Internet banda garantata

Salut,
Aveti asa ceva? Merita?
Am observat ca internetul normal merge bine in general (300-500mbps), dar uneori merge prost (60mbps). Problema nu e ca merge cu 60mbps, si ca pierde pachete si pingul ajunge la 600-2000ms. E enervant cand lucrez de acasa si chiar trebuie sa mearga netul decent.

Ce provider ai? Ai şi alţi provideri în zonă?

Complet anecdotic, dar cu RDS-ul la 1Gbps nu am avut nici o problemă de ani de zile.

Am Telekom si Gemenii. Au fost probleme rar, dar neplacut :slight_smile:

Treci la rds, chiar și cel garantat e relativ ieftin, eu aveam și la 200 ron pe lună acum ceva ani buni.

Dar și fiber cel ‘domestic’ mie îmi merge fără probleme.

Iar ca suport, mi s-a ars transformatorul de la modem duminica seara, am sunat la ei, luni la 9 a venit cu altul. N-am ce să le reproșez.

La digi trebuie sa pui ONT-ul de la ei in mod bridge si sa pui un router decent dupa el. Eu am un Xiaomi 4A Gigabit cu OpenWRT si e ok.

Esti pe cablu ? Esti sigur ca ai o problema cu conexiunea de la Telekom si nu cu ONT-ul/router-ul/wifi-ul ?
La wifi pe reteaua de 5Ghz recomand o distanta de maxim 2-3m de la router, iar reteaua de 2.4Ghz e buna doar la casa cand nu ai vecini, altfel o sa aiba interferente orice ai face.

Daca cumva trec avioane peste blocul tau, atunci trebuie sa pui canalele ori pe auto, ori pe canale care nu intra la radar detection, altfel wifi-ul pe 5ghz se dezactiveaza automat cand trece un avion peste tine. Daca stai in cladire unde si 5Ghz e suprasaturat, atunci ramane doar wifi 6/wifi6e (avantajul major la wifi 6 e ca ai viteza mai mare si pe 2.4Ghz), dar tot ramane recomandarea de maxim 2-3m de la router. Daca ai auto switching intre 2.4 si 5Ghz activat dezactiveaza-l si fa doua retele, altfel o sa ramai aleator pe reteaua de 2.4 cand ai putea sa o folosesti pe cea de 5, care e mult mai rapida.

La banda garantata platesti mai mult si in general n-ar trebui sa ai nevoie de el daca nu gazduiesti servere.

Poţi detalia treaba asta? Ce înseamnă „trece peste tine”? Tocmai decolează/aterizează? Înălţimea de croazieră? Altceva? (şi linkuri dacă ai)

In Cluj-Napoca trec avioane peste blocul meu, ceea ce inseamna ca automat nu pot folosi majoritatea canalelor de 5Ghz. In plus nu e nici necesar sa fie avion, poate fi de fapt orice semnal care poate arata ca un semnal de radar, scrie la false DFS signals.

3 Likes