Folclorul cursurilor de programare platite sau gratuite

Ok, mai incerc o data:

Probabil exista o ‘lene’ in oameni care ii face sa incerce evite eforturile cu adevarat mari.

Vor rezultate cat mai facile, fara prea mult efort. Prin magie, daca se poate (de unde si comparatia cu ghicitorii si vrajitorii).

Poate tie ti se pare un efort mare 6999 lei, dar de fapt e infim. O sa explicitez un pic chestia asta. In primul rand, cine arunca bani pentru asa ceva, n-are idee cu ce se mananca subiectul. Deja am indicat cursurile de la MIT (care trateaza limbaje specifice de obicei doar ca ai niste instrumente la dispozitie, nu ca scop in sine), a se observa ce anume ti se preda la modul serios vs ce ti se preda doar ca sa ti se ia banii (java, javascript, html).

360 ore, par multe, nu?

Hai sa facem comparatie cu cineva care face facultate 5 ani.

Sa zicem cam 5 materii pe semestru (pot fi mai multe!), 50 in total, rotund (poate fi si aceeasi materie mai multe semestre la rand, bininteles). Sa zicem 12 cursuri/materie (pot fi mai multe) a cate doua ore fiecare (pot fi mai multe). Doar astea sunt 1200 de ore.

Cu seminarii, laboratoare, proiecte, deja poate fi mult mai mult. Plus ca un absolvent de facultate bunicel nu se opreste din invatat cand termina.

Dar undeva in mintea celui care da banii exista o cale pentru regi https://en.wikipedia.org/wiki/Royal_Road, unde dai banii aia si prin magie, ii bati pe cei care aleg calea normala.

3 Likes