In ce masura poti negocia un internship?

Salut, am o intrebare pentru programatorii mai vechi de pe acest forum. Daca esti intr-un internship 6 luni / 1 an, dupa cat timp ai putea sa ai pretentia la o marire? Sau macar…ai putea sa ai? Ori e mai bine sa astepti o oferta dupa terminarea internship-ului? Precizez ca e primul internship la mine. ^^

Probabil poti negocia beneficii legate de locul de munca, de exemplu sa ai 2 sau 3 monitoare, sa ai macbook, sa iti poti lua zile libere neplatite cand ai ceva examen la facultate, dar in nici un caz nu salariu.

La internship nu ai termenul de marire ci incadrarea (angajarea) ca si junior/medior la ceva competente.

internship = the position of a student or trainee who works in an organization, sometimes without pay, in order to gain work experience or satisfy requirements for a qualification.

daca e un internship pe bune (adica ai un program prin care inveti lucruri de care ai nevoie)… marirea de salariu e o chestie prea mica pentru a fi considerata.

daca e de fapt un post de junior etichetat ca internship si tot ce faci e sa muti hartii si sa aduci cafea… atunci nu esti in locul potrivit (sau poti pune problema: ori ma invatati ce am nevoie, ori ma platiti).

Nu am auzit de internship pe o perioada mai lunga de 1-3 luni. Cele mai multe de care stiu sunt strict pe o luna in care firma incearca sa lamureasca capacitatea omului de a invata, lucra cu membrii echipei, adaptabilitate etc…
Dupa luna respectiva se face o oferta pentru post de junior si e integrat gradual intr-o echipa.

E vorba de internship platit sau neplatit? Daca e neplatit RUN

2 Likes

Well ar fi trebuit sa auzi ca exista si la companii mult mai mari internship-uri mai mari de 3 luni :stuck_out_tongue:. Si da, este platit, iar la interviu am stabilit clar ce face echipa din care voi face parte si ce tehnologii folosim, din interviu parea ca voi invata multe…sper asa si sa fie! Bafta :smiley:

Inteleg punctul de vedere, discutia a fost cam clara despre ce voi face, asa ca nu as accepta sa duc hartii si sa aduc cafea din moment ce rolul meu este clar “pe foaie” de programator. Sper sa si ma invete cum s-au laudat ca o vor face ^^

E contract pe perioada nedeterminata?

Sunt unele firme care fac tigania cu contract pe 2 ani si daca pleci trebuie sa platesti “traininguri”

Este specificat in oferta de munca despre contract care este pe perioada determinata

Vezi sa nu ai clauze de genu.

La terminarea internshipului o sa ti sa faca o oferta, daca le place de tine. O poti negocia pe aia.

Si astea ar trebui sa fie intr-o subcategorie in oferta unde se specifica “Clauze”? Pentru ca nu vad sa se specifice nimic legat de asta.

In contract

Din ce stiu eu nu mai sunt (sau nu mai este legal) sa poti avea intership fara plata.

Știi corect :slight_smile: Nu mai există așa ceva.