Eroare salvare in baza de date diacritice limba Romana

Am o mica eroare la salvarea in baza de date a diacriticilor in limba Romana pe Wordpress. Daca cineva a mai intalnit asa situatie si daca a rezolvat cumva astept mesaj, multumesc.
Link video: https://www.youtube.com/watch?v=K0SVbq3KWek

E ca şi cum baza ta de date stocheaza textele ca latin1 in loc de utf8. Vezi in wp-config.php daca ai ceva de genul asta:

define('DB_CHARSET', 'utf8');
1 Like

Am modificat asa, si din pacate eroarea ramane. Am intrat in cpanel si am modificat direct in baza de date, imi apare o asa eroare…

http://www.marplo.net/forum/afisare-caractere-diacritice-din-baza-date-t473.htm

SET character_set_client="utf8",character_set_connection="utf8",character_set_results="utf8

Bănuiesc că baza de date a fost creată de MySQL cu encoding-ul “latin1”. Mi-e lene sa caut acum, dar cred că pe google găseşti rapid cum se converteşte în “utf8”.

Am scris aici cum se rezolvă problema.

Între timp WP a schimbat din utf8 în utf8mb4_general_ci, pentru a putea stoca și emoji, dar oricare dintre variante ar trebui să fie OK.

2 Likes

Problema este de la vechi-ul UTF-8 encding, care a fost schimbat prin 2008, acceasi problema am patit la un client.

Folosea un MSOffice mai vechi, care ai ‘desena’ diacriticele romaneste neconforme cu noul UTF-8

Scrie: ș - cu sedila nu cu virgula

Uite aici:

Solutie: o mica functie de replace … si rezolvi problema.

Cele bune!

Mersi mi-a prins bine, aceasta informatie. @Opencart_Romania