Intrebare legata de costuri/anvergura unui proiect

Salut,

Ma intereseaza costurile pentru dezvoltarea unui proiect pe liniile de mai jos, detaliile exacte nu le pot spune din motive evidente.

Ar fi vorba despre 3 “sub sisteme”: super-user, utilizator si beneficiar.

Practic super-user-ul ar avea acces si ar putea monitoriza tot, ar putea gestiona utilizatorii si beneficiarii, genera rapoarte etc.

Utilizatorii s-ar inregistra pe platforma, ar avea un cont cu datele lor si ar introduce date dintr-un formular, cel putin saptamanal. Ar fi vorba despre maxim 500 de utilizatori. Utilizatorii pot alege sa sharuiasca cu beneficiarii alesi datele pe care ei le introduc (share o singura data, o saptamana, pana la revocare etc).

Beneficiarii pot vizualiza datele utilizatorilor care au ales sa sharuiasca datele cu ei. Pot vizualiza o inregistrare, toate, sau doar cele selectate de utilizator.Beneficiarii pot programa “sedinte” de intrducere date de catre utilizator daca este nevoie.

Platforma va mai cuprinde si o harta cu POI afisate in functie de locatia utilizatorului. POI-urile sa poata fi gestionate de catre super-user sau beneficiarii sa poata adauga/updata POI dar aprobarea finala sa fie la super-user.

Ar fi vorba despre maxim 500 de utilizatori, cu inregistrari minim saptamanal, pentru o perioada de 5 ani minim.

Platforma ar trebui sa fie gata in beta/pilot cu 50 de utilizatori in 4 luni.

Functionalitati de search: beneficiarii sa poata cauta utilizatori si sa ceara acces, utilizatorii sa poata cauta beneficiari si sa le dea acces.

Totul sa fie log-at la nivel de interactiune intre utilizator-beneficiar si actiunile fiecaruia.

imi trebuie niste intervale de cost pentru dezvoltare, hosting (backup etc, uptime) mentenanta etc.

LE 1: formularele ar avea in jur de 20 de variabile care vor trebui stocate

LE2: formularele sunt standard, sunt definite si raman asa, doar se insereaza date pe template-ul acela. structura lor nu se va modifica

LE3: va trebui integrat si SMS + email (login + reminder pentru “programari”)

Problema cu astfel de proiecte e ca diavolul e in detalii. Atat timp cat nu le poti da, o estimare prea buna nu o sa primesti.

ma ajuta si ca ordin de marime, intre niste limite generoase.

Timeframe-ul de 4 luni suna OK pentru cam ce ai descris tu. Fireste, cum spune @anon31094663 depinde mult de ce se share-uieste, ce inseamna formularele alea si ce anume mai poti face in plus fata de ce spui tu aici.

Pe partea de bani, nu pot spune decat sa te feresti de chestii “too good to be true”.

am editat prima postare. practic se doreste salvarea a cate unui formular din acesta la fiecare “sesiune”. iar aceste formulare sa poata fi sharuite catre beneficiari - toata actiunea de share va fi controlata de catre utilizator (ce, cum si cat sharuieste cu beneficiarul)

minim 2000e freelancer cu riscurile aferente
minim 7000e srl mic de 10 angajati
minim 15000e firma mare cu reputatie

+100% in functie de detalii

Ii dau dreptate lui @anon31094663 ca diavolul este in detalii, iar in cazul de fata mi se par mult prea generice si pot duce la foarte multa munca pe bani insuficienti

mi se pare ca am oferit destul de multe detalii pentru a iti face o parere. vorbim despre functionalitati. raspunsul anterior a fost foarte bun, a oferit un interval cu mentiunea ca este posibila dublarea costurilor datorita acestor detalii.

O simpla complicatie: formularele cine le creaza tu sau unii dintre useri? Si cat de des se modifca? Daca le faci tu si nu se modifica niciodata si totul in rest este simplu atunci da cateva mii + hosting sunt ok dar daca acele formulare de fapt se schimba de la o luna la alta si ele trebuie sa poata fi “programate” de un beneficiar, atunci nu mai este atat de simplu iar costurile pot escalada rapid.
Nu cadea in capcana sa crezi ca niste detalii generice sunt suficiente pentru ca te poti lega apoi cu un contract care sa iti creeze probleme.

my bad daca nu am specificat. formularele sunt standard, sunt definite si raman asa, doar se insereaza date pe template-ul acela. structura lor nu se va modifica

Daca nu te superi, (chiar nu vreau sa iti stric topicul), clientul este roman, contractul il faci in sange?Specifici orice etapa astfel incat clientul sa nu vina cu chesti in plus pe care sa fie nevoie sa le faci gratis?

