Html convertit in Php

Lucrez in Netbeans si am downloadat un template in html pentru un website, si vreau sa il transform in php.

Acesta este template-ul.

Am cautat pe alte site-uri, dar tot ce am gasit a fost o solutie in care un convertor imi adauga echo inainte de fiecare linie de cod. Insa atunci cand deschid site-ul " convertit" in browser vad pur si simplu textul de cod.

Vreo solutie? Multumesc !

Ce înțelegi prin această conversie? Ce așteptări ai?

1 Like

pui continutul intr-un fisier .php. Unde vrei ca php-ul sa execute codul il pui intre tag-urile <?php //cod php ?>

1 Like

Schimba extensia din .html in .php si ai terminat.

5 Likes

Multumesc foarte mult pentru raspunsurile prompte! Sunt anul 2 la facultatea de matematica-informatica. Programarea site-urilor nu este atat de bine explicata, dar pentru proiectul acesta,trebuie sa folosim acel template si sa adaugam lucruri precum coduri captcha, un google maps, log in sign up etc. Deci sa las index.html asa si sa inserez php in el? Cum se poate face asta?

Daca are cineva un link la o explicatie mai detaliata as aprecia.
Stiu ca sunt incepator, multumesc pentru rabdare

O zi buna!

Pentru web server iti recomand: https://www.uniformserver.com/.

Bafta !

3 Likes

Probabil iti lipseste translatorul (interpreter) PHP. Serverul tau (apache/nginx etc.) probabil nu recunoaste extensia PHP si o serveste precum un fisier text. Adica o resursa statica.

Pe langa extensia PHP trebuie sa ai un server configurat sa recunoasca cererile catre fisierele PHP si sa trimita fisierul catre translatorul PHP si dupa ce codul PHP este interpretat de catre translator, sa trimita inapoi la server (apache, nginx etc.) textul generat iar serverul sa iti serveasca acel text in loc de fisierul PHP.

Dupa cum a spus si restul. PHP este un template engine pentru HTML. Deci inainte de toate, translatorul PHP interpreteaza textul din fisier ca si HTML, si doar unde gaseste seria de caractere speciale care indica faptul ca ce urmeaza este cod PHP si nu HTML, interpreteaza PHP.

Motivul pentru care poti schimba extensia unui fisier din HTML in PHP si sa functioneze fara probleme.

1 Like

multumesc tuturor pentru ajutor !

Aparent, daca am redenumit index.html la index.php , acum codul html si cel php din index.php merg pe site. Problema era urmatoarea:

Mi se deschidea pagina cu adresa localhost:8383/folderproiect/index.php , motiv pentru care nu imi lua in considerare codul php, dar daca sterg :8383 si las doar localhost/folderproiect/index.php atunci merge si codul php si codul html din document, si imi apare iconul cu XAMPP dasupra paginii.

Ca sa nu sterg mereu portul cand deschid pagina, am schimbat din Embedded Lightweight in External la source in Netbeans. La external am pus http://localhost/folderproiect/

Am facut ceva rau cu workaroundul asta ? Pur si simplu am cautat o cale sa fac sa mearga.

Multumesc din nou tuturor pentru raspunsurile prompte,
Alexandru.

XAMPP-ul este doar un tool care are împreună și php și apache și mysql si tomcat. Îți oferă și un installer cu de toate ca sa nu îți mai bați capul și sa le instalezi pe toate separat.

Netbeans-ul ar trebui sa iți ceara calea către executabilul de php. Portul acela 8383 este posibil sa fie al Netbeans-ului. Mai cam toate ide-urile vin cu server intern. Este pt dezvoltare și debugging.

Portul implicit http este 80. Când scrii http://localhost/folderproiect/, se duce in calea unde alsculta apache-ul si iti serveste acea pagina. Apache-ul nu interpreteaza codul php. Daca ai cod php in pagina, codul il interpreteaza si executa php-ul si intoarce la server rezultatul.

Este destul de simplu sa iți faci și tu propriul server web care sa iți servească pagini statice

Nu este nevoie sa faci workaround. Cauta pe net cum sa folosești Neatbeans-ul pt dezvoltare php.

1 Like