Folosiți debugger? (dacă nu, ar trebui)

Nu mai folosesc debugerul de multi ani (excluzand perioada Turbo Pascal/C cred ca foarte demult pe la Delphi l-am folosit ultima oara). De ce? In primul rand ca nu ai o reteta buna in diversele combinatii de limbaje si medii de dezvoltare. Un alt motiv e ca in mediile puternic concurente e cam inutil (eg. Go). By the way, pentru Go au incercat ani de zile sa faca un debugger mediocru (aka Delve, nice effort but…). Pentru mine clasicul logging e cea mai buna solutie.

1 Like

Apropo, cea mai buna experienta de debugging pe care am avut-o a fost cu Kotlin/Java si IntelliJ. Indiferent daca era intr-un pod de k8s pe alt server, in docker sau un simplu proces puteam sa ma conectez la el fara mare fas si sa pun un breakpoint.

Goland foloseste Delve “pe dedesubt” :slight_smile:
Dar intr-adevar…in medii puternic concurente, mai bine te bazezi pe observability. Nu incep niciun proiect nou fara logging structurat setat ca lumea si tracing.

2 Likes

As zice ca-i putin pe dos. E mult mai usor sa folosesti debuggerul in PHP/JS/Python decat in C++ de exemplu.

De ce? Fiindca in C++ daca atasezi debuggerul la un binar compilat in mod release/optimizat, n-ai facut mai nimic. Iar sa recompilezi totul e bataie mare de cap.

1 Like