M-am mai găndit și să folosesc Firebase dar mi se pare mult prea scump și închis. În special fiindcă îmi trebuie pentru aplicații simple la care backend-ul să fie pur și simplu baza de date.
Inițial am vrut să sincronizez din sqlite pe un server postgresql și înapoi dar trebuie să îmi fac un backend care să proceseze sqlite-ul și un api de login/sincronizare. Poate pot să scap fără să scriu cod de backend, pe frontend am deja sqlite implementat cu sequelize.
Întrebarea e cine ce a folosit și cum a reușit să își intre în ritm cu prelucrarea datelor la o bază de date pe documente.
Cu Firebase m-am jucat inainte sa fie cumparat de Google, PouchDB e interesant fiindca e facut in JavaScript, Node.js, interesant de studiat avand in vedere ca e open source, m-am uitat pe niste chestii similare facute in C#.
Cred ca cea mai cunosuta bd pe documente e MongoDB si singura cu care am lucrat, e foarte multa documentatie pe net despre ea si i se face multa reclama, poti sa iti faci o idee uitandu-te pe niste tutoriale daca ti se pare usoara, si din cate stiu poti face setari la server-ul de MongoDB sa iti expuna bd ca serviciu rest.
Cred ca avem aici o instanța de XY problem. iar faptul ca ai nevoie și de auh flow, și de un API m-a face sa m-a gândesc ca nu-i de-ajuns doar un BaaS ca Parse sau Firebase.