Este cineva pe Blind? Ce parere aveti?

Am descoperit de curand aplicatia asta si e interesant conceptul. E focusata mult pe US in acest moment dar sunt si multi europeni care lucreaza pentru firme mari.

Pune și link, să știm despre ce e vorba.

Da ala e link-ul. E practic un forum anonim în care poți sa te înscri doar cu mailul de la munca. Pe urma poți sa discuți separat cu cei din firma ta și în general pe diferite subiecte cu toată lumea.
O chestie speciala ca toată lumea își pune salariul anual în orice răspuns e norma sociala ca să zic asa.

daca vreau sa scriu anonymous despre munca, de ce sa nu imi fac un fake.email si sa scriu acolo?

“TC or GTFO” :grinning_face_with_smiling_eyes:

S-a pornit ca o gluma apoi lumea a continuat cu ea. Acum e norma sociala. Levels.fyi cumva a aparut tot ca urmare a acestei norme.

Daca lucrezi la Google sa zicem, ai adresa @google, si daca te vei inregistra cu ea iti va aparea in dreptul username-ului compania.
Poate sa insemne mare lucru sau nu, in fond tot un user anonim este in spate. Insa daca isi da cu parerea despre ceva ce tine de compania unde e trecut, poate ca are o idee mai buna decat un anonim random.

1 Like

Si cum îți faci un fake email de google amazon nu știu.

1 Like

m-am explicat gresit. De nu as folosi a fake email, and review xx sau yy. doar pt. ca a [email protected] domain, inseamna ca automat reviewul o sa fie real?

Inteleg bein annonymus + @company.com domain, pare mai real.

Vezi că-s multi sociopați obsedați de bani și prestigiu acolo

Pai când te înscri trebuie sa confirmi pe emailul ala, deci ar acces la el. Asta asigura ca chiar lucrezi acolo in 99% din cazuri.

Da e clar, dar e totuși interesant de urmărit.

Ce împiedică angajatorul să caute in lista ta de mail-uri după blind si sa te pună pe o listă specială de oameni care posibil nu respectă confidențialitatea.

Plus blind poate vinde emailul tău ca și lead.

In teorie doar cateva mii(sute?) de companii din US/Canada(parca) + inca cateva cu notorietate internationala apar in dreptul username-ului. Doar cele pe care echipa Blind le-a putut verifica. Pentru celelalte companii, iti va aparea ca “NEW” in dreptul username.

Nimic, dar asta ar fi ilegal probabil în multe tari. Iar partea cu vandutul, cred ca ar dispare rapid aplicația de pe piața dacă ar face asa ceva.

Are sens de fapt, ei nu pot verifica toate companiile. Compania mea apare, presupun ca apar toate care sunt cât de cât mari/cunoscute.

Tot ce faci ca și angajat e proprietatea totala a firmei. Poate dispune cum vrea cu mail-urile tale din timpul programului. Nu intra in atributiile tale sa fii prezent pe blind cu badge-ul firmei, de asta se ocupă marketing-ul.

La fel și pe slack, teams, se vad toate mesajele angajatilor de admini.

Da probabil ca ar putea sa le vadă. Ma refeream la faptul sa te discrimineze dacă ți-ai făcut cont.
În fine sincer nu ma interesează, chiar dacă i-ar deranja ar fi doar o ocazie sa îmi găsesc tc mai bun la ce piața e acum. :rofl:

https://www.reddit.com/r/cscareerquestions/ – oameni obsedati de firme unde se castiga sute de mii $/an dar care inca nu muncesc (adesea sunt inca studenti)

https://www.teamblind.com/ – oameni angajati de firme unde se castiga sute de mii $/an si care vor sa castige mai multe sute de mii $/an

1 Like