Intrebare interviu

Buna!
Voiam sa va cer o parere. Am am sustinut un interviu si din punctul meu de vedere a fost dificil pentru un intern.
Cam la ce s-a rezumat: anumite proiecte pe care le-am facut si ulterior urcate pe github, au fost analizate de catre cineva de la firma respectiva, si mi s-a spus ca nu am structurat logica codului in 2 clase (era unul dintre primele proiecte pe care le realizasem) separate, lucru cu care am fost perfect de acord (era unul dintre primele proiecte).
Asadar, s-a discutat o noua implementare (ulterior am si uitat cum se prezenta mai exact codul, fiind scris acum vreo 2 ani). Ideea e ca neastepandu-ma exact la acest tip de continut, am fost oarecum luat prin suprindere (nu ne intelegeam exact ce si cum se voiau anumite optiuni).
Insa ca si concepte,eu zic ca am demonstrat cam tot ce se putea (am vorbit despre clase, lucru cu header files, inheritance, pointeri, siruri de caractere, cum le declari cu pointeri, ce sunt pointerii, cum le dai ca argumente functii).Am ajuns si la ideea de functii virtuale, polimorfism, clase abstracte, inheritace, inclusiv design patterns : dependency injection si MVC si exceptii (la care nu am stiut foarte bine).
Dupa care am fost intrebat de embedded anumite chestii, cu care nu am lucrat si nu prea am stiut sa raspund.
Eu am stiut sa raspund cam la toate, desi la unele nu prea am inteles ce se voia modificat pe proiect si cu multe chestiuni de embedded nu am lucrat: era o intrebare cu interuperile generate pe parcursul transferului unui flux de date de 200 de biti per flux prin bluetooth, fiid necesar la a se ajunge la 2000 in total si sa se evalueze cu note cum s-a facut transmiterea informatiilor (cu multe intreruperi, cu putine). La care am raspuns ca am putea depista daca s-a produs o intrerupere printr-un delta intre ultimul flux transmis si antepenultimul (delta intre niste timestamp-uri) si sa contorizam atunci cand exista.
Daca sunt multe, peste un anumit prag, sa se scada cate un punct din nota, sau ceva de genul. Dupa o alta intrebare a fost: daca transferul se intrerupe, cum stiu de unde sa reiau la care am zis ca ar trebui sa pornim de la ultima intrerupere contorizata inmultita cu 200. Stiu ca poate e o bazaconie, dar s-a presupus sa fac un exercitiu imaginativ. Cum gandesc eu problema nestiind prea multe.
Acum, voi ce spuneti, a fost greu?

Nu conteaza daca a fost greu sau nu. Interviul il mai modelezi si in functie de candidat astfel incat sa gasesti limitele(chiar daca ar fi mai sus de nivelul asteptat pentru pozitie). Din ce scrii tu aici, pentru un intern eu as zice ca esti angajabil.

1 Like

Eu inteleg ca de la dependency injection si MVC si exceptii au sarit la embedded
Corect?

Da. Asa este. Voiam doar o parere. Nu critic si sunt de acord ca trebuie sa fie o experienta din care sa inveti ceva. Dar in caz ca nu il iau, mi-as dori sa am o idee daca am fost eu prea slab pregatit sau a fost interview-ul prea complex.

Da. A fost asa alternat.

Interviul e relativ, la unele firme, chiar mari cateodata e doar o discutie cordiala cu ce ai lucrat, ce iti place, ce inveti, ce citesti, ce ai facut in ultima perioada si ce probleme ai intalnit si dai de firme unde interviul e facut sa iti gaseasca nivelul tehnic la absolut tot ce incape in timpul acordat. Cateodata ti se mai da si o tema de casa inainte.

Ai primit intrebari foarte specifice, probabil o companie care vrea senior pe salariu de junior.

Din ce ai scris, a fost peste asteptari.
Mie imi pare ca la partea de embadded a vrut sa vada mai mult cum ai aborda.

Si eu sunt de aceea parere ca si @IceRidder .
Spor mai departe!

Da’ unde ai candidat frate, la NASA? :slight_smile: Îți trebuie ani de studiu specific să știi toate chestiile alea la un nivel rezonabil.

Eu credeam ca e o chestie relativ comuna asta. Cand eram mai tanar si stateam in Bucuresti si eu am nimerit intr-o situatie de genul.

Un manager si un senior. Daca managerul s-a oprit cu intrebarile la un moment dat, seniorul m-a luat de la Adam si Eva pana la chestii avansate de C++. Erau asa de specifice intrebarile incat am intrebat: “Sigur asta e un post de junior?”

Iti testeaza limitele, iar in acelasi timp se asigura ca iau cel mai bun candidat. A fost si cel mai challenging interviu si de-asta am si acceptat oferta.

Mult noroc!

1 Like

Pe mine pofteau sa ma intrebe si de multithreading si le-am zis ca nu stiu. Sunt curios ce-ar fi intrebat un senior, daca pe mine m-au intrebat atatea.

Pot sa intrebe multe de la un senior, dar de obicei discutia se restrange la probleme reale si verificarea experientei, e foarte evident cand un senior chiar e senior sau are doar titlul sau anii. Eu zic ca un senior pe embedded stia raspunsul exact la fiecare intrebare pe care ti-au pus-o.

Juniorii sunt foarte multi si vor sa ii aleaga pe cei mai buni, fiecare junior e practic o investitie.

1 Like