In Ungaria puterea politica joaca poker cu bluff cu destinul tarii, pericolul fiind apartenta la UE. Daca blufful nu va tine, cine credeti ca o vor duce prost? Tot oamenii de rand.
Eu cred ca venirea la putere a extremismului e forma cea mai pura a esecului politicienilor de dinainte care au condus tara. E simplu sa-i acuzi pe oamenii de rand ca sunt “tampiti” ca voteaza indivizi care jura ca ar muri cu tricolorul in mana si “ca vor scapa tara de hoti”. Eu cred ca nu-i voteaza neaparat pe extremisti, ci mai degraba dau un anti-vot celorlati care au esuat. Can you blame them?
Eu pot sa inteleg ca e un pericol imens economic, politic si social sa ii votezi pe extremisti, dar e greu de explicat asta familiilor care o duc foarte foarte prost si care vad ca se descurca foarte greu cu mancarea si necesarul copiilor, ca sunt mintiti constant ca se fac spitale, ca exista justitie, ca politia ii apara, etc. E foarte dramatic.
Extremismul e ca dependenta de fumat, alcool sau droguri. Aparent iti alina durerea, dar te omoara incet.