IP cameră de supraveghere

Salutare!

Cum pot să aflu ip-ul unei camere de supraveghere aflată la 30 de metri de mine ? Mă refer la sistem, router, ce are ăla acolo.

Se poate ?

Păi dacă nu ai acces în LAN erau niște taste pe care trebuia să le apeși. Am văzut eu în Watch Dog 2.

5 Likes

da-i ping ca sa vezi daca-i online si sa-i gasesti ip-ul.

1 Like

Ruleaza nmap pe clasa aia de adrese (eg.)

nmap 192.168.1.0/24

O sa vezi un numar de device-uri cu porturi expuse. Aici trebuie sa te cam prinzi in functie de context care e camera ta pentru ca pot fi porturi standard,schimbate,forwardate,etc.

2 Likes

Daca ai acces la wifi/lan-ul pe care este camera da este posibil cu nmap. Adica este posibil si fara acces cu wireshark, dar deja e nevoie de putin talent, respectiv e ilegal.

Daca obtii imagini de pe o camera de supraveghere fara acordul proprietarului, firmei care a montat-o nu te poate ajuta cu nimic inregistrarea in instanta si poti fi pus sa platesti niste amenzi destul de frumusele.

1 Like

unu-i spune sa scaneze ip-ul pe care iese camera aia, altu ca daca are acces la reteaua respectiva…
sunteti fantastici.

Camerele de supraveghere pe bune au stream-ul criptat. Asa ca nu poti sa vezi video de la ele, asa, aiurea. Criptarea nu e criptare de-aia simpla, ci ‘expira’, asa ca desi nu poti decripta, sa crezi ca poti inregistra pachetele sa le dai ‘play’ mai incolo - man in the middle style - catre receiver ca sa-l fentezi ca-s pachetele din momentul acela si tu sa operezi in liniste, ca-n filme.

Vizavi de scara blocului, unde stau, are cineva o cameră de supraveghere. Eram curios dacă pot să aflu IP-ul sistemului de la care pleacă camera. Atâta tot.

Se poate sau nu se poate, asta era întrebarea. Iar dacă se poate, un link era suficient.

Hmm, daca omul are un router vechi este vulnerabil la citirea pachetelor necriptate prin wifi si poti afla ip-ul extern daca asculti destul de mult. Poate ai noroc si are un router foarte vulnerabil sau o imprimanta in share. In acest caz poti ataca imprimanta, majoritatea au brese de securitate bine documentate. Dupa ce ai acces ssh/telnet la imprimanta poti sa incerci sa spargi parola la router sau sa scanezi reteau pentru porturile deschise.

La fel un televizor cu wifi, un aer conditionat cu wifi poate fi o tinta foarte usoara ca sa vezi date despre retea, dar nu e chiar usor sa te folosesti de vulnerabilitati sau ia mult timp. Mai e si optiunea unui telefon cu android vechi, il prinzi la trafic necriptat in vreun joc si e al tau.

In cel mai bun caz ai un active directory/samba share pe care camera salveaza inregistrarile, probabil necriptat.