Groupy - o aplicatie pt organizarea aplicatiilor din windows

Si pt programatori ar fi bun. Ca si noi lucram cu zeci de ferestre !

Ferestrele sunt organizate sub forma unor tab-uri.

În Windows 10 au apărut desktop-uri virtuale, funcționalitate ce se pretează mai bine în lucrul cu mai multe ferestre.

În plus, nu sunt foarte sigur cât de bine se împacă cu shortcut-urile aplicațiilor curente. Sau dacă poți grupa două aplicații separate (e.g. sublime text și photoshop).

În teorie sună bine, dar în practică…

1 Like

Aici scrie ca nu conteaza ce fel de aplicatii folosesti ! :slight_smile:

Nu am lucrat pana acum cu desktop-uri virtuale !

Partea naspa este ca aplicatia nu are versiune trial. Voiam sa o incerc !

Problema mea era cu Chrome, rezolv problema cu urmatoarele extensii :

care e o aplicatie care iti permite sa iti salvezi taburile deschise intr-o fereastra chrome si sa le redeschizi la un click (le poti categoriza per proiect/per tematica)

si

care e o aplicatie de cautare printre taburi pentru chrome scrisa in Angular, poti seta sa mearga global pe un shortcut pe toate taburile (Show tabs from all windows), gen eu il am setat pe CTRL+SHIFT+, si cand vreau sa caut ceva tab anume intre zeci de taburi merge superb, in special cu multiplele ferestre cu simple window saver. (nu trebuie sa fiu in chrome, merge de oriunde, chiar si in jocuri, photoshop… si intru direct in tabul pe care il vreau)

Eu am 2 monitoare de 1080p pe Windows 10, deci daca lucrez la ceva folosesc combinatia Win + sagetile ca sa imi aranjez ferestrele una langa alta. (maxim 4 pe monitor)

(la mine sunt la nimereala puse titlurile la ferestrele salvate, dar se pot pune calumea sa fie usor de inteles)

Visual Studio Code iarasi rezolva foarte bine problema cu taburile/ferestrele, CTRL+p si poti cauta intre ele. Acum deschide toate lucrurile intr-o singura fereastra daca nu o setezi altcumva.

Altceva ce ma mai ajuta e OctoTree pentru github care pune un sidebar la github, ma salveaza de la un tab in plus ca sa merg prin fisiere.

2 Likes

Sunt curios ce se întâmplă cu aplicațiile când crapă containerul :smiley:

1 Like

Follow up si La multi ani :slight_smile:

Am descarcat aplicatia de pe site-ul oficial. Este disponibila in versiune trial cu durata 30 de zile. De asemenea poate fi cumparata la pretul de 10$(9.99).

Instalarea dureaza sub 1 minut. Cere o adresa de email pt activare. Atentie, sa dati dezabonare.

Prima impresie
Metoda de grupare -> o fereastra una “pe cealalta”. Initial nu s-a intamplat nimic, dar ca prin magie am reusit sa grupez doua ferestre. Dupa ce s-au grupat acele doua ferestre, procesul de grupare devine foarte usor. Tot ce trebue facut este sa tragi fereastra in bara de grupare

Optiuni ale aplicatie:

  1. Cum sa arate tab-urile
  2. Cand sa combine ferestrele
  3. Modul de grupare. Aplicatii asemanatoaare sau aplicatii care nu au nicio legatura intre ele. Daca este selectat modul de grupare aplicatii related, vor fi gruppate numai cele care au o legatura intre ele. VS si Mozilla nu vor putea fi grupate
  4. Excludere de aplicatii
  5. Altele pe care nu le-am descoperit :smiley:

Desi am grupat o gramade de aplicatii, Groupy a reusit sa le aranjeze astfel incat sa nu fie nevoie sa am sageti pt a naviga. Sageti ca la Firefox cand sunt deschise multe tab-uri. Functioneaza si pentru aplicatii universale Windows. Am incercat calculatorul si camera si au fost grupate fara probleme.
Insa, cele care nu au bara de windows(aia de sus cu butoanele de minimize, exit si resize) nu sunt grupate.
Exemplu: Samsung Magician nu poate fi grupata deoarece (cred eu) nu are menu bar specific Windows

Voi mai testa aplicatia cu alte scenarii cum ar fi:

  • Ce se intampla daca o aplicatie crapa ?
  • Cu optiuni ale aplicatiei

Daca aplicatia crapa

Test 1
Am facut o aplicatie mica in Windows Forms pe care am facut-o sa crape. Daca aplicatia crapa container-ul nu pateste nimic. Cred ca are un fel de sandbox.


Daca este dat click pe Quit aplicatia se inchide ca si cum s-ar apasa “X”

Testul 2
Rezultate identice cu primul. Am deschis o alta aplicatie care a crapat in timpul utilizarii fara ca eu sa fac acest lucru cu intentie.

Nota:
Link de descarcare

5 Likes