De unde ai scos numerele alea?

Deci un freelencer ia 2k, iar un “srl mic” cu 10 ori mai multi oameni costa de doar 3.5 ori mai mult!? :confused: Freelenaceru’ e roman si srl-ul e din India? :slight_smile:

Iar aia cu 15k firma “mare cu reputatie” ce sa mai zic :smiley:

2 Likes

chestii noi pe parcurs ar putea sa apara, dar nu atat de mari incat sa schimbe radical proiectul.

LE3: va trebui integrat si SMS + email (login + reminder pentru “programari”)

din experienta si cunostintele pe care le am in firme de diverse marimi

  1. freelancer adica la negru, my bad ca n-am specificat. la un cost de 20e/h inseamna 100 ore, 4h intelegerea specificatiilor, 6h structura db, 10h template admin theme forest, 60h sistem CRUD, 20h fineturi… ca freelancer se presupune ca testezi ongoing dupa fiecare chestie mai importanta

  2. la o firma mica lucreaza 2 php-isti juniori/mediu timp de 1 luna pe un proiect de genul asta. au un cost de 4000e pt firma, 500e cheltuieli fixe, 2500 profit.

  3. daca vrei sa suflii si in iaurt si ai bani, mergi pe genul zitec unde ai oarece garantie de profesionalismul oamenilor, de testare la sange… parerea mea ca o cam lalaie de banii astia cu analize de ux, stress testing etc, depinde aici si de specificatiile finale ale produsului, de felul in care se va vinde (self service prin cadrul unui site, cu demo de vanzari etc)

1 Like

OK, 2 PHP-isti, nu 10 cu ai zis initial :slight_smile:

Chiar si asa, 2000 Euro brut (9280 RON brut, deci 5429 RON net) pentru un developer angajat care e capabil singur sa scrie singur jumatate (ai estimat ca-s 2 care scriu timp de o luna) dintr-un astfel de proiect cu backend, frontend, (ar trebui si ceva unit-testing) mi se pare foarte putin.

In plus de asta, daca proiectul asta e terminat de 2 oameni intr-o luna, chiar e terminat. Adica merge brici, fara bug-uri, merge pe orice browser popular, si are o performanta acceptabila cand sunt multe date in baza de date :smiley:

1 Like

ma refeream la o firma mica cu 10 angajati nu ca ar lucra toti 10 la proiect. genul cu sediul intr-un apartament cu 2 camere, scaune ikea, computere de 1500 lei etc

da, poate n-o sa fie super profi, dar macar cu o firma ai cu cine sa judeci in caz de ceva fata de “baiatu care le are cu programarea”.

cred ca i-am raspuns la subiect omului, are o plaja de cifre, cu plusurile si minusurile fiecarui nivel

3 Likes

Legal, daca inchiei un contract, nu conteaza daca e firma sau daca e “un baiat”. Si baiatu’ ala trebuie sa livreze.
Altfel, la fel de valida mi se pare si cealalta logica: daca firma aia de dezvoltare e asa mare cum zici tu, dar clientul pagubit e doar o persoana, clientul ala n-are bani de avocat cati are firma aia de dezvoltare.

Si inca ceva: nu intotdeauna numele firmei e totul. Firma aia e compusa tot din oameni, tot in angajati. Uenori firmele, chiar alea maricele, ca oricare firma, vrea sa faca profit. Ca sa faca profit, in special pe piata locala, angajeaza incepatori. Clientul habar n-are cine exact din angajatii firmei lucreaza la proiectul lui. Cand se intalneste clientul cu firma respectiva, firma respectiva aduce la discutii oamenii care impresioneaza.

2 Likes

se presupune ca daca e o firma mare … de renume … nu a aparut peste noapte, ci are proiecte care dovedesc profesionalismul oamenilor si calitatea muncii

1 Like

Eu! Eu! Stiu eu niste exemple de firme mari si de renume!

:troll:

Firmele alea care au facut soft-urile alea competitive de la ANAF!

Imi aduc aminte, eram mic si visam ca atunci cand o sa ma fac mare, o sa am si eu in CV nume precum Siveco. Si m-am facut mare si n-am :sob: FUUUUUU

2 Likes