EU passes derogation allowing email and messaging apps to search messages for “suspect content”

Se intoarce securitatea baieti, versiunea AI de data asta

2 Likes

Oarecum e necesară, orice serviciu public de email/chat/platformă e obligată deja să filtreze anumite categorii de conținut, altfel ar fi închisă sau pierde sursa de venit din reclame.

Poți utiliza email-uri criptate cu GPG sau arhive ciptate și nu mai poate filtra nimeni nimic.

Multe nu se schimbă, cineva cu interese ilegale mereu va găsi soluții.

Cei mai loviți vor fi cei care vor pune imagini cu copii lor dezbrăcați în privat, fără să fie vorba de ceva ilegal. E total normal ca în familie să trimiți poze/videouri cu copii. Sistemul ii va marca și e destul să fie prinși la un moment inoportun și o să ii distrugă viața un procuror.

1 Like

Justificarea ca este pentru a opri pedofilii este un mod convenabil de a introduce ideea ca mesajele tare private sunt monitorizate de catre un AI care stabileste daca esti provlematic sau nu. De aici o sa le fie foarte usor sa extinda sistemu. Nici in China nu a aparut sistemul de social score peste noapte

Mesajele sunt si trebuie sa ramana private.

2 Likes

Avem destule legi stupide de la cea cu cookie-urile în UE până la aceasta.

Deci n-ai voie să faci tracking cu un cookie fără consimțământ utilizatorului, dar poți citi mesajele private cu pretextul de child abuse protection.

Miroase tare a lobby din partea corporațiilor.

3 Likes

Asa moare dreptul nostru la intimitate, cu apatie. Atata timp cat avem mancare si chestii de consumat poate sa ne abuzeze statul cum vrea. Faptul ca nici nu este discutata treaba de catre media e si mai sinistru

Statul politienesc nu functioneaza asa cum se asteapta unii.

Doar daca e un regim de teroare, dar teroarea de-aia serioasa, stil Nord Coreea. Altfel e degeaba.
De ce?

Fals pozitive. Si fals negative. Fals negativele vor lasa sa scape aia care se zice ca sunt vizati, iar fals pozitivele… ei bine…

Sa zicem ca Stupiditatea Extrema Artificiala (sa nu uitam ca aici e vorba de IQ de cel mult insecta, si sunt generos aici) are o rata a fals pozitivelor de 1% (o valoare scoasa din burta, dar deloc nerealista, Stupiditatile Artificiale sunt fericite daca ajung atat de bine).

Ei bine, Stupiditatile Artificiale vor sa vegheze asupra multor milioane de nevinovati. Va las placerea sa calculati pe cati nevinovati o sa-i declare vinovati Tembelitatile Artificiale, daca se face supravegherea asupra intregii UE.

Pe de alta parte, aia vinovati nu sunt deloc atat de abundenti. Datorita fals negativelor, tot vor scapa cativa. Iar ceilalti… ceilalti vor fi ascunsi in marea masa de nevinovati declarati vinovati.

Nu degeaba mari corupti de la noi (stil Valcov si altii) veneau cu idei de-alea aberante de legi contra drepturilor omului, cu legea iobagiei, etc. Stiau foarte bine ce fac. Doreau sa ocupe organele represive cu nevinovatii, in timp ce ei jefuiesc in voie.

2 Likes

Intrebarea mea e de unde se ia content-ul pentru a antrena un AI ca sa detecteze situatiile de abuz, de la cei abuzati in trecut? AI-ul ala trebuie dezvoltat cu ceva, nu gasesti API de child abuse detection pe AWS.

Cine decide ce e abuz si ce nu ? Programatorul care clasifica imaginile/textele manual ?

https://www.researchgate.net/publication/310122377_Using_text_mining_and_machine_learning_for_detection_of_child_abuse

Tu crezi ca politicienii inteleg ceva cu privire la AI? Ei doar scot legi tampite.

Nu ar fi asta primul caz. La noi sau la altii.

Apropo, mai e in vigoare legea aia care interzice clonarea la noi?

Dupa cum ai mai zis, cea mai mare problema e ca aproape fiecare parinte isi abuzeaza copilul in vreun fel in care nici nu observa, ar fi ridicol ca un AI sa sara pe tine la orice abuz pe care il detecteaza prin mijloace de supraveghere. Practic daca faci poze/video-uri/scrii ceva despre copilul tau esti bun de dat explicatii.

Noi am fost ‘abuzati’ in toate felurile dupa standardele de azi si suntem aici.

1 Like

Am fost abuzați, inclusiv palmele date, ori vorbele jignitoare (ești prost), chiar dacă par mici probleme pt unii, sunt de fapt mari. Adulții abuzați în copilărie, chiar și așa ușor după cum ar zice unii, ajung să aibă puțină încredere în sine, pot deveni abuzivi, iar mai departe ține de psihologie.

Vorbesti despre psihologia aia care publica rezultate care sunt mai des false decat adevarate?

Psihologia aia care isi bate joc de metoda stiintifica?

Cum e cu adultii care n-au fost abuzati in copilarie dar devin criminali?
Cum e cu adultii care au fost abuzati in copilarie dar totusi nu ajung cum ‘prezice’ teoria psihopupologica?

Cum se falsifica o pseudo-teorie de-aia?

Cum e cu copiii care au fost pe la Auschwitz si-au scapat si totusi n-au ajuns asa cum delireaza teoriile psihopupologice? Si sa vezi acolo abuzuri, nu o palma…

3 Likes

Nici nu visa securitatea sa aiba atata control! Practic au bagat cate un informator in ficare buzunar, combina asta cu legi aberante si arbitrare si sa vedeti abuzuri, practic oricine poate fi “vinovat” de “wrong think” sau “thoughtcrime” sau cum ii zice mai nou “hate speech”.

Bine ati venit in distopie colegutzii!

3 Likes

E doar vorba de lene. Efectiv lene.

Mi se pare că peste tot poliția, procurorii, sistemul de justiție, etc, a ajuns doar o castă de elită a societății care și-a uitat rolul.

De ce să iasă pe teren să investigheze, să își riște viața pentru privilegiile alea masive care oricum le au gen pensionare la vârste paranormale, când pot sta toată ziua în birou să aștepte lead-uri. Aer conditionat, lejer, frumos, nici un risc.

Când apar probleme, vinovatul o să fie tot timpul sistemul: au folosit criptare boss, sistemul nu i-a prins. După care probabil vor scoate legi anti-criptare pentru că noah, există riscul de a-și mișca fundurile pe teren și nu putem risca asta.

Legea rezolvă elegant și problema responsabilității dar și a incompetentei datorată unui număr mare de oameni angajați pe pile. De acum înainte AI-ul va fi de vină pentru tot.

2 Likes

Stai linistit, tovaras, statul te va proteja, are toate instrumentele necesare!

1 Like