Inca o platforma de freelancer in Romania

Tocmai ce am descoperit acest site (https://liberprofi.ro/) si poate ajuta pe cineva sa isi faca cont. Link: https://liberprofi.ro/

1 Like


nu stiu cat de util poate fi un site gol.

2 Likes

Salut,
Daniel Rosca e numele meu și fiind cel care a creat LiberProfi, vreau să imi dedic o parte din timp discutând despre această idee și aceasta platformă.
Am citit mai demult pe acest site un thread în care mai mulți dintre voi ați vrut sa va grupați și să lansați ceva asemănator. Foarte tare!
Nu e prea târziu, eu sunt interesat de colaborări deoarece momentan doar eu m-am ocupat de implementare, promovare și lansare. Într-o săptămână am strans 170 de freelanceri și este în continuă creștere. Promovarea este costisitoare, dar sper ca campaniile de PR ce vor urma vor reuși să lanseze această idee.

@John_Jhon mersi pentru observație. Ai dreptate, joburi nu sunt fiindca sambăta noaptea dupa 3 ore de pregătiri și de finisări la partea de clients, am lansat aceast feature pe pagină. O să îmi dedic atenția săptămâna aceasta pe achiziția de clienți pe diferitele segmente disponibile pe site.

Haideți să fim constructivi, și să lucrăm împreună.

Aș aprecia asta foarte mult de la voi!

2 Likes

tmp-f242113

tot in spirit constructiv… esti sigur de informatia asta?

1 Like

@John_Jhon
Crezi că un freelancer nu își poate găsi proiecte în România? Crezi că nu e orientată mai mult spre freelanceri decăt spre clienți?
Eu am 2 freelanceri români care lucrează pentru mine pentru diverse proiecte și voi angaja în continuare.
Pe pagina noastră deja am început să promovez fiecare freelancer pe social media pentru a întări ideea de “dedicata exclusiv”

Mersi pentru răspuns!

@John_Jhon: Cel mai probabil este un cerc vicios: un posibil angajator nu postează job pentru că nu sunt freelanceri => nu sunt freelanceri pentru că nu sunt job-uri

Altfel spus, este gol pentru că este gol :slight_smile:

@Rosca_Daniel: cred că @John_Jhon voia să spună că nu e prima platformă de freelancing :slight_smile:


Sunt două chestii aici:

  1. S-ar putea ca un freelancer să prefere să nu găsească proiecte în România (diverse motive);
  2. O bună parte a angajatorilor români sunt prinși în mentalitatea „vreau să-l angajez”. Tot din varii motive: legislație, încredere etc.

Presupunând că vei aduna o masă critică de freelanceri și angajatori, îți garantez că vei schimba rapid orientarea și vei acorda mai multă atenție clienților decât freelancerilor. (E ceea ce se întâmplă pe upwork, freelancer & co).

(în altă ordine de idei: bine ai venit pe forum!)

2 Likes

True și true
Asta o să fie una dintre provocările mele să aduc argumente pro și contra la cele spuse de tine. Eu cred că o pot face în momentul în care freelanceri vor spune povestea lor, felul în care lucrează cu clienții din România și aici nu vorbesc doar despre lucrurile pozitive. Sunt și eu freelancer.
Mie mi se pare că UpWork deja abuzează prin taxele ridicole și clienții care uneori nu sunt filtrați corespunzator. Nu zic ca e ceva revoluționar platforma, sau că va rezolva toate problemele. Am vazut postarea pe forum și am zis că să va cer părerea :blush:

Nu că voi schimbarea orientarea, freelancerii vor fi mereu în “spotlight”, însă clienții vor primi atenția necesară pentru a angaja. În plus un feature nou pe site o să permită freelancerilor să acorde calificative clienților care vor fi sub forma unor flags, red flag - means your out!

