapa sau e complet depasit, laptopul cand ajunge sa nu mai faca fata. Motivele ar fi comoditate, obisnuinta, lenea de a reface setup-ul.
Dar da, probabil daca m-ar intreba cineva dupa 2 ani: “ok, vrei device-ul asta new and shiny sau vrei sa mai tii vechitura asta de 2 ani?” Totul depinde de nivelul reducerii, ca daca costul pentru firma se injumatateste, poti sa vrei tu device-ul nou, ca firma ti-l mai tine un an pe ala care il ai.

2 Likes

Acesta e raționamentul pentru care în cele mai multe cazuri recomandăm schimbarea o dată la doi ani. Pe lângă faptul că folosești întotdeauna un device modern, după 2 ani încă există o piață secundară dispusă să cumpere și să utilizeze produsul în continuare, ceea ce duce la creșterea perioadei totale de utilizare a acestuia, ceea ce în final ar trebui să conducă la beneficii de ansamblu atât ecologice cât și economice.

4 posts were split to a new topic: Rant: Migrarea către un sistem nou