Înființare PFA (cod CAEN)

Salutare, as vrea să-mi înființez un pfa (am găsit ceva proiecte și se cere factura…), problema e ca studii nu prea am, adică diploma de 10 clase și un atestat de participare la un curs organizat de o firma de web design. Pot înființa pfa-ul doar cu ce am? Ce cod Caen sa aleg? In rest cu pașii de înființare etc m-am informat, asta e singura nelămurire

1 Like

Depinde de ce anume faci.
Ai asa:
6311 Prelucrarea datelor, administrarea paginilor web si activitati conexe
6312 Activitati ale portalurilor web
6201 - Activitati de realizare a soft-ului la comanda (software orientat client)

Nu cred ca iti vei putea face pfa doar cu 10 clase. Cel mai bine intrebi la ONRC.
Dar iti poti face SRL sau microintreprindere si treci orice coduri CAEN iti doresti.

E greu să înființezi PFA în acest caz și poate faci drumuri în plus, în plus nu cred că vrei să ai deaface cu birocrația dacă ai 10 clase singur și pe răspunderea ta totală.

Cel mai bine e să îți faci un SRL/microîntreprindere, chiar srld dacă faci direct câteva contracte și îți iei un contabil care îți zice exact ce și cum cu firma și dai vreo 1000 de lei pe an, iar dacă ai probleme și așa cu contabil ai asigurare că nu tu plătești amenzile ci contabilul din asigurare. În plus să nu pui nici firma în același loc unde stai dacă îți trebuie licențe sau faci lucruri semi legale, practic dacă pui firmă pe apartament nu mai e valabilă necesitatea unui mandat/anunț la verificare și poți avea oricând un control.

1 Like

Microintreprindere e cea mai avantajoasă.
La registrul comertului găsesti avocați ieftini care sa iti înființeze firma.
Microintreprinderea e cea mai avantajoasă acum. PFA-ul are mai multe impozite acum.

5 Likes