Am un Viva Upgrade Dual Motor tot de la birou-reglabil.ro si un an mai tarziu pot sa zic ca merita toti cei ~2250 lei.
Nu il folosesc ridicat mai mult de 15-20 de minute la cateva ore, dar acele minute pentru mine fac mare diferenta.
Din cauza ca il ridic de mai multe ori pe zi ajuta ca e electric si cu memorii, altfel mi-ar fi lene sa il tot ridic manual.
Ce diferenta e intre single motor si dual motor? Se blocheaza mecanismul cu single motor ptr. ca ridica doar dintr-o parte?
In afara faptului ca ridica greutate mai mare nu cred ca e vreo diferenta. Mai important e sa poti seta macar 2 pozitii in memorie. Eu l-am luat pe cel mai scump ca era primul si am zis sa merg mai la sigur.
dual-motor nu se ridica/lasa mai rapid?
Nu prea am comparat, dar m-am uitat acum pe specificatii si ai dreptate.
Viteza: 40mm/s vs 25mm/s
Range: 625 -1275 mm vs 690 -1150 mm
Cred că e vorba mai de cât de puternic trebuie să fie motorul pentru a mișca hardughia, nicidecum de viteză.
E.g. dacă ai de ridicat >100kg, poate că ai vrea două motoare, nu doar unul.
eu stiam de viteza, apoi a verificat @dinu si a confirmat.
acuma poate viteza e influentata si de greutatea de pe blat. tinand cont ca nu e totusi o masa de operatie, poti trai si cu 25mm/s daca diferenta de pret o bagi in altceva.
Am luat si eu. Dual Motor, 1750 la BF (doar cadrul). Am facut blatul custom in-house, cu scandura retractabila jos ptr. tastaturi.
Imi pare rau ca am ales abanos la culoarea lacului, parca ar fi mers ceva mai cald, sper sa obisnuiesc.
Montarea s-a facut destul de rapid, in 1-2 ore. Fixarea blatului si a rectractabilei a durat mai mult, m-a ajutat cineva mai priceput in ale tamplariei (masurat si fixat pe pozitie).
Dupa cum se vede din video se ridica foarte rapid. E solid, am incredere in el sa tina (scrie 120kg in specificatii).
Cable management e asa si asa, aveau si chestii ptr. cabluri dar n-am luat.
Inca incerc sa-mi fac un program de stat jos/in picioare.
Spatiu luxuriant in comparatie cu vechiul birouas.
Chiar simt o crestere in chef de munca si placere de a sta la birou. My Battlestation!
Să-l stăpânești sănătos! Pro tip, în caz că nu ai făcut-o (deși e cam târziu ), la șuruburile care vin pe barele alea subțiri orizontale pe care stă blatul trebuie pus thread locker, altfel în timp se slăbesc. Partea proastă e că dacă se întâmplă asta trebuie să demontezi tot ca să repari, nu întreba de unde știu.
Nici nu stiam ca exista asa ceva. Se poate indeparta acel thread locker dupa aceea?
Da, oferă doar rezistență la slăbire, nu lipește șuruburile pe veci
Poate mi se pare mie, dar din reflexia luminei nu pare finisat blatul. In mod normal se lacuieste, slefuieste, lacuieste, slefuieste; se recomanda diferite lacuri de in, dar merge si cu un lac mai subtire. La primul lac se umfla lemnul/porii foarte tare si de aceea e nevoie de 2-3 repetitii pt finisaj. Granulatiile pt lemn se gasesc prin clipuri pt slefuit.
Eu am luat cadru de la miidescaune, cand au adus prima data in 2021 la 1500 lei cu 2 motoare, acu e 1790. Un blat lemn de brad de la Leroy Merlin de 150x80 ~200 lei pe care l-am finisat/lacuit de 3 ori pt finisaj; cu un lac pe baza de apa (non toxic), transparent, pt a mentine aparenta lemnului natural, se vad liniile de la fibra.
Am mai gasit suport pt cabluri la ikea, un grilaj gri ce se prinde dedesupt, parca era ~70 lei. Suport monitoare ~170; recomand suport tip turn, cele cu brate articulate de la baza (in V) ocupa loc in spatele biroului de la perete ~20 cm. Cele turn ocupa mai ptuin loc, fiind o tija cu bratul glisant sus jos.
Recomand reteta pt costuri sub 2500 cum se gasesc cu blat din pal.
Il ridic de 2-3 ori pe zi si se simte o diferenta pt spate cat si pt picioare.
Am avut scanduri acasa asa ca l-am facut dintr-un dulap. A fost slefuit o data si am dat cu un lac de abanos.
Din cate zici se pare ca e nevoie de un proces mai indelungat. N-am avut timp, rabdare sau cunostinte sa-l bibilesc.
Am intrat și eu „în rândul lumii”.
Am luat unul de aici. A venit împachetat foarte bine, totul pare foarte solid, îmi place. Dacă nu aveți covor de genul ăsta, vi-l recomand, este absolut senzațional (sper doar să nu se taseze).
Am trecut de la un birou de 1500x1000 la unul de 1200x670. 50% discount la suprafața de lucru
De cateva zile am primit si eu acelasi birou, doar ca alte dimensiuni ale blatului si picioarele negre
Super multumit pana acum, m-ai facut sa comand covorasul ala, chiar ai nevoie daca stai mai mult.
Eu am renuntat la covorasul respectiv din prima saptamana Alternez intre standing/sitting desk cam o data pe ora si din acest motiv am gasit deranjant faptul ca trebuie sa dau covorasul la o parte si sa pun scaunul in locul lui. L-am inlocuit cu niste papuci de casa cu tapla mai groasa si poroasa.
In caz ca vrea cineva sa incerce ceva diferit, eu am luat acum cateva luni biroul acesta. Pretul actual e aiurea pe emag, eu l-am prins la 950 de lei, cred ca se poate gasi in alta parte la aceiasi bani.
Ca si feedback, e destul de mic, dar e suficient cat sa incapa un laptop si un monitor secundar (eu folosesc un ipad ca al doilea monitor asa ca mai raman cu destul spatiu langa).
10/10 ca si stabilitate, sta foarte bine pe picior :D. Foarte silentios cand urca/coboara, iar latura aceea mica pentru tastatura e super utila pentru mine cel putin deoarece standul pe care il am pt laptop nu e prea inalt asa ca e numai bine sa pot tine biroul ceva mai sus.