Experiența unui "coworking space"

Mă intereseaza cateva păreri de la cei care au lucrat din Hub-uri sau spații pt. coworking, plusuri si minusuri.

Am lucrat din Seneca și TechHub:

  • mi-a placut atmosfera de lume mixtă - “feels like you’re in the middle of something good”
  • am întalnit oameni mult mai capabili ca mine, ceea ce m-a motivat
  • la început am petrecut mult timp cunoscând persoane și nu ma focusam pe ce aveam de făcut, ulterior mi-am format un mod de lucru mai echilibrat
  • unele locuri erau incomode pt. lucru îndelungat, uneori era un plus pt. ca mă plimbam și mă relaxam
2 Likes

Seneca e ok, desi daca lucrezi foarte mult de acasa asa cum fac eu nu simt o mare diferenta atunci cand lucrez de la Seneca :slight_smile: (mai ales in camera de liniste). De asta uneori prefer Starbucks (Victoriei, America House) desi acolo am uneori probleme cu concentrarea.

La TechHub am incercat sa lucrez dar nu m-am putut concentra deloc. In saptamana respectiva a fost foarte multa galagie, mai ales cand se juca ping-pong, asa ca am renuntat la idee.

Incearca si ConnectHub, vezi cum ti se pare. Mai ales ca vor deschide in curand un spatiu nou, la Unirii, pe care l-am vizitat cand era in lucru si o sa arate super tare.

2 Likes

spatiul de la Unirii nu se va mai deschide.
pe la connect hub mai stau si eu dar programarea/web related nu e punctul forte al comunitatii

Nu lucrez ca freelancer dar am vizitat pana acum TechHub si ImpactHub.
Mi se par ok daca esti obisnuit cu stilul acela de munca. Mie personal nu-mi place, prefer sa lucrez intr-o garsoniera cu inca o persoana. Mi se pare ca nu am suficient aer si in principiu mi se pare ca toata lumea o arde pe Facebook in loc sa scrie cod :))

Ce se intampla cu un NDA intr-un co-working space? Evident ca tu ca dev il respecti insa at the same time oricine poate trage cu ochiul la ceea ce faci/codezi, mai ales daca este de tip open-space.

Stiu asta, pentru ca este the best thing to do cand rulezi niste teste sau faci o pauza - dai o tura pe la colegi sa vezi la ce lucreaza si daca sunt free sau ii poti ajuta cu ceva.

Aveti idee daca in astfel de spatii se pot inchiria birouri? Sau ce solutii sunt daca lucrezi pe laptop + monitor extern?

1 Like

Da, se pot inchiria birouri. Depinde de locatie totusi sa-ti convina zona.

la connect sunt si birouri separate de open space. deasemenea se poate si cu monitor extern inclusiv in open space dar sa-l duci la debara in fiecare seara

Salut,

Tocmai ce am fost printr-un lung proces de a cauta un spatiu de birouri.
Mie nu-mi place ideea de co-working - am nevoie de spatiul meu unde sa ma pot concentra.
De asemenea, am nevoie de un monitor mare - ma sacaie munca la laptop.

Ca atare, aveam de ales intre huburi / semi-huburi si alte spatii pe care sa le amenajez.

Pentru cei cu laptop:
Varianta cea mai ieftina este Biblioteca Nationala - este free, este liniste, iar scaunele sunt cam la fel de proaste ca in huburi - urmatoarea este Biblioteca Centrala Universitara - unde platesti un abonament anual si ai posibilitatea sa inchiriezi si camere private de studiu - cand eram student plateam 30 lei pe an sau ceva de genul.
Ceea ce ofera hub-urile din Bucuresti - pentru pachetele lor de “flotant” - de genul Internet, o masa si un scaun si o bucatarie - nu mi se pare ca se merita prea mult. Daca te intereseaza comunitatea si alte servicii conexe pe care le ofera - atunci maybe that’s for you si atunci ar avea sens.
Nu stiu cum lucreaza altii din Starbucks sau altele de genul - dar e prea mult zgomot pentru mine - in afara de mailuri nu prea fac cine stie ce . :slight_smile:

Urmatoarea varianta cred ca ar fi Regus - incep de la 200 lei - in open space si ajung la 200 si ceva de E inchiriere spatii de birouri (1+1 persoane) - insa doar 9-18 - L-V - au abonamentele pe net si o retea mare de locatii - vreo 4-5 in Bucuresti . Mie mi-au placut - dar nu vreau sa ma mai car cu laptopul.
Au si variante dedicate 24/7 cu biroul tau care sunt ceva mai scumpe dar cladirile sunt noi, cu de toate.

Pentru cei cu calculator fix
Gasiti spatii de birouri pe anunturi - mergeti si vizitati etc.
Luati in considerare si a inchiria apartamente/garsoniere.
Pentru mine era important sa nu fie la negru - sa pot sa-mi declar acolo un punct de lucru etc.

4 Likes

pai si? ai gasit? si eu ma uit de spatiu de birou, dar nu am nevoie de sute de metri patrati si suprafete mici nu prea inchiriaza astia cu cladiri de birouri.

Da, am gasit in zona Universitate, ceva gen 27mp. Am ajuns printr-o cunostinta de-a unei cunostinte de-a unei … etc :slight_smile:
Recent era pe FB un alt anunt cu “cautam co-locatari” - aveau 3 locuri si era ok zona si spatiul. Il postez aici ca era relativ fresh:

Anul trecut eram in aceeasi situatie. Satul de aceeasi pereti intre care am lucrat foarte multi ani, am pornit in cautarea unui spatiu de max 25mp. Gasit in ianuarie, renovat, aranjat, mutat, iar acum caut un “coechipier” din Slatina :slight_smile:
Cam asa arata spatiul:
sees motivational poster; nope, that’s not the place for me :))

Ce-i drept si eu am unul de la http://zenpencils.com/

Va propun sa incercati theatelier.ro - cowork cafe, in buricul centrului vechi din Bucuresti, pe gabroveni, este deschis de curand si cred eu ca este o alternativa foarte buna la Seneca ; nu este un HUB, nu va bate nimeni la cap sa va conectati cu alti oameni, dar daca va doriti cel mai probabil se va intampla.
Deocamdata, fiind nou deschis, sta putin rau la partea de comunitate dar promite ca se va aranja si asta.
Preturile sunt foarte bune si sunt propuse tot felul de pachete, adaptate pt toti.
m.

5 Likes