În România, în urmă cu 30 de ani, se construiau calculatoare personale

Ca sa nu mai deschid alt topic, postez aici.

1 Like

Puţină lume ştie că acum 30 de ani în România se construiau calculatoare personale.

Chiar vreau să văd pe cineva[1] mai bătrân de 30 care NU știe acest lucru, având în vedere că majoritatea au început pe un HC.


[1] cineva care are o oarecare tangență cu IT-ul, evident.

2 Likes

Iti garantez ca generatia mea s-ar uita cu mirare la ce naiba cauta un casetofon langa o tastatura, nu sa stie ceva de calculatoare romanesti. Eu n-am apucat nici macar 486-ul (n-am vazut unul in viata mea). Primul meu calculator era un Pentium 2 de 400 Mhz cu 128 Mb memorie si o placa video Matrox de 8 Mb care rula Windows Millenium.

Adica ma rog, singura mea tangenta cu calculatoarele astea erau jocurile alea chinezesti pe televizor cu cartus. (nici nu stiam ca erau copii ale unor calculatoare)

1 Like

prima mea experienta cu lumea IT a fost pe HC90 de la ICE FELIX… cate ore pierdeam eu sa incarc un joc de pe casetofon :smile:

istorie:

  1. hc 90 (cu casetofon)
  2. hc 2000 (cu disketa de 5.25 apoi ulterior cu 2.5) - pe el am invatat limbajul basic si CP/M si mergeam regulat pe la fabrica la ice felix sa vad ce softuri / jocuri mai apar noi la vanzare (ma atrageau mai mult softurile utilitare decat jocurile, din ele invatam mai multe)
  3. 286 - am invatat msdos si batch
  4. 386 sx (fara coprocesor matematic) - am aflat de win 3.0
  5. 386 dx (cu coprocesor) - am trecut la win 3.1 (ma plictiseam cate diskete trebuau pentru el)
  6. 486 sx (cred ca aici incepuse perioada cu modemurile si romtelecomul dupa ora 8)
  7. pentium 1 (am inceput cu turbo pascal prin perioada asta) -> cred ca aici aparuse win 95, dupa asta nu am mai tinut sirul :slight_smile:
    acum de aproape 10 ani stau doar pe laptopuri, la ce fac eu imi e de ajuns
  • cel mai puternic dintre laptopurile actuale (am mai multe, fiecare folosit pentru altceva) fiind un asus ROG i7/16 gb ram/320 ssd, pe care fac web development / filme + ceva jocuri vechi cand am timp.
3 Likes