Exista acest tip de job?

Buna seara,

Exista in Romania vreun job in IT care sa aiba urmatoarele “caracteristici” de mai jos ?

  • junior (0-1 ani)
  • part-time
  • doar remote
  • in timpul saptamanii, orele de lucru sa fie dupa ora 17:00, iar in weekend oricand.
1 Like

Păi tu ai descris un hobby, nu un job :smile_cat:

4 Likes

Junior => cineva trebuie sa petreaca mult timp pentru a te indruma. Cum ar face asta cand lucrezi doar la ore la care nu lucreaza altii?

Sunt cateva studiouri care pretind ca ofera beneficiile astea.

1 Like

Hmm, trist daca nu exista ca job.

3 Likes

Uite asa ar putea sa apara si mentori (cu experienta) care vor un astfel de job.

Sună ca Glovo.

Mai puțin partea de IT.
Încearcă pe Upwork

Da exista
La front office-uri (este in domeniul IT) exista acel program. Ai tura de zi si tura de noapte care poate sa inceapa dupa 17 sau 18. In weekend oricand.
Remote depinde de companie. Unde am lucrat eu era 3 zile/saptamana la birou si restul remote.

1 Like

poate exista ca freelancing?
ai incercat sa cauti asa?

Chestiile astea nu sunt compatibile:

4 Likes

Ca si junior trebuie sa te angajezi cel putin 2-3 ani la o firma serioasa, cu proiecte cat mai complexe unde sa furi meserie. Nu se pune problema de part-time, trebuie sa lucrezi full-time dar in 99% din locuri poti sa te ceri in timpul programului ca sa te duci de exemplu la facultate la laboratoare.

Programarea nu e usoara, daca ora de lucru e de la ora 17, inseamna ca pana la ora 3-4 dimineata tu tot o sa lucrezi la ceva si daca n-ai oameni care sa vada ce faci, sa te deblocheze rapid iti si pierzi timpul aiurea.

In Cluj sunt firme care au program de noapte, dar nu vreau sa stiu cum e sa lucrezi asa. Oamenii cu experienta de obicei au copii/familie si nu au cum sa lucreze mai tarziu de ora 16-17.

Un program de lucru acceptabil e de exemplu de la 6-7 dimineata pana la 10-11 si de la 17 faci acasa ce n-ai reusit sa termini la munca. Problema e ca asa pierzi meetingurile, mai trebuie sa ai zile in care participi la meetinguri.

De existat exista, dar joburile de genul sunt cancer si nici nu inveti nimic, aici intra game testing-ul, testarea manuala, suportul tehnic, call center, administrare servere, site reliability engineer (dar nu e de junior), devops.

1 Like

Toti vor banii din IT, dar eforturi n-ar face.

de curiozitate, de ce doar remote si doar dupa ora 17?
mai ai alt job in alt domeniu si te tenteaza sa treci in IT dar nu esti sigur?

Ce fel de studiouri, de videochat? Ca doar astea cred ca bifează toate condițiile.

Exact. Am crezut ca in IT este foarte flexibil programul si ca este o cerere atat de mare incat firma sa accepte si conditiile (nu ma refer ca ar fi pretentii) mentionate de mine.

Mentionarea programului flexibil e doar un trick al unor companii pentru a atrage mai multa lume la interviuri. Deobicei “program flexibil” inseamna ca nu iti taie nimeni capul daca ai o problema si trebuie sa lipsesti pentru cateva ore. Cu toate astea exista si anumite firme cu ideologii diferite.
Incearca sa ajungi la cateva interviuri si vezi ce raspunsuri primesti. ( din punctul meu de vedere totusi sunt slabe sanse sa ajungi macar la interviuri, daca mentionezi din start pretentiile pe care le-ai enumerat )

Cererea mare despre care vorbesti tu nu se aplica juniorilor cu 0-1 ani experienta. Acolo lucrurile sunt exact pe dos.
Firmele sunt dispuse sa iti accepte conditii atunci cand ai si tu ceva de oferit la schimb.

Interesante informatiile, chiar daca sunt dezamagitoare pentru mine. Multumesc.

Atunci, ramane sa continui sa “lucrez” (hobby) la propriul site, cand vreau, cum vreau, fara bani. :slight_smile:

program foarte flexibil e mai mult la seniorii care iti fac treaba cap coada cu 0 sau aproape 0 ajutor. Dar si atunci e pretentia sa participi sa unele sedinte. E mai mult flexibil in sensu ca nu te ia nimeni la rost de nu esti prezent la ora fixa dimineata sau pleci mai rapid seara ori ai de rezolvat ceva si lipsesti o ora doua.

Cam totul se rezuma la ce le poti oferi. Daca esti de ala super programator de faci cat 3 oameni la un loc nu cred ca nu te lasa sa lucrezi noaptea din ce cabana vrei tu

Videochat. A fi junior e avantaj. :slight_smile:

Poti sa fii junior si la 50 de ani, dar nu cred ca ar zbura.