Folosește cineva CouchDB+PouchDB/Kinto/Parse ?

M-am mai găndit și să folosesc Firebase dar mi se pare mult prea scump și închis. În special fiindcă îmi trebuie pentru aplicații simple la care backend-ul să fie pur și simplu baza de date.

PouchDB: https://pouchdb.com dar îmi omoară neuronii cu query-urile și documentele.
CouchDB : http://couchdb.apache.org (backend-ul pentru pouchdb)
Kinto : https://www.kinto-storage.org - n-am auzit de ei, utilizat de Mozilla
Parse: http://parseplatform.org - creat de Facebook, parcă abandonat (făcut open-source) , dar totuși e foarte bine făcut

Inițial am vrut să sincronizez din sqlite pe un server postgresql și înapoi dar trebuie să îmi fac un backend care să proceseze sqlite-ul și un api de login/sincronizare. Poate pot să scap fără să scriu cod de backend, pe frontend am deja sqlite implementat cu sequelize.

Întrebarea e cine ce a folosit și cum a reușit să își intre în ritm cu prelucrarea datelor la o bază de date pe documente.

Cu Firebase m-am jucat inainte sa fie cumparat de Google, PouchDB e interesant fiindca e facut in JavaScript, Node.js, interesant de studiat avand in vedere ca e open source, m-am uitat pe niste chestii similare facute in C#.

Cred ca cea mai cunosuta bd pe documente e MongoDB si singura cu care am lucrat, e foarte multa documentatie pe net despre ea si i se face multa reclama, poti sa iti faci o idee uitandu-te pe niste tutoriale daca ti se pare usoara, si din cate stiu poti face setari la server-ul de MongoDB sa iti expuna bd ca serviciu rest.

https://www.w3schools.com/nodejs/nodejs_mongodb.asp

#exotic-database-alert

Cred ca avem aici o instanța de XY problem. iar faptul ca ai nevoie și de auh flow, și de un API m-a face sa m-a gândesc ca nu-i de-ajuns doar un BaaS ca Parse sau Firebase.

1 Like