Git Server Local on Windows

Am un client care nu isi tine proiectul in source control, si am de facut ceva modificari, asa ca m-am gandit la un server de Git local care sa mearga pe Windows, asa ca am facut un pic de research:

http://gitstack.com/ - am instalat solutia asta la munca dar e o solutie comerciala si are un plan free cu limitari, are o interfata web de administrare bazata pe LAMP, ceea ce nu mi-a placut in interfata web atunci cand fac compar intre doua versiuni nu imi arata diferentele ci imi da fisierul initial si final.

https://bonobogitserver.com/screenshots/ - o solutie open source, interfata web de administrare e facuta in ASP.NET si ruleaza pe IIS, acel compare de fisiere e exact ca pe GitHub, proiectul il gasiti pe GitHub:

Eu aș fi recomandat https://try.gogs.io

Problema cu git server pe windows e că nu prea poți să îi faci CI, adică gitlab e cea mai bună soluție și vine cu CI, mai bine rulezi un server virtual în windows cu virtualbox și rulezi din el gitlab.

1 Like

Din start îți recomand Gitlab - gratuit, are utilizatori nelimitați etc. Dar dacă vrei să fii „ciudatul cu server git pe windows”, hai să îți zici cum poți fi :smiley:


Dacă lucrezi doar tu, nu ai nevoie de server. git init și începi să faci commit-uri.

Dacă lucrează mai mulți, pui faci un folder în dropbox (sau pe un folder în rețea, este complet irelevant), să zicem c:\Dropbox\prj. În acest project, în consolă, scrii git init --bare. În proiectul tău, unde ai codul sursă, tot în consolă, adaugi repo-ul nou: git remote add origin c:\Dropbox\prj. Apoi git push origin master ar trebui să fie suficient.

Problema cea mai mare cu server git pe windows este modul în care sunt tratate permisiunile. În mod normal, permisiunile sunt administrate cu ajutorul SSH, dar pe windows… succes. Ai permisiuni, fără îndoială, dar chiar nu știu cum funcționează. :slight_smile:


Ce legătură directă este între Git și CI?

4 Likes

S-ar putea sa nu ai nevoie de nimic, git are un mini-server el by default. Vezi aici detalii: https://git-scm.com/docs/git-instaweb

2 Likes

Kallithea: https://kallithea-scm.org/repos/

Și eu am avut dilema asta în trecut!.. pentru scurt timp, până mi-am dat seama că nu-mi trebuie server git local.
Soluția a fost să fac commit-uri pur și simplu iar când chiar am simțit nevoia să fac un push undeva ca să mă simt mai în siguranță, mi-am amintit că http://bitbucket.org/ oferă în planul gratuit repository-uri private nelimitate. :slight_smile:

4 Likes