Inconsistente si alte probleme ale PHP

@msd: Nu era suficient?

mixed str_replace ( mixed $search , mixed $replace , mixed $subject [, int &$count ] )

int strpos ( string $haystack , mixed $needle [, int $offset= 0 ] )

string stristr ( string $haystack , mixed $needle [, bool $before_needle = false ] )

bool in_array ( mixed $needle , array $haystack [, bool $strict ] )

mixed array_search ( mixed $needle , array $haystack [, bool $strict ] )

Oricum ordinea parametrilor mi se pare irelevanta. Mult timp am lucrat cu vim-uri de consola care nu aveau auto-complete-uri prietenoase insa daca ma puneai in afara contextului (hartie, tabla) nu cred ca puteam sa scriu o functie. Si acum daca scriu pe whiteboard un pseudo cod ma blochez un pic la “object operator”-ul de php.

Majoritatea programatorilor web scriu in cel putin 4-5 sintaxe diferite (php, js, ruby, bash, java, perl, …) si mi se pare un pic fortat cunoasterea acestora. Sau a tagurilor endif endfor endswitch.

aia cu ordinea e o mizerie, ca si cum PHP ar fi foarte “consistent” in ce priveste ordinea parametrilor.

1 Like

@AdrianBasalic: Ca sa nu ma zic regula pentru underscore in namingul de functii pentru string. Eu pentru versiunea 6.0 as elimina toate functiile de de string.

Macar sa stii o treaba (chit ca eu folosesc mb_ :slight_smile: )

Baieti, hold your horses, la functii pe strings/arrays e chiar usor, ca haystack-ul si needle-ul sunt inversate, dar cand v-ati jucat ultima data cu fuctiile de IMAP, sa spunem?

Dupa cum spuneam, functii obscure - daca nu stii ordinea parametrilor la strings si arrays ai sanse mari sa pici examenul pentru ca intrebari tricky sunt in fiecare categorie de intrebari.

Am gasit si niste exemple oficiale de intrebari, daca vreti sa aruncati un ochi.

2 Likes

Nu ai auzit, nu va mai fi versiunea 6, va fi direct 7 :slight_smile:
PHP RFC: Name of Next Release of PHP

1 Like

@neamtu Imi cer scuze, Il stricasera deja pe 6?

Multe din ce vroiau sa bage in 6 au inceput sa bage in 5.5. S-au chinuit prea mult cu el si au inceput sa le scoata treptat. Aparent astia considera ca 6 a fost un fail si ca ar trebui trecut la 7. Sunt diverse argumente pro si contra, unele sunt pe pagina aia, unele le gasesti pe web. Personal, n-am nici o opinie. Bun sa fie.

S-a pornit discutia asta in topicul Zend Certified Engineer, dar as vrea sa discutam separat tot ce nu va place la PHP. E de preferat sa fie critici constructive, relatari ale problemelor intalnite, nemultumiri, ce ati face voi altfel, fara sa alunecam in ideea clasica “PHP e prost”.

Multumesc!

@msd. Felicitari pentru split.

PHP nu e prost. Vine la pachet cu o accesibilitate mare (imediat poti scrie un script php, fara sa ai multe cunostinte) dar te poate duce intr-un cod dezorganizat prin existenta procedurilor, lipsa unui OOP modern pentru foarte mult timp, etc.

Unul din cele mai mari atuuri ale PHP-ului mi se pare a fi comunitatea.

1 Like

php nu e prost. cel mai mare atu e cea mai mare slabiciune.
cum spune si @Catalin_Banu, poti sa te apuci sa scrii cod in cateva minute fara sa ai nici o legatura cu programarea. Si in felul asta apar foarte multi coderi care chiar habar n-au ce fac si de ce fac ceea ce fac.

Eu l-as prefera strong typed. S-ar rezolva extrem de multe probleme.

http://www.reddit.com/r/lolphp/

Cand vom putea trata scalarele ca obiecte atunci vom scapa de problema cu parametrii.
[https://github.com/nikic/scalar_objects][1]

Dar din pacate php a ramas mult in urma, parerea mea e ca e nevoie de o echipa mai tanara care sa duca limbajul la standarde mai inalte. PHP nu se mai ocupa de mult timp doar cu "templatizare’.
Nikic si restul au facut o treaba superba si cu PHP-NG, dar daca aveau mai mai multa influenta era altceva…

@bogdanconstantinescu Functiile IMAP sunt chestii foarte usor de evitat, problema e la scalare… https://github.com/ddeboer/imap
[1]: https://github.com/nikic/scalar_objects

@IonutBajescu Sorry, thread-ul asta a fost creat dintr-un split; thread-ul original era despre ZCE si la asta ma refeream cu funtciile IMAP - apar in examenul pentru ZCE.
Eu nu ma refeream la partile proaste ale php-ului (pentru ca trebuie sa recunoastem ca sunt foarte multe), vorbeam despre ce e mai greu de invatat pentru examen.

1 Like