Envato Continues to Rake in the Cash from WordPress Themes Packaged as Complete Website Solutions

Recomand și citirea comentariilor, nu doar a articolului

1 Like

Theme Forest este o covrigarie iar developerii de WordPress sunt Paul.

Sigur, developerii si-ar dori ca toti clientii sa manance un croissant de la Paul in fiecare zi. Are faina de calitate, unt, tot ce ii trebuie.

Din pacate piata e plina de oameni care nu-si permit sa manance la Paul din motive de bani/timp si aleg sa manance un covrig, doi. De asta Theme Forest are succes.

Paul sta si se plange ca oamenii nu stiu ce e bun, covrigaria face vanzare.

7 Likes

Foarte interesantă analogia :smiley:

Dar adevărul este că e ușor frustrant să vezi o temă mizerabilă ce are câteva mii de vânzări într-o lună când tu îți bați capul cu optimizări, bune practici, chestii și să iei 1-2-3-4k pe un proiect la care ajungi să lucrezi și două luni…

2 Likes

Poate pentru tine e “usor” frustrant. Pentru altii e “al naibii” de frustrant :smile:

Dar eu vad si o parte buna la ThemeForest. Cel putin in ultimele 6 luni am avut 3 clienti care si-au facut site-ul cu o tema de acolo si au fost complet nemultumiti de rezultatele obtinute de site si au vrut ceva personalizat, de la zero, care sa corespunda obiectivelor lor.

Astia sunt clientii pe care ii vreau.

Cei care isi cumpara o tema si sunt multumiti de rezultat sunt clienti pe care nu ii vreau. Au bugete mici, sunt zgarciti, pretentiosi nevoie mare si iti mananca ficatul.

3 Likes

Întrebare pentru cei dintre voi care oricum faceți teme custom de WP pentru clienți: de ce nu încercați să faceți teme pentru marketplace?

1 Like

@rmd: îți dai seama că este foarte frustrant și pentru mine (vezi și mai jos de ce), dar am vrut să minimizez impactul :smiley:

Chiar dacă în limba română nu este o diferențiere clară, engleza ne salvează: client vs customer.


@Bogdan_Ciubotariu, Temele făcute de mine nu sunt foarte reutilizabile. În schimb, plugin-urile sunt.

Am încercat să pun două plugin-uri:

  • O integrare cu CatsOne. Adăugare candidați, listere job-uri disponibilie etc. Chiar dacă ar fi fost ceva unic pe envato (iar în afara envato mai exista un singur alt plugin-in) am fost respins pentru că:

This item has a nice concept, but this isn’t the kind of submission we’re currently looking for.

  • Un al doilea plugin căuta postări cu imagini pe twitter/facebook/instagram după un anumit tag și genera o galerie. Adevărul este că instalarea recomandată avea nevoie de ceva pași speciali (i.e. cron), dar ar fi funcționat și fără.

Răspunsul?

This item is too simple

1 Like

Am bagat si eu un script pe codecanyon, uneori itemele de pe codecanyon iti aduc nightmares.
Majoritatea clientilor de acolo folosesc shared hostings, sau vps-uri la care nu au acces root.
Daca soft-ul tau este putin mai complex pregateste-te sa oferi suport pentru 60% din customers :smiley:

Daca comenteaza envato ceva: modifica o chestie si trimite-l inca o data.
Prima data cand l-au respins am adaugat o documentatie facuta intr-o ora si am dat din nou submit - mergand pe ideea ca asta cu respingerea e la misto, ca sa-ti imbunatatesti produsul inainte sa-l adaugi.

Din pacate lumea nu cumpara codu’, ci cumpara aspectul. Atata vreme cat aspectul primeaza, pentru marea majoritate a oamenilor care detin un business la inceput, vor alege intotdeauna aspectul, chiar daca tema in sine are bugs… gramada.

1 Like

E frustrant sa gasim teme / plugins / aplicatii facute extrem de prost si cu extrem de multe vanzari. Mi s-a scarbit:

  • sa vad teme cu slidere cat tot ecranul (le urasc)
  • sa vad teme care suporta 5-6 plugins pt slidere
  • sa vad cum incarca 20 de js-uri indiferent daca-i nevoie de ele sau nu
  • sa vad builderele acelea odioase, etc etc etc.

Din pct meu de vedere, astia au stricat piata: nu poti sa mai vinzi o tema clean, fix cu ceea trebuie, pt ca-s deja obisnuiti cu bloatware, cu 1000 de optiuni dintre care folosesc doar vreo 4-5… dar se simt bine ca au la dispozitie 1000.
Dar aici vorbesc din perspectiva developer-ului. Utilizatorul final nu pare sa fie intotdeauna deranjat ca foloseste niste balarii. Doar cand dau cu capul de sus, unii isi dau seama de alegerile facute.

2 Likes

Eu cred că toți cei care vă plângeți, puneți problmea greșit sau mergeți în direcția opusă curentului. Dacă nu aveți răbdare să așteptați selecția naturală să-și facă treaba sau dacă așteptați și încă nu se întâmplă nimic, înseamnă că sunteți foarte deconectați de cerere sau cel puțin nu aveți același target de clienți. Dacă chiar vreți să faceți bani și din acea sferă de clienți, încetați să criticați clienții și oferiți-le ceea ce au nevoie. Stop bitching.

4 Likes