Reclamă pe DevForum - Echoz

Am observat ca pe dreapta avem niste reclame cu pozitii pentru angajare. E interesanta ideea celor de echoz, problema e ca suntem in Romania.

@isti37 Am încercat de-a lungul timpului mai multe metode de monetizare: donații, afiliere etc. Până acum nu a fost nimic eficient, iar cauza este - probabil - legată că erau anunțuri prea generice pentru o audiență foarte specifică.

Prin urmare… încerc să pun anunțuri interesante pentru utilizatorii DevForum :slight_smile: Momentan sunt „băgate pe gât”, dar în viitor voi adăuga o opțiune ce va permite dezactivarea lor.

Mi-e teamă că nu am înțeles „problema e ca suntem in Romania”. Poți detalia?

1 Like

Recruiterii nu sunt in stare sa iti scrie pe linkedin, iar daca iti scriu si le raspunzi nu iti mai raspund. Iar daca le scrii pe email iti raspund peste o saptamana cu “Please send your CV to …”. Angajarea unui programator stim toti ca este un proces foarte complex.
Probabil sunt si smecheri, adica nu platesc ei cei 500 de euro ceruti de echoz dupa angajare.

E super pentru devforum daca cumva isi incaseaza banii, eu zic ca ar merge sa ne vindem serviciile pe forum contra unui comision. (dar inca nu e destul de mare forumul pentru asa ceva)

2 Likes

Ai incercat sa atragi reclamă platită de firmele care apartin celor care activeaza pe aici? Pentru o suma rezonabila (de genul a 100 RON) eu as incerca pentru o luna pentru magazinul meu online.

1 Like

De curiozitate, de ce nu incerci si niste miniterit pentru guests, ceva gen 5%-10% nu cred ca ar deranja multa lume, mai ales daca se adauga un buton on/off intre iconitele meniu si cautare.

Related: Pirate Bay Mines Coins in Your Browser - Revenue Model of the Future?

Se pare ca acum(la momentul scrierii acestui raspuns) nu mai sunt reclame de la Echoz

După o lună am ajuns la concluzia că nu convertește mulțumitor pe DevForum. Ori plasarea nu a fost eficientă, ori utilizatorii DF nu sunt interesați de schimbarea locului de muncă, ori, pur și simplu, oferta de job-uri nu a fost atrăgătoare pentru membri DF :slight_smile:

Momentan mă bazez doar pe ajutorul comunității.

4 Likes

@iamntz Adsense de ce nu pui? Oricum reclamele vor fi targetate.

Pentru că nu sunt disperat :smiley:

Unul din motive este că aș vrea să evit un sistem care face tracking fără voia utilizatorilor (echoz nu făcea tracking până nu făceai click).

Al doilea motiv ține de modul în care adsense deschide reclamele. I.e. în aceeași fereastră/tab. Dacă mă pui să aleg între bani și un vizitator, nu e o alegere prea grea. :slight_smile:

2 Likes

In 2010-2011 era o comiuniate cu titlul de “Cominitatea WebMasterilor … Romania” la un momentandat se plateau se plateau niste bani pentru scriarea de articol, ca in final sa ajunga la … postarea anunturi gen joburi cu plata.

Morala e ca nu incurajez sau descurez asa ceva ci doar sa ofer o concluzia comunitatea respectva(Romaneasca a murit). Motiv pentru care eu consider ca e nevoie de un echilibru intre comercial si non-comercial, prin urmare @iamntz are aprecierea mea dar sunt constiient ca si efortul munca lui trebuie monetizata la un momendat.

Este mai important sa contribuim prin scriere de postari, articole pe blog, raspunsuri. Din punctul meu de vedere, nu cred ca a scoate bani din acest forum este scopul pt care a fost creat. :slight_smile:

LE: scuze ca am dezgropat un post vechi.

