GitHub Actions & Apps

Dupa cum stiti, GitHub are aplicatii si actiuni in GitHub marketplace.

Azi am dat un click intamplator pe-acolo si am descoperit CodeFactor.

Nu stiu daca e chiar atat de util, mi-a dat ‘A’ la toate proiectele (o chestie neasteptata, n-am urmarit code quality ci functionalitate in primul rand), cu doua exceptii.
Repositoryul python a luat ‘A+’, si proiectul RayTracer a luat ‘B+’. Ultimul a fost foarte usor de corectat la ‘A’, doar niste linii goale sau specificatori redundanti au trebuit indepartate.
Cu aceeasi metoda am reusit sa mai urc inca 3 proiecte la ‘A+’, la restul e dificil, problema principala fiind complexitatea. Stiu, ar trebui sa sparg in functii mici, dar… unele chestii chiar sunt complexe pe-acolo.

Mai stiti chestii similare care pot fi folositoare? Ce folositi? De preferinta free, nu vreau sa ma apuc sa dau bani pentru proiectele mele open source.

1 Like

scula la care dau Won’t Fix zilnic :slight_smile:

1 Like

https://bandit.readthedocs.io/en/latest/

Pentru Python security.

2 Likes

Eu folosesc Sonar Lint in IDE :slight_smile:
Imi place ca imi mai da sugestii la unele lucruri.

@anon31094663 eu mi-am pus renovatebot la cateva proiecte. Tine dependintele la zi.

1 Like

In IDE folosesc si eu chestii, ma gandeam mai mult la de-asta atasabile la GitHub.

1 Like

Eu ma refera Renovate
Este un app pt repo-urile din Github

1 Like

Eu am descoperit recent github actions + firebase hosting, combinatie foarte buna pentru SPA hosting de demo/internal testing. Se face build automat la ceea ce este intr-un PR si disponibil la un domeniu customizat si se poate valida codul mai usor de colegi inainte sa fie merge-uit PR-ul.

2 Likes

Ha ha ha.

Serios, am ajuns la concluzia ca nu prea ajuta CodeFactor ala. In afara de faptul ca gaseste niste banalitati, ‘descopera’ ca e complex codul. Ok… doar ca metrica e absolut stupida, in opinia mea.

In tot codul asta: aromanro/nrg: A simple program implementing the numerical renormalization group (github.com) a gasit problema la complexitate doar la Chart.

Really? :slight_smile:

PS Recunosc, ala l-am implementat la absoluta repezeala, ca sa am un chart al meu cat de cat functional, dar… complexitatea pe bune (aia care necesita timp de intelegere pentru un om) e in cu totul alta parte. Asa se intampla daca se uita doar la branch-uri si de-astea. Artificial Stupidity.

Intre timp, am trecut codul la ‘A+’ prin simpla mutare a unor clase definite in clasa Chart, separat, in propriile lor fisiere sursa.

Complexitatea pe bune nu s-a schimbat, doar a fost mutata.