Exista acest tip de job?

Buna seara,

Exista in Romania vreun job in IT care sa aiba urmatoarele “caracteristici” de mai jos ?

  • junior (0-1 ani)
  • part-time
  • doar remote
  • in timpul saptamanii, orele de lucru sa fie dupa ora 17:00, iar in weekend oricand.

Păi tu ai descris un hobby, nu un job :smile_cat:

4 Likes

Junior => cineva trebuie sa petreaca mult timp pentru a te indruma. Cum ar face asta cand lucrezi doar la ore la care nu lucreaza altii?

Sunt cateva studiouri care pretind ca ofera beneficiile astea.

1 Like

Hmm, trist daca nu exista ca job.

2 Likes

Uite asa ar putea sa apara si mentori (cu experienta) care vor un astfel de job.

Sună ca Glovo.

Mai puțin partea de IT.
Încearcă pe Upwork

Da exista
La front office-uri (este in domeniul IT) exista acel program. Ai tura de zi si tura de noapte care poate sa inceapa dupa 17 sau 18. In weekend oricand.
Remote depinde de companie. Unde am lucrat eu era 3 zile/saptamana la birou si restul remote.

poate exista ca freelancing?
ai incercat sa cauti asa?

Chestiile astea nu sunt compatibile:

3 Likes

Ca si junior trebuie sa te angajezi cel putin 2-3 ani la o firma serioasa, cu proiecte cat mai complexe unde sa furi meserie. Nu se pune problema de part-time, trebuie sa lucrezi full-time dar in 99% din locuri poti sa te ceri in timpul programului ca sa te duci de exemplu la facultate la laboratoare.

Programarea nu e usoara, daca ora de lucru e de la ora 17, inseamna ca pana la ora 3-4 dimineata tu tot o sa lucrezi la ceva si daca n-ai oameni care sa vada ce faci, sa te deblocheze rapid iti si pierzi timpul aiurea.

In Cluj sunt firme care au program de noapte, dar nu vreau sa stiu cum e sa lucrezi asa. Oamenii cu experienta de obicei au copii/familie si nu au cum sa lucreze mai tarziu de ora 16-17.

Un program de lucru acceptabil e de exemplu de la 6-7 dimineata pana la 10-11 si de la 17 faci acasa ce n-ai reusit sa termini la munca. Problema e ca asa pierzi meetingurile, mai trebuie sa ai zile in care participi la meetinguri.

De existat exista, dar joburile de genul sunt cancer si nici nu inveti nimic, aici intra game testing-ul, testarea manuala, suportul tehnic, call center, administrare servere, site reliability engineer (dar nu e de junior), devops.

Toti vor banii din IT, dar eforturi n-ar face.