Inca o platforma de freelancer in Romania


(Niculae Bucur Ion) #1

Tocmai ce am descoperit acest site (https://liberprofi.ro/) si poate ajuta pe cineva sa isi faca cont. Link: https://liberprofi.ro/


(John Jhon) #2


nu stiu cat de util poate fi un site gol.


(Rosca Daniel) #3

Salut,
Daniel Rosca e numele meu și fiind cel care a creat LiberProfi, vreau să imi dedic o parte din timp discutând despre această idee și aceasta platformă.
Am citit mai demult pe acest site un thread în care mai mulți dintre voi ați vrut sa va grupați și să lansați ceva asemănator. Foarte tare!
Nu e prea târziu, eu sunt interesat de colaborări deoarece momentan doar eu m-am ocupat de implementare, promovare și lansare. Într-o săptămână am strans 170 de freelanceri și este în continuă creștere. Promovarea este costisitoare, dar sper ca campaniile de PR ce vor urma vor reuși să lanseze această idee.

@John_Jhon mersi pentru observație. Ai dreptate, joburi nu sunt fiindca sambăta noaptea dupa 3 ore de pregătiri și de finisări la partea de clients, am lansat aceast feature pe pagină. O să îmi dedic atenția săptămâna aceasta pe achiziția de clienți pe diferitele segmente disponibile pe site.

Haideți să fim constructivi, și să lucrăm împreună.

Aș aprecia asta foarte mult de la voi!


(John Jhon) #4

tmp-f242113

tot in spirit constructiv… esti sigur de informatia asta?


(Rosca Daniel) #5

@John_Jhon
Crezi că un freelancer nu își poate găsi proiecte în România? Crezi că nu e orientată mai mult spre freelanceri decăt spre clienți?
Eu am 2 freelanceri români care lucrează pentru mine pentru diverse proiecte și voi angaja în continuare.
Pe pagina noastră deja am început să promovez fiecare freelancer pe social media pentru a întări ideea de “dedicata exclusiv”

Mersi pentru răspuns!


(Ionuț Staicu) #6

@John_Jhon: Cel mai probabil este un cerc vicios: un posibil angajator nu postează job pentru că nu sunt freelanceri => nu sunt freelanceri pentru că nu sunt job-uri

Altfel spus, este gol pentru că este gol :slight_smile:

@Rosca_Daniel: cred că @John_Jhon voia să spună că nu e prima platformă de freelancing :slight_smile:


Sunt două chestii aici:

  1. S-ar putea ca un freelancer să prefere să nu găsească proiecte în România (diverse motive);
  2. O bună parte a angajatorilor români sunt prinși în mentalitatea „vreau să-l angajez”. Tot din varii motive: legislație, încredere etc.

Presupunând că vei aduna o masă critică de freelanceri și angajatori, îți garantez că vei schimba rapid orientarea și vei acorda mai multă atenție clienților decât freelancerilor. (E ceea ce se întâmplă pe upwork, freelancer & co).

(în altă ordine de idei: bine ai venit pe forum!)


(Rosca Daniel) #7

True și true
Asta o să fie una dintre provocările mele să aduc argumente pro și contra la cele spuse de tine. Eu cred că o pot face în momentul în care freelanceri vor spune povestea lor, felul în care lucrează cu clienții din România și aici nu vorbesc doar despre lucrurile pozitive. Sunt și eu freelancer.
Mie mi se pare că UpWork deja abuzează prin taxele ridicole și clienții care uneori nu sunt filtrați corespunzator. Nu zic ca e ceva revoluționar platforma, sau că va rezolva toate problemele. Am vazut postarea pe forum și am zis că să va cer părerea :blush:

Nu că voi schimbarea orientarea, freelancerii vor fi mereu în “spotlight”, însă clienții vor primi atenția necesară pentru a angaja. În plus un feature nou pe site o să permită freelancerilor să acorde calificative clienților care vor fi sub forma unor flags, red flag - means your out!

Mersi pentru primire :grin:


(John Jhon) #8

evident, iar “umplerea” nu e o chestie nici simpla si nici una care sa functioneze dupa o reteta / algoritm.
personal, nu vad nici un motiv (nici subiectiv si nici obiectiv) pentru care as vrea sa fiu pe site (de nici una din parti).
nici macar o descriere (ca sa nu zic de o viziune, de ceva care sa ma inspire sa fiu acolo, chiar cand rational nu am un motiv) nu are siteul.
nu e clar cum functioneaza, cui se adreseaza, etc, etc…


(Rosca Daniel) #9

O să țin cont de asta :+1: