Intrebare internship

Salutare! Cat se mai ofera in prezent pentru un internship sau o pozitie de junior ?
Specific ca actualmente sunt la urmatorul nivel (ca si cunostinte si portofoliu):

  1. Structuri de date : arrays, matrices, stack, queue, linked lists (odata cu ele am invatat si despre pointeri si alocarea dinamica), Trees, dupa care urmeaza sa invat si grafuri, etc.
  2. OOP : clase, obiecte, inheritance (toate tipurile), polimorfism, constructori, destructori, compunerea claselor, nested class, clase abstracte, etc. In principiu cam tot ce tine de OOP, mai putin operator overloading, la care trebuie sa mai lucrez.
  3. Niste STL (si aici mai lucrez)

Ca proiecte, pana acum am facut un ATM bancar cu un DB (.txt) scris cu OOP, si un sistem de management al unei firme, tot cu baza de date txt (specific ca nu dupa tutoriale, nu am repetat pasii unui alt programator, ci in mod independent), si mai de mult, un login panel in php, tot cu OOP. Si bineinteles, mici proiecte pentru a asimila notiunile pe care le-am invatat, respectiv probleme de algoritmica.

Am tinut sa enumar toate acestea pentru a va prezenta o imagine de ansamblu cat mai exacta a nivelului pe la care ma aflu. As vrea sa stiu cam ce suma as putea cere, sunt confuz si consider ca aici, cu siguranta m-ar putea indruma cineva.Multumesc mult!

Depinde de companie si de marimea ei. Ia in vedere si situatia economica actuala.

Intre 2000-2500 lei net este cat de cat ok pentru o multinationala sau chiar o comapnie romaneasca mai marisoara.

Ca junior 2500-3000. In poate aceleasi conditii ca mai sus.

Pt internship sa zicem ca 8h/zi
Ca junior mai la juma de norma

2 Likes

Multumesc pentru interes! Apreciez. As avea sanse sa fiu acceptat?

Din ce ai prezentat pe acolo, eu zi ca da.

Ca intern se cer lucruri fundamentale si atitudine buna.

1 Like

Multumesc mult.

1 Like

Din ce prezinți tu acolo au o bază tehnică destul de solidă pentru început, peste internship aș spune. Dacă vei primi o oportunitate de internship care îți convine, eu zic să o iei. Dacă vrei primi o oportunitate de angajare, cu atât mai mult. Salarizarea depinde și de limbaj și cum știi să negociezi. Cam ce a zis Cosmin, plus/minus.
Rămâne să îți demonstrezi aptitudinile de lucru în echipă și de a te adapta/integra la proiecte noi sau în desfășurare. Acolo îți vei vedea adevăratul nivel.

2 Likes

Multumesc foarte mult.

As mai dori, daca se poate si este cineva dispus sa-mi ofere o mica analiza a CV-ului pentru ca nu stiu cat de bine este intocmit (m-am orientat mai mult pe partea de design, l-am facut in Photoshop si l-am exportat ca .pdf), nu am mers foarte mult pe detalii, am mentionat ca am urmat cateva cursuri despre structuri de date si oop, pentru a obtine o fundatie solida in computer science + link cu proiecte si niste vorbarii la about me

Daca esti bombardier pe ce ai scris aici si poti sa demonstrezi ca stii intr-un interviu (white board) 4000-4500 de lei, dar sa stii, nu sa ai iluzia ca stii. Algoritmica stii?

Ia-ti cartea asta (o gasesti tu :wink: ) si baga cap-coada: https://www.amazon.com/Cracking-Coding-Interview-Programming-Questions/dp/0984782850/

Am dat bacul la info, si am luat 9.3 . Nu pot zice ca-s zeu pe algoritmica, inca mai lucrez la asta

Ia-ti cartea de ti-am recomandat-o si te descurci cu ea.

Multumesc de recomandare, am auzit de CTCI

Un lucru pe care l-am învățat pe propria piele: nu presupune că dacă te-ai descurcat bine la școală te vei descurca bine și la job.
Legat de algoritmică, este foarte greu să înveți algoritmică teoretică din carte și să rămâi cu ceva decent, exceptând poate dacă ai ceva înclinații rare spre asta. Cărțile de genul nu-s beletristică să le citești câteva zile/săptămâni fără să faci scurt la neuroni. Îți recomand să combini cicluri de învățare cu practică. Altfel nu vei putea să legi algoritmii de utilitatea lor reală. Și nu te teme dacă nu găsești cea mai bună aplicabilitate pentru ei. Nu-s mulți nici la job care fac asta.

2 Likes