Firma noua de hosting

Salut,

Suntem o firma noua de hosting: WebStock. Pentru site-urile mai mici de 500mb oferim hosting gratuit. Astept mesajele voastre cu pareri pentru a imbunatati serviciile.

5 Likes

Poate o sa para dur, dar este o parere sinceră. Nu mi se pare o ofertă prea buna. Se ofera prea puțin in comparație cu ce ofera alte firme. Astazi cu 3 dolari pot sa am un VPS cu 15GB disk si 1GB ram, adica mai mult decat acele pachete. Ce e interesant si poate o să prinda este faptul ca oferi si un pachet gratis, poate asa o sa atragi utilizatori. Oricum foarte bine ca ai început ceva si baftă să reușești.

2 Likes

Administrarea serverelor este facuta de voi ? Cum va protejati la diferite atacuri ?

Salut Georgian,

Imi poti spune ce pachete de shared host ar fi ok pentru tine?
In momentul de fata nu oferim VPS.

Salut Daniel,

Serverele au protectie DDOS. Folosim CloudLinux si Imunify360.

1 Like

Cate 1GB in plus la fiecare și backup si ssl

1 Like

Am actualizat pachetele

Daca nu ai experienta in prevenirea atacurilor Spam & Phishing ti-as recomanda sa renunti la “Gratis”.

Din experienta mea, acel “Gratis” nu se renteaza la cat efort e necesar sa depui.

Oferi “Gratis”, se inscriu 40 de persoane, dupa 2 luni posteaza unu pe un forum “aici merge sa pui pagina de pshishing [link]” dupa care incepe distractia. Pe langa zeci de mailuri de la diverse sisteme anti-phishing, incepi sa ai probleme cu IP-urile, etc.

Ca sa nu renunti la cele 40 de pers o sa transformi “Gratis” intr-o perioada de 1 an free de Basic.

Fuck you. Pay me.

3 Likes

Cateva idei :

 • Incearca sa-ti faci preturile/planurile in functie de un plan de growth al tau, nu in functie de ce ar prefera lumea (de pe forum sau nu), nu ii poti multumi pe toti.
 • Renunta la planul free, iti va aduce pe server clienti care vor face deranj si ii vor afecta si pe platitori, care eventual vor pleca in alta parte.
 • Ca alternativa la planul free, poti oferi cateva cupoane de discount celor interesati sa iti testeze intai serviciile
1 Like

Salut Eugen,

Iti multumesc foarte mult pentru sfat. Avem experienta in atacurile de gen Spam & Phishing.
Daca o sa incerce un atac de tip Spam o sa fie descurajati rapid si o sa vada ca nu se merita.
Pe server este mereu cineva atent mai ales la ce fac useri noi si ce domenii isi cumpara.
Este foarte greu sa intrii pe piata mai ales cand sunt companii foare mari si fac lucrul asta de ani de zile.
Pentru o companie noua este cam imposibil si de aceea oferim pachetul gratis ca utilizatorii sa testeze serverele noastre si sa prinda incredere ca sunt servicii de calitate.

Ps: Multumesc pentru video. Foarte Interesant :slight_smile:

1 Like

Salut Daniel,

Iti multumesc pentru idei. Momentan incercam sa ne mulam dupa dorintele userilor, daca acestea sunt rezonabile. O sa tinem o perioada planul free pana o sa strangem un numar considerabil de clienti.
Clientii foarte greu renunta la o companie de hosting cu ani de experienta in spate si se muta la una noua, mai ales daca trebuie sa plateasca mai mult la cea noua :slight_smile:
In 500mb doar un site de prezentare in WordPress poti sa pui. Si acela destul de mic( poze si video limitate).
Dupa cateva luni de utilizare daca sunt multumiti o sa cumpere un pachet mai mare sau o sa ne recomande unui prieten cu un site mai mare.
Pe aceasta idee am mers cand am creat pachetul gratuit.

PS: Incercam sa ne ferim de spam si phising cat mai bine.

Salut,

cateva idei:

 1. webstock nu mi se pare o denumire foarte bine aleasa mai ales ca exista evenimentul webstock
 2. campul captcha de la cautarea domeniului, l-as inlocui cu google v2 invisible ca sa fie cat mai transparent utilizatorului, oamenii nu mai au chef de captcha-uri

Cu preturile de pe site o sa aveti nevoie de un numar foarte mare de clienti ca sa faceti vreun profit. Plus, de obicei clientii care cauta preturile cele mai mici cauzeaza cele mai multe probleme si au nevoie de suport. Sunt sanse mari sa pierdeti vremea cu intrebari de genul “site-ul meu nu se incarca” sau “nu imi merge e-mailul” din partea unora care va platesc 10 lei pe luna.

Nu zic ca nu ar fi o piata si pentru genul acesta de hosting, dar sigur vreti sa faceti parte din ea?

Salut Valentin,

Iti multumesc pentru idei. Am rezolvat problema cu captcha. Numele nu il putem schimba. Acesta e si numele SRL-ului.

1 Like

Salut Victor,

In legatura cu preturile este adevarat, iti trebuie un numar foarte mare de clienti. Pentru clientii dificili si care au nevoie de suport suplimentar am creat un addon “Mentenanta” - un operator o sa stea sa iti rezolve probleme site-ului.
Ca nou intrat pe piata nu iti poti permite sa ceri preturi foarte mari, deoarece clientii nu au incredere sa vina la tine. Cei care vin la tine sunt clientii care cauta preturi foarte mici( o parte), o parte o sa se duca la alte firme deoarece sunt firme cu preturi si mai mici. Si a doua varianta sunt cei care au avut placeri neplacute cu firmele mari de hosting si vor altceva.
Pana nu o sa inceapa sa te recomande un numar X de clienti este destul de greu.

Salut din pacate faptul ca oferiti doar pachete shared pare dubios in perioada in care cam toata lumea cu un site decent se duce spre VPS. Faptul ca infrastructura voastra este bazata pe hetzner iar nu este un lucru chiar bun. Este posibil ca voi sa va descurcati excelent la partea de administrare, insa pentru simplul fapt ca sunteti noi pe piata si infrastructura voastra de datacenter este bazata tot pe un furnizor low cost, ridica niste semne de intrebare.

Pe de alta partea este posibil sa gasiti o nisa de clienti care sa se potriveasca ofertei voastre mai ales ca acum la inceput sunteti si felxibili in ce puteti implementa. Si eu cred ca trebuie sa mai lucrati la preturi pentru a putea deveni profitabili si pentru nu a supraincarca serverele cu clienti de 3.5 euro.

Incercati poate sa mergeti spre o zona de developeri care au nevoie de servere de test ieftine sau ceva in zona asta mai mult decat clienti cu site-uri de 3 pagini care vor hosting gratis.

Buna,
oferim un pachet gratuit de 5GB SSD + cPanel + Litespeed + CloudLinux + SSL de aproape 6 luni si pot sa-ti spun ca nu a avut un impact nici macar mediu asupra comenzilor ( daca scopul tau este de a atrage prin pachetul gratuit clienti )
Tebuie sa te mai gandesti la urmatoarele aspecte :

 • server la Hetzner iti mareste accesul pe un site cu minim 30ms, ptr clientii din RO nu chiar ok ( cauta un server din RO )
 • spre surprinderea noastra developerii iau pachetul gratis doar pentru o zi-doua de test dupa care iau din pachetele cu plata mari sau pachete de reseller ( diferenta la noi intre serverul cu 5GB free si serverul cu pachetele cu plata este doar de CPU , cel free Intel Xeon 2,6GHz iar cel cu plata Intel Xeon 3,2GHz frecventa de baza - sunt servere fizice separate )
 • sa nu amesteci pe acelasi server fizic clientii platitori cu cei cu servicii free/gratis ( clientii cu servicii gratis iti pot influenta si serviciile pentru clientii platitori )
 • tot din experienta de 6 luni clientii pe 5GB gratis nu trec pe un pachet cu plata, in aceasta categorie de clienti vei avea doua grupe :
 1. cei care isi pun doar un site de prezentare ( pentru prezenta in internet si o adresa de email )
 2. clienti “Spam & Phishing” ( din aceasta categorie avem 2-3 pe zi si doar cu o echipa buna pe NOC ii poti tria )
2 Likes

E un typo pe site, pentru toate pachele, la TLD scrie “Domanii” in loc de “Domenii”.

Actualizati tema sau design-ul website-ului, e ceva off la el. Pare aceeasi platforma ca si https://client.hostvision.ro/clientarea.php (ceea ce nu e un lucru rau)

Salut,

Va multumesc foarte mult pentru sfaturi.