Help solutie Digital Signage

Salutare tuturor,

Caut de ceva vreme cum am mentionat si in titlu o solutie Digital Signage…

Ce gasesc pe internet ba e free si apoi cu bani, ba nu imi satisface nevoile, ba diverse motive, am mai dat un ochi si pe github dar de fapt acolo am gasit sursele la ce gasisem anterior pe google.

Dupa ce am pierdut ceva vreme m-am gandit ca ar fi timpul sa cer ajutorul vostru pentru o solutie?!? De preferabil as vrea ceva sa ruleze pe baza de browser deoarece la orice tv/monitor ce are hdmi ii poti atasa un stick sau mini pc box ce vine deja cu OS si adaugat ulterior un soft remote pentru a putea fi controlat de la distanta in caz de va fi vreo problema.

Deci care se ofera cu vreo idee sunt disponibil sa il bag in proiect si sa colaboram pe viitor.

Multumesc!

Scuze adminului ca nu am ales categoria topicului.

Cati clienti vrei? Acum cativa ani se punea problema sa fac asa ceva. Solutia la care ma gandisem era cu Intel nuc sau stickuri, ubuntu si chrome in kioshk mode care incarca un url. Url-ul ar fi pe baza de id client. Iar dintr-un mic cms puteam controla ce servesc fiecarui client. Conectivitatea era pe stickuri gsm

Salutare Valentin,

Pai am nevoie de o solutie sa o comercializam. De fel orice restaurant are minim 2monitoare pe care este afisat Meniul + alte monitoare pe care sunt diverse oferte sau diverse reclame. Deci sa punem o medie 2-5 monitoare fiecare client.

Multumesc

eu n-am mai ajuns sa finalizez ideea pentru ca n-a mai fost nevoie. poti folosi fiecare monitor cu clientul lui, sau, saca le vrei sincronizate un pc/stick cu splitter la mai multe monitoare.

Eu fix acum lucram la un proiect pentru cineva care vrea să facă un fel de PowerPoint online, în sensul că sunt mulți clienți conectați din telefon/PC etc la prezentare, iar el în timp real schimbă slideurile la toți.

Am făcut până la urmă cu VueJs și websockets, și fix asta urmează acum probabil, să fie şi niște ecrane pe care să fie afișate prezentarea.

Nu mi-a venit nici mie să cred dar dpdv software a ieşit destul de ok, cu fade-uri, efecte, prostii. Pentru chestiile de bază e foarte ok, probabil ar suporta şi video sau chestii mai complexe cu mai multă muncă.

Mă gândesc că asta ai avea nevoie, să ai ceva central, care când ai dat comanda să se propage schimbarea la toate. Plus, poţi avea şi feedback ca să ştii la care s-a schimbat cu succes şi la care nu, ca să intervii cu teamviewer sau ceva remote.

Dpdv hardware, depinde foarte mult dacă ai nevoie de mai multe display-uri independente, sau ai nevoie de mai multe displayuri identice.

Pentru varianta 1, pentru 2 display-uri independente, găseşti relativ uşor orice mini-pc are azi 2 ieşiri. Dacă nu trebuie să fie independente, un raspberry pi cu splitter hdmi şi ai terminat.

Personal, şi dacă ai nevoie de mai multe display-uri, la cât costă un raspberry pi, mai bune pui 1 la fiecare ecran decât să te complici cu dual desktop care poţi avea probleme de poziţionare/repoziţionare la ferestre. Keep it simple if you want to scale.

Aşa pui browserul să deschidă un url în fullscreen direct şi ai scăpat.