Implementare pagebuilder

Salutare, oltean de 23 ani si am descoperit forumul acum o saptamana, de atunci va vizitez in fiecare zi.

Ceva background despre mine: in ultimii ani am avut proiecte extrem de mici, am ramas in urma cu toate noutatile din webdev, in special frontend.

Anul trecut ma apucasem de un pagebuilder pentru un template WordPress facut cu jQuery Ui si bootstrap. Mai exact, iti permitea adaugarea, sortarea, redimensionarea unor blockuri. Intr-un final l-am abandonat desi implementasem frontendul (facultate, job, lene). De ceva timp ma tot bate gandul sa ma apuc de el din nou, problema mea e ca tot js-ul e buggy si scris cu picioarele - un spaghetti code de toata frumusetea, mai ales dupa ce mi s-a pus pata sa il trec pe foundation. Cum in ultima perioada au drvenit populare frameworkurile frontend, ce imi sugerati sa folosesc(mai ales pentru js) pentru acest tip de aplicatie?

2 Likes

Eu l-am văzut pe ăsta la un client. @stefanz chiar l-a extins; el zice că are un API ok.
Ce nu mi-a plăcut este că generează o grămadă de shortcodes. Dezactivezi plugin-ul => site-ul devine inutilizabil.

Așa că dacă îl faci, ia în calcul următoarele:

  1. API (poate că cel ce va folosi app ta va dori să adauge box-uri extra)
  2. Hooks.
  3. Caută o modalitate de a implementa asta FĂRĂ a folosi shortcodes (e.g. custom fields, o tabelă SQL custom etc). Nu uita de funcția de căutare!

Momentan atât :smile:

2 Likes

@iamntz Pluginul de care vorbesti e super util, cu mici neajunsuri. Nu cred ca e ok sa iei in calcul ipoteza cu “dezactivezi pluginul”. Pentru a scapa de probleme de genul ai putea foarte usor sa-l incluzi in mu-plugins si gata.

PS : pluginul nu sta excelent la partea de documentatie, mai trebuie un pic lucrat.

un plugin/addon care distruge un site daca-i dezactivat e scris cu picioarele. e perfect ok sa iei in calcul ipoteza “dezactivezi pluginul”. de fapt scrii tot codul pe ipoteza asta

Guys, mersi de input, eu eram curios ce framework js ar fi potrivit pentru astfel de aplicatie. Pana acum am cam neglijat partea de frontend si nu mai sunt la curent cu ultimele “jucarii” aparute.
Oricum, builderul va fi folosit doar pentru templateurile mele(free sau comerciale). Eventual, ma gandeam sa-l fac si pentru aplicatii non-WordPress.

angular, backbone

1 Like

Ok, inteleg ce vrei sa spui. Zi-mi cum ai proceda in cazul de fata sau ce alternativa ai avea.

PS : Tine cont de faptul ca modul asta de administrare e un “must have” cerut de client

@stefanz: tind să cred că nu abordarea ta a fost criticată ci modul în care plugin-ul generează conținutul :slight_smile:

@iamntz am inteles asta, dar voiam sa vad are cineva vreo idee pentru tipul asta de plugin iar atunci cand este sters sa se pastreze shortcodurile. Mai stii, poate punem “mana de la mana” si revolutionam noi wp-ul

Am zis mai sus:

Caută o modalitate de a implementa asta FĂRĂ a folosi shortcodes (e.g. custom fields, o tabelă SQL custom etc). Nu uita de funcția de căutare!

adica delete, start over?
chiar, cine s-ar baga la asa un proiect?

Inclin sa zic ca un plugin/addon care distruge un site daca e dezactivat e marketing bun. :smiley: