Factura USA paypal personal, contabilitate RO?

Am gasit de lucru ceva provizoriu/part-time pentru o firma din USA.
Eu am un SRL-d pe care nu l-am folosit niciodata pana acum dar ca sa pot incasa am dat detaliile firmei.
Firma din USA opereaza cu paypal, eu nu am cont de paypal asociat SRL-ului si am dat contul personal de paypal. Suma nu e mare (~3k $).
Ca sa fiu in legalitate ar trebui sa trimit banii din paypal in contul firmei si apoi sa dau facturile unui contabil sa mi le proceseze?

Daca scot banii din paypal si nu declar nimic, ce se poate intampla? Ma gandesc ca daca tot ce se poate intampla este sa fiu nevoit sa platesc in viitor taxele pe banii astia - nu m-ar deranja.

Vorbeste cu un contabil, eu zic sa inchizi SRL-d-ul fiindca iti faci probleme cu el cu profitul reinvestit fara nici un beneficiu.

Cu paypal vezi ca iti poti lua teapa foarte usor, firma din SUA care plateste poate cere inapoi banii si tu ca roman sigur o sa fii de vina orice ar spune clientul tau la paypal. Cel care plateste isi poate lua banii in 99% din cazuri, in special pe digital goods.

Banii i-am primit, nu e problema. Nici cu taxele nu am o problema, doar ca dureaza pana ajung sa ma bucur de bani.

Ține banii pe Paypal și folosește-i de acolo direct printr-un card atașat sau dacă îți comanzi chestii online și n-ai nici o treabă.

2 Likes

Mi-am angajat contabil :slight_smile: cel mai bine. Din ce m-am mai informat Paypal si Revolut colaboreaza cu institutii financiare.