Imi recomandati va rog un tool de generat bundle-uri

javascript

#1

Salut.
Imi puteti recomanda un repo sau framework sau nu stiu, ceva sa imi imbunatatesc workflow-u.

Vreau sa pot sa imi incarc librariile de care am nevoie, sa i adaug eu o fila custom de js in care sa imi fac eu treaba si eventual putin html, mai precis un canvas si atat, iar la sfarsit sa i pot da un build si gata :slight_smile:
Vreau sa il fac cat mai general ca apoi sa il pot refolosi, doar cu inceputul e mai greu fiindca nu stiu ce s-ar potrivi mai bine.

Am gasit dar era integrat cu vue, sau cu react, eu vreau ceva cat mai simplu daca se poate. Il complic eu dupa :slight_smile:.
Sau poate un tutorial sau ceva care sa ma ajute sa imi creez singur acest template.
Nu am deloc experienta cu npm-u, incerc sa inteleg cum functioneaza inca.

ps: Actualmente, am adescarcat librariile de care am nevoie si mi-am facut o simpla pagina html si o fila custom de js, si asa ma chinui, …merge, dar mai greu cu updatatul si mutatul pe server.

Cred ca am nevoie de ceva asemanator de ce folosesc cei ce creaza site-uri, dar nu stiu sigur, nici cum sa caut nu prea stiu avand in vedere ca nu stiu termenii mai technici.

Multumesc.


(Cristian Nebunu) #2

Nu se prea intelege ce anume vrei tu aici. Mie mi se pare ca ai nevoie de un server pe js. Incearca express.js ca server si pe partea de frontend: vue, react sau pure js. Pt hosting, mai ales de inceput, ca sa ai cu ce sa te joci, incearca netlify.


(Constantin Campean) #3

Cred că Parcel te poate ajuta. Începe de aici sau direct cu documentația de pe site-ul oficial.


(István F.) #4

Parcel sau fuse-box te rezolva foarte elegant si executa un bundle foarte rapid. Daca vrei poti invata webpack, care e mai complex, dar nu cu mult si e standardul.

Exemple fuse-box :


#5

Mersi frumos tuturor. O sa arunc un ochi in mini-vacanta aceasta.
Sarbatori faine sa aveti! :wink:


(IonuÈ› Staicu) #6

Poți edita titlul astfel încât să reflecte puțin problema ta? Mulțumesc.