Internship cerințe

Salut, salut!
Sunt nou in domeniu și într-o perioadă de învățare, orice sfat este binevenit.
Doresc să întreb care sunt cerințele pentru obținerea unui internship in străinătate ( front end developer)…
Și când ar fi momentul sa aplic și mai ales daca e posibil acest lucru…

Poate ceva mai mici decat in Romania (aici sunt anunturi care sunt bataie de joc, ca si cerinte), dar cu toate astea ar trebui sa stii :

  1. Javascript (nivel de baza, bonus: ES6).
  2. HTML si CSS (daca stii CSS, poti spune ca stii si bootstrap, deci un framework)
  3. Un framework pentru JS : Angular/Vue/React (bonus)
  4. Sa stii cat de cat ce e un API
1 Like

Mulțumesc mult!

mda, cunosc persoane neangajabile in RO din cauza cerintelor care s-au angajat in strainatate, cateodata ma gandesc cine se cred unele firmele romanesti, si la unele interviuri e o aroganta, parca am fi prin anii 90 cand daca aveai firma si erai patron erai cineva, ti-as recomanda sa nu iti bati capul mult aici.

Mă gândeam să lucrez remote, este posibil sa fac asta din Romania?

De ce vrei sa faci front-end direct ? Exista un motiv anume ? Esti bun la ceva ce tine de front-end?

Sunt foarte multi care se apuca de front-end, problema e ca e un domeniu foarte dificil daca vrei si bani. Iar la interviu e total vorba de noroc, nu ai cum sa stii tot ce tine de front-end nici macar la nivel de incepator. Sunt foarte putine pozitii de entry-level.

Toata lumea lucreaza remote, cauta pe github sau pe linkedin companii care lucreaza remote si scrie-le directorilor/delivery manager-urilor/team lead-urilor daca nu angajeaza. Lasa recruiterii, nu te ajuta cu nimic.

1 Like

Merci pentru sfat! Presupun că pot să devin ‘bun’ in funcție de numărul de ore investit în domeniu. Am observat că e un domeniu dificil, dar presupun că nici tu nu erai la nivelul asta daca gândeai așa. Ideea de a pierde mult timp In ceva care nu e conex cu pasiunile tale , am prins-o, n are cum sa ducă undeva.

din care doar daca te focusezi pe React (iar chiar si pe react in graficul de mai jos e doar varful iceberg-ului, in special daca trebuie sa faci totul de la zero - vezi canvas, svg, webgl, web workers ca sa vezi de fapt pana unde trebuie sa te uiti)

E posibil sa gasesti domenii care sa iti placa mai mult sau sa iti fie mult mai usor de invatat la nivel de entry level. E.g mobile cu react native, flutter, xamarin sau mobile pe Android/iOS. Competitia e si mult mult mai mica.

Multi se baga la front-end, dar ignora mobile-ul, pe cand orice aplicatie decenta ar trebui sa fie mobile-first. Pe desktop aplicatiile la care vei lucra ca si front-end developer o sa fie atat de complexe incat o sa iti tai venele indiferent cat timp o sa fii pe proiect si abia dupa 3-4 ani vei realiza asta. (partea buna e ca poti invata foarte multe) Eu as compara un proiect de front-end care plateste bine cu un proiect de game development. In acelasi efort inveti cum sa faci jocuri de calculator, e chiar foarte multa munca si e migaloasa. Niciodata nu stii ce inventeaza clientul si nu poti sa zici ca nu stii.

Backend-ul e foarte util de inteles, poti invata prima data cu ce se mananca un backend cu graphql, cum lucrezi cu websockets/cu stream-uri, cum se creeaza un api rest, la cum se scriu testele, cum sa gandesti o baza de date, tipurile de baze de date, structurile de date… In multe aplicatii e foarte posibil ca backend-ul sa iti dicteze frontend-ul si trebuie sa gandesti componentele ca sa se randeze cand vin date de la backend. (cel mai bun model de state management, dar greu daca nu stii sa iti faci propriul backend)

Eu as zice si ca e mai rational sa inveti un golang, problemele comune de securitate de pe OWASP, o baza de date, design patterns, structurile de date si toate cele pentru un entry-level pe backend decat pe front-end.