Mersi pentru primire :grin:

1 Like

evident, iar “umplerea” nu e o chestie nici simpla si nici una care sa functioneze dupa o reteta / algoritm.
personal, nu vad nici un motiv (nici subiectiv si nici obiectiv) pentru care as vrea sa fiu pe site (de nici una din parti).
nici macar o descriere (ca sa nu zic de o viziune, de ceva care sa ma inspire sa fiu acolo, chiar cand rational nu am un motiv) nu are siteul.
nu e clar cum functioneaza, cui se adreseaza, etc, etc…

O să țin cont de asta :+1:

Salutare!
Mi-am amintit de acest thread :slight_smile:
Sunt curios daca sunt aici doritori care vor sa contribuie la acest proiect. As vrea sa il duc la nivelul urmator cel putin pe partea de intermediere dintre clienti si freelanceri dar in acelasi timp sa imbunatatesc sau sa implementez un sistem de escrow. Acest lucru s-a cerut de foarte multe ori de catre clienti.
Momentam am ajuns la 11K freelanceri si peste 400 de companii inregistrate.

Pareri?
Mersi
Daniel

e ciudat cum functioneaza acel filtru pt freelanceri (Profile - LiberProfi.ro) e case sensitive si n-ar trebui.

Nu stiu dupa ce criterii dau rezultatele ca unii nu se incadreaza la ceea ce caut.

1 Like

Eu o problemă. Nu mai țin minte parola de la cont și când dau resetare parolă mă trimite pe prima pagină și nu primesc nici-un mesaj nimic… și nici pe email nu găsesc nimic.
Cum facem?

1 Like

Câte proiecte au fost începute/terminate prin intermediul platformei?

Numărul este irelevant când ai freelanceri cu descrieri de genul:

  • Mă numesc […] am 20 de ani și aș dori să mă angajez în cel mai scurt timp posibil.
  • Sunt o persoana deschisa, care se adapteaza rapid.
  • Am lucrat 2 ani la un Afterschool, invatatoare. In prezent lucrez de 4 ani si jumatate intr-o corporatie.
3 Likes

Am intrat pe link… e invaziv, ba dorea sa-mi bage notificari, ba cersea niste bani, etc.

“Vezi toti freelanceri” nu prea suna bine.
Pe-acolo sunt multi la foarte mare misto, care iarasi nu prea e profi…
1535 euroi pe ora?
Economista cu 200 euroi / ora?
Coaching cu 150 euroi / ora?
Eleva cu 100 euroi / ora?
Toti astia au zero proiecte pe acolo…

Cei mai bine ‘cotati’ au trecut 5 euroi pana la 10 euroi / ora iar nr de proiecte finalizate e max 2.
Si cand la acest filtru apare si unul cu ‘0 ani experiență 0 proiecte finalizate’, e chiar amuzant. Nemaivorbind ca doi au trei stele. Daca astia sunt in top, e clar ce e cu ceilalti.

‘Cele mai multe proiecte’ sunt doua. Fain.

Nu m-as inscrie pe asa ceva decat daca m-ar plati cineva. Sa dau eu bani pentru asta? LOL :slight_smile:

3 Likes

Multumesc pentru feedback, stiu ca sunt multe lucruri de rezolvat.
Apreciez critica, nu fug de ea. Cunosc ecosistemul startupurilor fiindca sunt la al 4 lea. Stiu cat de usor e sa critici fara sa misti un deget. Eu sunt singur pe acest proiect si munca depusa satisface orice nevoie, asa ca vreau sa pastram un ton constructiv.

Rolul meu este sa cresc startupuri si am atins niste cifre mari cu aceasta platforma cu 0 investitie. Imi propun acum sa iau tot feedback-ul strans in ultimii 2 ani si sa creez aceea platforma ideala pe care toti si-o doresc.

Apropo functia care afiseaza proiecte lucrate nu mai merge si e dezactivata. Au fost cateva sute de proiecte finalizate. Recunosc ca filtrele si calitatea freelancerilor lasa uneori de dorit fiindca nu imi permit sa fac manual review.

Din nou repet, orice ajutor e bine venit.

Multumesc
Daniel

Eh, eu unul mai misc cate un deget din cand in cand, asa ca nu ma simt.

Ok, si eu sunt, pe mai multe. Si ce-i cu asta?
Nu am nici o pretentie de la nimeni pentru proiectele respective. Daca cineva se ofera sa aduca sugestii/imbunatatiri, n-am nimic impotriva. Nu ofer pachete pe bani. Nu pretind nici macar bani ca ‘donatie’ pentru cine are chef de cadouri.

Daca vad ca cineva imi cere bani insa, incep sa devin pretentios.