Funny dev related stuff - the chill corner 😂

In faculta la laboratorul de C, un student il cheama pe asistent sa il ajute:
- Care e problema? intreaba asistentul
- Programul nu imi afiseaza nimic la executie - raspunde studentul
Dupa ce se uita peste cod, asistentul exclama:
- Pai tot codul tau e comentat!
- Pai da, ca doar asa am reusit sa-l fac sa compileze - raspunse studentul
2 Likes

Din păcate ăsta nu e doar poveste urbană și se întâmplă în realitate:

  • Om nou pe proiect, se recomanda senior. Comentează o parte din webpack.config.js (din varii motive nu se instalau toate lucrurile din package.json dar dădea eroare, deci ar fi putut investiga problema) și apoi zice că nu mai merge transpilarea js. Gee, wonder why…
  • Fac refactor la o bucată de cod extrem de ineficientă. Scad timpul de execuție de la >30s la 2-3s. Clientul „ceva nu e în regulă, merge prea repede”. Oh well, fierbem broasca încet: sleep() care descrește progresiv. Într-o lună va ajunge să ruleze fără delay, vedem dacă se prinde :sweat_smile::sweat_smile:.

Pentesting
(luat de pe reddit).

3 Likes

ala albastru din dreapta (Schneider k15 cred) era printre preferatele mele

1 Like

Cred că e Schneider K15, cel puțin așa arată din ce îmi pot da seama și este tipul meu de pix preferat (nu că avea prea multă experință).

da
ala este
Am gasit o poza cu el acum

This is genius :rofl:

Trebuie testat inainte de a fi plasat pe productie :troll:

cert e ca a mers.

test test
acesta este un test

Cum zice cineva pe twitter, debugging-ul cu injuraturi e mai eficient. Bine ca n-a fost cazul aici :grin:
(eu mai fac asta cateodata in proiectele personale [I FUCKING GOT HERE] dar in ultima vreme incerc sa evit, mai uit naibii dirty words prin code, cine stie sub ochii cui cade. Plus ca incerc sa evit print debugging.).

În situații extreme fac și eu din astea…dar


Luat de pe FB :smiley:

2 Likes

Generat cu AI.
Titlul e in imagine.

https___d1e00ek4ebabms.cloudfront.net_production_6f62df25-a4ed-47b1-81ca-fff196b83364