Experiente cu Dell E2414HM (24")

Ati folosit modelul acesta de monitor pana acum? Dell 24", Wide, DVI, Negru, E2414HM

Va fi folosit in principal pentru Visual Studio / IntelliJ, fara pretentii de editare foto.
Are un review la emag in care se mentioneaza fundalul neuniform, deranjant cu lumina stinsa, iar eu sunt in partea intunecata a temelor :smiley:

Ce ma atrage in mod deosebit la acest model este pretul: 530 lei la emag.

E un monitor decent, din seria “cat dai atata face”. Depinde si cat timp o sa stai in fata lui fiecare zi. Daca il folosesti o zi intreaga iti recomand sa-ti dubliezi bugetul altfel tratamentul oftalmologic si/sau ochelarii te vor costa mai mult peste cativa ani.
Daca chiar nu iti permiti sa dai mai mult de 500 - 600 lei, cauta un monitor mai vechi second-hand/refurbished (e bine sa il vezi inainte sa il cumperi). Ai sanse sa gasesti un monitor mai bun cu acelasi buget.

1 Like

Dacă mergi pe monitoare refurbished, acest Dell are rating-uri bune peste tot. Din păcate, nu sunt detalii foarte multe despre vicii de fabricație.

În 2008, când mi-am luat 2408wpf, am găsit tot felul de păreri mixte: unii spuneau că au tente de roz în colțuri, dar era o chestie de noroc și Dell îl schimba dacă această pată era prea vizibilă. Nu am avut astfel de ghinion, prin urmare, iată-mă aproape opt ani mai târziu, cu același monitor :slightly_smiling:

Dacă vrei musai acel monitor, ai o soluție foarte simplă: faci comandă, îl testezi două săptămâni, dacă nu-ți place, îl trimiți înapoi :wink:

1 Like

Tot timpul s-a zis asta despre monitoare. Cand aveam 2 CRT-uri de nu mai incapea nimic pe masa lumea zicea de refresh, apoi de tft, apoi de ips, apoi de retina, apoi de etc. Monitoarele pe care le iei acu cu dublul de buget or sa fie inacceptabile in 2 ani.

1 Like

Parcă aș prefera un device depășit, dar lansat acum doi ani în locul unui device depășit, dar lansat acum zece :slightly_smiling:

zic doar ca poti merge cu 2 ani in urma “cutting edge”-ului salvand o gramada de buget si pazindu-te de decizii proaste. Iei ce e testat, incercat, ok din punct de vedere calitate pret.

Eu am doua U2713HM, unul e refurbished, si sunt okay pentru development. Nu am avut probleme cu ele absolut deloc de vreo 2 ani de cand le forjez, dar daca decizia de cumparare ar fi a mea as merge pe o solutie Apple si pe un singur monitor extern, nu doua.

Multumesc mult pentru sugestie.

Nu imi dau seama care este diferenta intre P2311H si E2414HM: din specificatiile Dell ambele monitoare sunt TN cu aceleasi unghiuri de vizibilitate, deci ar trebui sa am o experienta similara in utilizare.

Impresii de utilizare pana acum:

  • are iluminare neuniforma, suficient de deranjanta in momentul in care stii ca e prezenta :smiley:
  • are si ceva backlight bleeding
  • Horizon-ul meu vechi era si mai prost la ambele capitole, deci sunt un utilizator multumit (considerand pretul de achizitie)

In cele cateva ore de folosire zilnica (mai mult seara) nu am avut pana acum absolut nimic de reprosat pe partea de calitate a imaginii.

3 Likes