GitHub's CSS Performance

Am revăzut treaba asta după ce @alessioalex mi-a spus că gitlab se mișcă greu în cazul commit-urilor mari:

5 Likes

Cea mai tare chestie din prezentarea asta cred ca a fost faza cu inlocuitul ‘<div>’-ului cu ‘<b>’, imbunatatind performanta cu 3.5%.

3 Likes

Am scris amikasa.com acum vreo 2 ani și e plină de <b>ees :bee:, 3.5% performance optimisation :blush:

Stiu ca o sa-mi fac o droaie de “prieteni” dar mi se pare putin ciudat sa vorbim de optimizari de genul asta cand aplicatiile sunt pline de webfonts, minim 2 analytics, minim 4 ad-servere, nu am auzit de defer-loading.

Literatura obligatorie https://mobiforge.com/research-analysis/the-web-is-doom si bineinteles, comentariile HN https://news.ycombinator.com/item?id=11548816. Primului developer/antreprenor pe care il vad fara Google Analytics o sa-i iau parerea in considerare.

5 Likes

S-ar putea ca GA să fie o problemă foarte mică. Chiar dacă ga.js are perioadă de caching mic, faptul că este arhi-utilizat îl face neglijabil. Asta și faptul că are sub 20kb :slight_smile:

În plus, spre deosebire de alte optimizări, un DOM încărcat are cele mai mari șanse să se facă simțit…

Eh, e vorba “primului pas”, stii cum se zice. Nu poti sa-i ceri omului sa renunte la webfonts, doamne-fereste sa te atingi de ads-urile lui, dar macar GA e un pas :slight_smile:

Lectura (de prin bookmark-uri adunate) http://tristandenyer.com/why-i-removed-google-analytics-from-my-website (2013, dar destul de actual).