Este posibila integrarea SmartBill cu PayPal?

Salutare,

Am nevoie sa stiu daca pot pune un buton de Checkout with PayPal pe o factura SmartBill. Practic, cat de posibila este aceasta integrare cu SmarBill, astfel incat sa recunoasca atunci cand o plata este efectuata in contul de PayPal?

Un mesaj la suportul lor ma directioneaza catre MobilPay. Motivul pentru care am nevoie de PayPal este ca sunt freelancer si lucrez cu clienti din afara, in special SUA, iar acestia o sa cam strambe din nas cand o sa vada platforma MobilPay. Sa zicem ca ii conving pe clientii vechi, existenti, dar cei noi… greu si risc sa-i pierd.

Nu ma pricep la API-uri, SDK, dar nici total pe dinafara nu sunt. Am doar cunostinte de HTML/CSS si JS basic, am terminat un liceu de informatica. Zic asta pentru ca speram sa-mi rezolv problema singur, dar aparent ma depaseste in materie de dezvoltare.

A mai avut cineva aceasta problema, vreo idee de solutie?

P.S. Ma bucur ca am gasit acest forum, nu stiu cum de n-am dat de el pana acum. Sunt freelancer in graphic/web design si tranzitionez catre front-end development + wordpress pe mai tarziu, asa ca sigur voi activa aici.

2 Likes

Ce are deaface smartbill cu PayPal ? Poți plăti cu cardul factura pe care o primești prin email ?

Clienților din SUA nu le pasă de factură, le dai paypal invoice direct pe mail…

1 Like

Cel mai bine faci factura (invoice) direct din Paypal:
https://www.paypal.com/bm/webapps/mpp/email-invoice

1 Like

Contabila foloseste SmartBill. PayPal nu genereaza facturi chiar tocmai potrivite pentru fiscalitatea din tara noastra. E mult mai usor sa gestionezi totul cu SmartBill. Singura mea optiune ramasa este sa merg in paralel cu PayPal si SmartBill, cand as avea nevoie doar de butonul acela PayPal sa poata plati clientul factura generata de SmartBill.

1 Like

De ce nu folosesti sistemul de trimitere mail cu factura din smartbill ca sa adaugi un link de plata in paypal?

Ar fi si asta o varianta, dar practic sistemele n-ar fi legate. Factura emisa prin SmartBill o sa difere de banii intrati prin PayPal din cauza comisioanelor -> complica contabilitatea.

Chiar sunt curios cum vezi tu o astfel de integrare (eu sunt creatorul IceFact-ului si caut idei noi sa le bag in program). Banuiesc ca se poate pune un buton care sa initieze un “payment request” dar nu prea vad cum aplicatia ar putea primi feedback de la paypal cand plata este efectuata.

Ce te interesează dacă complică contabilitatea ? Schimbă contabilul dacă nu știe să lucreze cu paypal și clienți dinafara UE.

Dacă tu faci deja o factură cu paypal, de ce trebuie o factură cu smartbill?

1 Like

Cred ca trebuie sa faci integrarea cu API-urile de la PayPal.

Asa cum si platforme de invoicing străine gen Zoho, Freshbooks, Harvest iti permit sa emiti facturi care se pot plăti direct prin paypal, ar trebui sa fie valabil și la SmartBill.

Pai prima diferenta care imi sare in ochi e faptul ca serviciile de invoice enumerate de tine sunt de tip “cloud”, iar SmartBill este o aplicatiile standalone.

SmartBill e cloud si are API.[quote=“serghei, post:11, topic:4827”]
SmartBill este o aplicatiile standalone
[/quote]

Stiu ca are si versiune cloud, colegul nostru nu a precizat ce foloseste, asa ca am presupus ca foloseste versiunea desktop.

PS Am verificat acum, se pare ca au renuntat de tot la aplicatia desktop :slight_smile: In acest caz nu-i opreste nimeni sa intregreze paypal sau orice alt mecanism de plata online.

1 Like

Paypal ofera facilitatea de feedback (notification) prin mecanismul IPN folosit in ecommerce: Instant Payment Notification (IPN) is a message service that notifies you of events related to PayPal transactions.
https://developer.paypal.com/docs/classic/ipn/integration-guide/IPNIntro/

1 Like

Problema e ca o aplicatie desktop standalone nu poate juca rolul unui IPN Listener, din cel putin doua motive: (1) aplicatia poate fi in spatele unui NAT, deci inaccesibila dinspre internet si (2), aplicatia poate fi oprita in momentul in care paypal incearca sa o notifice.

1 Like

Intr-adevar mecanismul Paypal IPN se adreseaza aplicatiilor web deci ar putea fi implementat in SmartBill Cloud. Eu am implementat IPN fara probleme in multe aplicatii de e-commerce.

In principiu IPN ar putea fi implementat cu anumite conditii si intr-o aplicatie desktop, daca aceasta asculta pe portul 80 si trimite raspunsul IPN corect inapoi. Daca se afla in spatele NAT se poate face port forwarding port 80 catre IP-ul desktopului. Nu e nevoie ca aplicatia sa fie chiar tot timpul pornita insa sa fie cat mai mult timp, caci IPN se retrimite periodic cateva zile in caz de eroare.

1 Like

E foarte unreliable asa. Mai degraba s-ar putea imagina o chestie hibrida, sa existe in cloud o aplicatie care sa primeasca si sa stocheze notificarile IPN, iar cand pornesti aplicatia deskop, la pornire sa descarce notificarile acumulate, dupa care, in timpul functionarii, sa faca polling sau sa se foloseasca un mecanism oarecare de pushing. Insa nu stiu exact care ar fi implicatiile in ceea ce priveste securitatea si privacy daca un astfel de colector de notificari IPN ar trebui sa serveasca partajat mai multi clienti care n-au legatura unii cu altii.

1 Like

Da desigur, e mai buna varianta hibrida cu o aplicatie web care sa primesca notificarile IPN.

In principiu n-ar fi o problema ca vin toate notificarile printr-un singur colector pentru ca prin IPN vine si informatia despre contul de Paypal (adresa de email) a clientului in cauza, asa incat datele pot fi alocate corespunzator.

1 Like

Cei de la SmartBill au deja integrat un procesator de plati (mobilpay), dar il folosesc doar pentru plata facturilor lor. Sincer… nu cred ca se vor complica prea curand sa dea acces si clientilor la un asemenea feature.

LATER EDIT: acum am observat in contul meu smartbill… ca pot integra cu mobilpay. my bad. :slight_smile:

Ca idee, si folosirea unui procesator de plati va insemna ca fiecare tranzactie va fi comisionata. Deci… va fi o diferenta intre suma facturata si suma incasata. Dar nu vad unde este problema pentru contabil (e vorba doar de o inregistrare in plus in contabilitate).

1 Like

Adevarat, maine ma intalnesc cu contabila sa stabilim detaliile. Am fost sunat intre timp si de cei de la SmartBill si mi s-a spus ca a fost inaintata o cerere, iar daca vor exista mai multe cereri, se va implementa. Pe 5 mai se va tine o conferinta de contabilitate la International, unde va fi o prezentare si din partea lor.

1 Like