ExpressionEngine Is Now Free

EE e pe piață de ceva timp și funcționa pe un model freemium, dacă-mi aduc bine aminte. Am citit rar despre el, dar mereu de bine și mi-a lăsat mereu impresia unui CMS mai corporate-oriented, în genul Drupal.

Sunt curios dacă nemulțumirea utilizatorilor WP vis-a-vis de introducerea Gutenberg se va traduce în creșterea CMS-urilor mai puțin cunoscute.

Ceva experiențe cu el?

2 Likes

EE-ul este pe piata de mai bine de 10 ani. Iar de folosit, l-am folosit o singura data… tot cam in aceeasi perioada (2008 - 2009).

Fun fact: CodeIgniter-ul a fost lansat de aceeasi companie: EllisLab. Iar din 2014 este intretinut de BCIT (British Columbia Institute of Technology). :slight_smile:

3 Likes

Si structura pe https://github.com/ExpressionEngine/ExpressionEngine/tree/stability/system/ee/EllisLab/ExpressionEngine seamana cu ceea ce era in Codeigniter. Daca nu este chiar un fork Codeigniter peste care s-a construit un CMS.

Ceea ce eu consider ca este o problema, ar fi faptul ca in 2018, ei vin cu un CMS cu o structura de acu 10 ani. Comunitatea este extrem de mica, din ce am vazut pe forumul lor, iar documentatia pare sa fie lipsa, dar au support plans.

Cred că lucrurile au stat exact invers: CI a fost extras din EE :slight_smile:

Din ce am mai citit între timp am observat că sunt unii care pun că EllisLab nu prea răspundea la tichete de support => comunitatea s-a spart => au făcut CMS-ul open source ca să limiteze pierderea clienților/utilizatorilor.

2 Likes

Din ce-am inteles de pe Slack-ul celor de la Craft CMS, ExpressionEngine este outdated ca si structura & modern framework.

Pixel & Tonic au dezvoltat unele dintre cele mai populare add-ons pt. EE, au incercat sa imbunatateasca core-ul de la EE prin contributii dar foarte multe au fost refuzate, ulterior si-au dezvoltat propria lor solutie Craft CMS (paid product), care a cam luat piata celor de la EE, cel putin pe UK si Australia (din experienta mea).

Ca si paradigme de modelare a datelor EE si Craft sunt destul de similare.

3 Likes

Tocmai pentru asta voi încerca puțin EE. Sunt curios cum se întâmplă unele chestii, cum se compară cu WP, cu Drupal din acest punct de vedere.

2 Likes

Daca tot esti la capitolul asta incearca si Craft 3.

Am avut niște clienti cu EE semi-abandonat și e drept că nu se prea ocupau de tickete sau de comunitate decât dacă clientul se oferea să le plătească bani grei pentru task-urile sau informațiile respective.
Majoritatea evitau să facă upgrade la EE din același motiv și o parte dintre ei au trecut la un momentdat pe Wordpress pentru că… dacă întrebi ceva pe undeva sunt sanse mari să-ți răspundă careva.

1 Like