ImageUpload problem

Buna ziua, am incercat sa folosesc un sistem, de imageupload, pe care l-am folosit in cateva proiecte. Problema ar fi in felul urmator. Am acelasi sistem de upload si pe alte pagini din acelasi proiect, unde functioneaza cum trebuie. Dar pe aceasta pagina nu vrea sa functioneze deloc.

            <form action="testpage.php" method="POST">
                <input type="name" name="nameinsert" placeholder="Numele Echipei">
                <input type="name" name="taginsert" placeholder="Tag-ul Echipei">
                <input type="name" name="passwordinsert" placeholder="Parola Echipei">
                <input type="file" name="image" accept=".jpg, .jpeg, .png" >
                <input type="submit" name="buttoninsert" value="Adauga" class="npbutton">
            </form>
@$nameTeam = mysqli_real_escape_string($connection, $_POST['nameinsert']);
@$tagTeam = mysqli_real_escape_string($connection, $_POST['taginsert']);
@$passwordTeam = mysqli_real_escape_string($connection, $_POST['passwordinsert']);
@$postScreenshoot = mysqli_real_escape_string($connection, $_POST['image']);

if (isset($_POST['buttoninsert'])){

$uploadState = 1; //Checking

$image = $_FILES['image']['name'];

$folderSelect = 'img/uploads/teamimages';

//ImageUploadUnique

$ext = strtolower(pathinfo($image, PATHINFO_EXTENSION)); //Get the file extension in loc de tmp_name am pus name

$uniqueImageName = $keepDate.'imageupload'."-".$currentDate."-".pathinfo($_FILES['image']['name'], PATHINFO_EXTENSION)."-[".$nameinsert."]-[".$taginsert."]-[imageUpload].".$ext; //GetTheUnique name algorithm

//Target Image

$target = $folderSelect."/".$uniqueImageName; //Target along with unique name

//Restrict filesize

if($_FILES['image']['size'] &gt; 5000000) {

echo "Image file too large";

$uploadState = 0;

}

//Restrict to image

if($ext != "jpg" &amp;&amp; $ext != "png" &amp;&amp; $ext != "jpeg" ) {

echo "Sorry, only JPG, JPEG, PNG &amp; GIF files are allowed.";

$uploadState = 0;

}

if($uploadState == 0){

echo "Your file was not uploaded.";

return;

} else {

if (move_uploaded_file($_FILES["image"]["tmp_name"], $target)){

//Succes upload

echo "You will be redirected...";

} else {

echo "&lt;br&gt;"."Sorry there is a problem uploading your file."."&lt;br&gt;";

}

}

Am lasat si Form-ul si codul pentru php.

Eroarea returnata, este " Sorry, only JPG, JPEG, PNG & GIF files are allowed.Your file was not uploaded."

Cu toate ca poza a avut una dintre acele extensii.

Păi și dacă faci echo $ext ce-ți arată?


O sugestie, fără legătură cu problema ta: În loc de verificarea fiecărei extensii, pune-le pe toate într-un array și verifică așa: if( !in_array($ext, ['jpg', 'png' .... ]) ) {}. Este mai ușor de citit și de înțeles :wink:

enctype=“multipart/form-data” in tagul form?

5 Likes

incearca un var dump pe $image.
as paria ca e vid.

<form action="testpage.php" method="POST" enctype="multipart/form-data">

:troll:

1 Like

Multumesc frumos!

<form action="testpage.php" method="POST" enctype="multipart/form-data">

mai devreme nu i-a placut solutia asta :slight_smile:

2 Likes

A mea a fost colorata. :joy:

2 Likes

@John_Jhon, cand am intrat pe pagina, am vazut acel trollface :slight_smile: si am dat direct solutie.
Lasand gluma, @zshare m-a ajutat de multe ori aici cat si pe privat cand am avut nevoie si din instinct i-am dat solutie. Involuntar :slight_smile:

@KilobaiD, nu era o critica.
pur si simplu m-a amuzat situatia pentru ca este atat de tipica pentru cititorul din internet (e nevoie de chestii colorate, pozitionate cat mai “in drum”, etc pentru a fi remarcate).
oricum, important e ca ai rezolvat.

1 Like

Eu am gresit. Oricum multumesc pentru implicare.