Incompetence in the management of software development projects

Cineva își împărtășește părerea de rău ca nu a s-a implicat in leadership atunci cand a avut ocazia

http://thecodist.com/article/my-biggest-regret-as-a-programmer

So yes I regret not taking that choice and seeing where it would have led me, yet I would have missed all the fun of writing code and the soul-draining jobs that often come with it where you can’t really fix anything.

Nu concluzia, deloc surprinzătoare din păcate, mi se pare interesanta ci micile povestioare sau detalii.

Ca lider, in funcție de rol, e OK sa nu cunoști totul sau chiar sa nu ai cunoștințe tehnice, dar nu e OK de exemplu sa vrei sa lași impresia ca știi, când de fapt nu știi mare lucru. Nu e OK sa te bazezi ca un angajat e dispus sa faca orice in schimbul banilor. Daca nu stii ceva, poti oricand intreba echipa, poti aduce in dezbatere niste lucruri, in mod deschis.
Daca esti bine intentionat, in cele mai multe cazuri, exista o solutie.
Poate nu am dat cele mai bune exemple.

Lipsa de etica si a bunului simt in general duce multe colective si proiecte la dezastru. Unii ma vor contrazice si vor zambi, dupa dictonul “merge si asa”. Sigur ca merge, dar e amuzant ca oamenii astia nu realizeaza ca de fapt pierd o gramada de bani, nu realizeaza ce technical debt au.
In plus, fiecare om care e angajat, care sta o perioada si apoi pleaca, va pleca cu cunostinte pe care firma le-a platit sa si le insuseasca.

2 Likes

Dacă ar fi urmat calea management-ului, cel mai probabil ar fi avut un post despre cum cel mai mare regret al lui e că a renunțat la programare.

Cu toate astea, pentru management sunt necesare și alte skill-uri, pe care nu toți programatorii le au (sau vor să le dobândească). Cum ar fi… nu știu, interacțiunea cu mulți oameni, zi de zi.

And today I am still just a programmer.

Cât dispreț față de ce faci poți să ai pentru a spune asta? :slight_smile:

1 Like

Foarte mult :slight_smile: Sunt multi oameni nefericiti ca fac ceea ce fac dar se complac in starea asta pentru ca exista un stimulent pecuniar sau pur si simplu ai capacitatea de a te minti singur ca ce faci tu faci bine.

Ex: oamenii care lucreaza minim 10 ore zilnic in multinationalele din Romania.

Nu cred ca e vorba de dispreț. Poate e doar supărat pe el însuși.

Cred ca ii pare rău ca a continuat prea mult sa creadă ca își va găsi echipa/compania cu leadership competent, astfel încât sa ia parte la un produs sau tehnologie care sa aibă un impact mare.
A avut și ghinion/lipsa de inspirație sa plece in momente cheie (Steve Jobs tocmai urma sa se întoarcă la Apple).

Ii pare rău ca nu a luat el hățurile de mana, pentru ca nu s-a simțit probabil capabil de leadership (the Impostor syndrome). Din păcate asa se întâmpla uneori cu unii din oamenii competenți, nu au curaj.
Cred ca de fapt iși reproșează lipsa de curaj. Si are dreptate, curajul e parte din joc.

1 Like