Editorul de text / IDE folosit

Nu am reușit niciodată să fac ctags + sublime să funcționeze. Orice proiect, oricât de mic, genereaza un db urias și nu terrmină vreodată (e.g. 4gb+ si o oră mai tărziu și nu termină de indexat ~500 linii de cod)

Am un proiect foarte mare in Storm, in masina virtuala, si e drept ca incepem sa vorbim de la 8gb ram in sus.
Dar pentru alte proiecte e in regula si pe pc-uri mai slabe.

Sigur ai un bug pe undeva. Eu am avut probleme sa il fac sa mearga pe masina virtuala.

1 Like

Era o problemă de configurare de fapt :smile:

"opts" : [ "--exclude=.git", "--exclude=.sass-cache", "--exclude=node_modules"]

În naivitatea mea credeam că e destul de deștept încât să excludă astfel de treburi.

phpDesigner cred ca este mai bun decat PhpStorm sau Eclipse, cel putin la proiectele mari si iata mai jos pe ce ma bazez.

La un proiect educational cu Moodle 2.6 (care are peste 13000 de fisiere) aveam mare nevoie de facilitatea Go To Definition care sa ma duca la definitia unei functii deschizand automat si fisierul in care este continuta.

PhpStorm si Eclipse au reactionat lent cu consum mare de memorie, cateva sute de Mb, pe cand phpDesigner s-a descurcat rapid cu un consum de cateva zeci de Mb. Cineva spunea ca rapid pentru ca nu e facut in Java ca primele doua.

Testul poate fi refacut usor, descarcati Moodle si testati Go To Definition cu editorul vostru, daca gasiti ceva mai bun decat phpDesigner va rog sa-mi spuneti.

1 Like

Sublime se pare că găsește tot. Instant. (a indexat vreo 30 secunde în prealabil)

1 Like

In Phpstorm a durat 24 de secunde indexarea.

De acolo CTRL+B isi face magia

2 Likes

@iamntz Cu ce ai testat, cu Sublime 2 sau 3 ? Cam cata memorie ocupa imediat dupa indexare ? Thanks.

Am făcut un mic video ce arată indexarea, go to symbol in project și go to definition:

2 Likes

OS X 3.3Ghz Max (one process):

➜  moodle  time ctags -R .
ctags -R .  43.51s user 0.51s system 99% cpu 44.112 total

Windows 8,1 3.9Ghz Max (one process):

bla\moodle>ptime ../ctags.exe -R .
Execution time: 25.999 s

Inca nu am gasit cum pot face split pe mai multe procese - asta probabil ar reduce timpul la 1/4

1 Like

@iamntz Jos palaria, o imagine e cat o mie de cuvinte si un video e cat o mie de imagini. Sublime a obtinut rezultate similare, cu incarcare minima pe procesor si memorie.

Foloseam E-TEXT Editor si NotePad++
Am folosit putin PHP Storm si inca il mai folosesc cand am nevoie.
Dar pentru lucrurile simple folosesc CARET - editor pe CHROME si il ador.

2 Likes

cand trebuie sa fac interfete client side, folosesc dreamweaver
cand trebuie sa scriu cod server side, folosesc netbeans.

am testat multe dar m-am oprit la astea 2 deoarece face munca in locul meu (mai ales dw, din cateva clickuri generez juma de pagina cu formulare si aranjare)

DW? Chestia aia la care nici WYSIWYG lor nu merge cum trebuie?

da dreamweaver cs6
intr-adevar daca nu stii sa il folosesti poate da multa bataie de cap si multe blocari ba chiar poate da si codul peste cap sa nu mai intelegi nimic din el.

am inceput cu dreamweaver , am trecut la aptana si acum oscilez intre sublime si aptana. Nu cred ca o sa ma opresc la unu’ singur.

Netbeans ftw! In principal pentru debug, autoformat, jump to definition, history, go to file. Nu am intalnit ceva mai bun. Am lucrat si cu sublime (recunosc ca este foarte bun si extensibil, dar lipseste autoformatul la nivelul netbeans), aptana, eclipse, phpstorm, nu mai zic de dreamweaver cu care probabil am inceput peste 50 % din cei de aici.

NetBeans!!1 :slight_smile: Dar e bun si PhpStorm.

Sublime Text pentru un CSS, HTML rapid.

1 Like

I moved 3 posts to an existing topic: S-a lansat PHP Storm 8

Mai nou folosesc Atom de la Github.

1 Like