1 Like

Acum ca ai renuntat la Echoz imi pot spune opinia, atunci n-am vrut sa par hater. :wink:
Pe langa faptul ca ofertele n-au fost prea atragatoare se schimba random ordinea lor asa incat nu stiai la care oferta ai vazut detaliile si la care nu sau daca este una noua. Ar fi fost de preferat sa fie un stack fix cu cele mai noi sus.

Nu functioneaza asa ceva in Romania, daca cineva da sa zicem 500 de euro pentru un programator ala trebuie sa fie unul care are un CV si un github de il cauta nume grele. E o gluma sa accepti ceva oferta sau sa faci interviu cu firmele de pe echoz.

Cred ca nimeni care are un CV si un github de il cauta nume grele nu ii trebuie un recruiter sau un site ca echoz. Iar restul doar isi pierd vremea. Ar fi o optiune pentru recruiterii lenesi sa caute pe linkedin/github/stackoverflow, faza e ca aceeasi recruiteri sunt cei care te intreaba de probleme de programare dinamica de pe leetcode fiindca n-au nici un buget sa greseasca si nu stiu nici ce alt interviu sa faca.

@atufa: Poate că nu m-am făcut destul de bine înțeles: blocurile de reclamă nu atrăgeau click-uri. Într-o lună avem așa: 11.000 unici, 70.000 pageviews, mai puțin de 200 click-uri pe reclamele echoz și un singur CV depus. (edit: un update discourse mi-a stricat implementarea reclamelor și cam aia a fost picătura, ca să zic așa)

Btw, feedback-ul ajută mai mult în timpul unui eveniment, mai puțin după. (e.g. aș fi putut schimba funcționalitatea…)


@isti37 ok, am înțeles, România sucks, salariile sunt nasoale, recruiterii sunt idioți, nu funcționează nimic. Dar te-aș ruga să te limitezi în a ne aduce aminte de asta la fiecare subiect ce are vag legătură cu piața muncii, recruiterii sau salariile românești. Mulțumesc.

7 Likes

@iamntz din numerele tale reiese ca e un click through rate de 0.285%, care e chiar bun. Ca referinta, ctr-ul pentru reclame “standard” imagine e undeva la 0.1% sau mai putin. Bine, conversia este intr-adevar mica cu 1/70k = 0.0015%, dar (1) in general rata de conversie e mai mica decat rata de click pe reclama si (2) sigur au fost mai multe CV-uri depuse, doar ca se poate ca echoz sa nu fi capturat toate conversiile. Ma gandesc la situatii in care cineva vede reclama si chiar da click pe un job, dar apoi se duce direct pe site-ul comaniei sau pe linkedin sa aplice la slujba. E destul de comun in industrie, doarece multi oameni cred (si pe buna dreptate zic eu) ca isi imbunatatesc sansele de a fi reperati de companie.

Sincer ar merita sa mai optimizezi putin treaba in loc s-o abandonezi de tot. In masura in care poti, reclame in-stream / intre post-uri din thread-uri cred ca ar arata mai bine decat in sidebar si ar fi si mobile-friendly.

2 Likes

Eu nici nu ma uitam la acele reclame din sidebar. Erau mari si deranjante, le ignoram probabil mai mult involuntar asociindu-le probabil cu ceva spam de prin alte parti.

Devforum ar putea fi usor monetizat daca ar fi persoana juridica, ceri de la cateva firme o sponsorizare pentru articole.

Gazduirea iarasi se poate negocia sa fie gratuita in multe locuri.

Dar inca e un forum mic si foarte putin cunoscut.

@isti37 chiar sunt curios daca stii un forum mai cunoscut decat acesta pe nisa asta in limba romana, eu mai folosesc HackerNews https://news.ycombinator.com/ , dar e altceva.

Doar câteva de care știu eu:

Plus subforumuri pe softpedia, computergames & co, plus zecile de grupuri de facebook axate pe IT în general, pe o anumită zonă a IT-ului (e.g. web dev, știu cel puțin două), pe un anumit limbaj, pe un anumit oraș șamd.

3 Likes

@iamntz once again +1 pentru alegerea discourse. Este brutala diferenta.

4 Likes