Elementor: Introducing Single & Archive Builder

Elementor este pluginul care va pune pe bară mulți „programatori” wp, adică pe cei care făceau implementări ale unor site-uri de prezentare. Iar oamenii adaugă features din ce în ce mai interesante. Ultimul update aduce pagini de arhivă și pagini singulare.

Dacă aveți de făcut un site de prezentare, vă recomand (iar) să folosiți cu încredere Elementor :slight_smile:

4 Likes

Tot la pret de nimica poti achizitiona si Flatsome. Ai atatea instrumente incat poti crea aproape orice. Desigur, exceptie de la regula o fac aplicatiile web. Iar cei de la templatemonster vin direct cu Power Page Builder care iarasi e foarte usor de folosit.

2 Likes

Absolut, sunt multe alternative la Elementor (visual composer, beaver, divvy etc).

Elementor este printre puținele care nu îți strică site-ul atunci când îl dezactivezi, nu te umple de shortcodes șamd. :slight_smile:

În plus, este rezonabil de extensibil (și are și o documentație decentă în această direcție), ceea ce este iar un plus.

1 Like

Eu am observat inca de la sfarsitul anului trecut ca orice proiect cu teme gen: magazin online, platforma educationala, site de prezentare pt. un serviciu sau produs, blog personal, campanii de marketing, forum, le cam poti realiza foarte usor cu instrumentele de mai sus.

Si nu ai nevoie de nu stiu ce cunostinte avansate de coding. Plus ca multe din teme, dupa intrarea in vigoare a jucariei GDPR, ele vin si actualizate in conformitate cu aceasta directiva.

Intr-adevar pt. un front-end developer si chiar si pt. un full-stack care se ocupa strict cu WP chiar va fi durere. Si tind sa cred ca din aceasta cauza multi vor fi nevoiti sa se reprofileze - ori vor alege sa se axeze pe software development in domeniile medicale, industriale, militare, etc. ori business analisti.

2 Likes

Pe aceeasi tema am descoperit recent WebFlow.

@iamntz Prin “programatori wp” care fac implementari ale unor site-uri de prezentare, te referi la cei care instaleaza o tema si o configureaza cu texte si imagini sau la cei care dezvolta teme? Parerea mea este ca aceste “instrumente” sunt destinate utilizatorilor non-tehnici care vor sa faca o pagina web statica, cu un design simplu in cel mai scurt timp posibil. Poate ca sunt subiectiv pentru ca nu am lucrat foarte mult cu “page buildere” dar de fiecare data cand am dat peste teme Wordpress care le foloseau, am gasit multe probleme la partea de responsive si limitari cand vine vorba de un design mai complex.

Pentru a obtine efectele dorite tot la interventii in cod ajungeam.

@peacemaker Poti sa imi dai exemplu de tema de magazin online care este realizata integral cu un page builder fara sa fie nevoie de cunostinte “medii” de cod? Am gasit teme care folosesc page builder doar pentru unele pagini cum ar fi Home, sau pagina de contact.

1 Like

Evident, la prima categorie.

Oh, de aia am fost și eu foarte sceptic când a fost vorba să-l folosesc, dar … să zicem că lucrurile se aranjează binișor :slight_smile:

1 Like

Pai de exemplu in Flatsome vin incluse o serie de teme pe care numai trebuie sa le ajustezi in functie de nevoi folosind page builder-ul lor. Exemple “integrale” poti gasi in grupul dedicat platformei asteia.

Intr-adevar daca doresti ceva mai personalizat atunci categoric ai nevoie de coding skills. Dar sa stii ca atunci cand vine vorba de magazin online - ca sa ai vanzare, pe langa estetica si anumite personalizari, lucrul cu care vinzi efectiv e pretul. Aici mai adaug si partea de reclama/marketing care e la fel de importanta si depinde cu cine te afiliezi. Eu tind sa cred ca daca nu ai un pret bun la produsele pe care le vinzi fie ca esti distribuitor sau furnizor atunci degeaba ai magazinul echipat cu mot.

Foarte multi dintre cei care vor sa vanda online ca sa nu dea bani unui programator pentru creare si mentenanta magazin se multumesc cu afilierea via eMAG Marketplace. Chiar si daca le ia un comision, sa zicem random, 10% pe o masina de spalat. Si da, e mult daca stai sa calculezi ca tu ca si distribuitor cumperi produsul de la agentul zonal + adaos, comision, figuri. Aproape ca ramai cu sula in mana, spus mai pe romaneste.

Sunt și eu cam de aceeași părere. Poate îl va supăra pe cineva ceea ce voi scrie aici, dar adevărul este că crearea unui site de la zero de un programator nu este pentru toți. Nu toate afacerile au așa vânzări pentru a-și permite un site personalizat. Să luăm chiar și un magazin online. Nu este neapărat ca site-ul să includă toate funcțiile. Pentru cineva este de ajuns să pună un formular de comandă și un buton către sistemul de achitare, pentru a-și face 500 de RON-i suplimentari pe lună.

De fapt nu există o concurență directă dintre developerii de site-uri și site-buildere - sunt 2 piețe diferite. Site-builderele sunt pentru chestii de rutină, iar developerii pentru personalizarea site-urilor.

2 Likes