Fullstack App - Express.js React.js, Typescript, Redux Toolkit, Docker, Deployment

Salut, m-am apucat sa invat backend de putin timp si din nou am cazut in capcana cursurilor. Vineri am pus stop si m-am decis sa fac o aplicatie fullstack ca sa invat lucrurile mai bine.

Astazi este a ziua 3 de cand m-am apucat si ce am facut pana acum se gaseste aici GitHub - cojoclaudiu/epic_movie

Despre aplicatie:
Vreau sa fac o aplicatie web unde sa listez niste filme de pe imdb. Ca sa iau datele pentru acele filme puteam sa folosesc un API unde aveam datele necesare dar nu am vrut asta asa ca folosesc cheerio si am sa fac request la cateva filme de pe imdb (scrappe, sorry) pe care vreau sa le audag intr-o baza de date postgres iar din acea baza de date sa le servesc catre front end in format json de pe anumite endpoint-uri.

Unde vreau sa ajung?
Vreau fiu mai confident pe partea de backend, vreau sa invat sa dau deploy la o aplicatie fullstack pe aws sau alte servicii, vreau sa invat docker, login/authentification, coockies, security etc.

Surse de inspiratie si referinte:

Ce am facut pana acum:

  • build-ul de pe frontend il voi servi in server/public (nu stiu daca este ce-a mai buna metoda dar daca are cineva alte recomandari le astept cu mare drag)
  • urmeaza sa termin conectarea la db iar dupa sa scriu datele si sa le servesc pe endpoint-uri
  • am adaugat Dockerfile si compose pe care cred ca am sa le modific in curand si sa pe mult in root-ul aplicatiei

Ce nu am facut:

  • nu am adaugat prettier, eslint (pobabil am sa le adaug in root si inainte de a da commit sa le rulez)
  • pe partea de backend vreau sa organizez fisierele cat mai bine, inca caut sa vad care sunt best pratices (m-am informat putin despre MVC dar inca nu am respectat asta, partea de server/src/model este doar de test, am aruncat acolo functia care face scrape iar in routes la /api/v1/movies pun toate datele acolo pentru ca inca nu am terminat cu db ca sa configurez route-urile)

Repo:

Pana acum arata asa (nu este live pentru ca nu stiu unde si cum sa-i dau deploy, am sa lucrez mai mult la configurare si sa trimit datele pe frontend):

4 Likes

nu-ti bate capul cu deploy, fa-l sa mearga pe local mai intai…

daca ai nevoie de inspiratie poti incerca:

1 Like